KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Janakkala – Kattovuoto saatetaan voida ennustaa

Kattotarkastuksen aikana huomaamme kaikki kuluneet tai haurastuneet kohdat, joista omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto voi vuotaa Janakkalassa. Jos piipun juuren tiivisteet ovat huonossa kunnossa, voimme ennustaa, että pian katto vuotaa piipun juuresta – siis jos tätä läpivientiä ei pikaisesti tiivistetä. Jos kattotarvikkeiden (kuten kattotikkaiden) kiinnitykset ovat löystyneet, voi seuraava myrskytuuli irrottaa kattotikkaat katosta, ja syntyneistä rei’istä voi päästä vettä katon alle. Jotta katto ei vuotaisi, tarjoamme tikkaiden kiinnitysten kiristämistä.

Kaikkia kattovuotoja ei voi ennustaa ennalta, sillä lumen paino voi saada katon vuotamaan esimerkiksi jiiristä, eli sisätaitteesta. Lumen vauhdikas alastulo voi irrottaa katosta yhtä jos toista, ja seuraavaksi katto voi vuotaa viemärintuuletusputken (entiseltä) kohdalta. Myös katon ikääntyminen aiheuttaa kattovuotoja, vaikuttavathan vuosikymmenet ja niiden aikana koetut rasitukset vesikatteen kuntoon monin tavoin.

Olipa kyse kattovuodosta katon IV-putken kohdalta tai vaikka vuotavasta kattoikkunasta, ota yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun ja tilaa vuotavan katon korjaus. Korjaamme kaikenlaiset katot niin Janakkalassa, Hausjärvellä, Lopella, Riihimäellä kuin Hämeenlinnassakin, ja osoitamme koko urakan ajan suurta asiantuntemusta ja huolellisuutta. Omakotitalon ja mökin kattovuotojen korjaukset oikeuttavat kotitalousvähennykseen, ja yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella voi rahoittaa niin kattovuotojen korjaukset kuin kattovuotoja ehkäisevät kattohuollotkin.

Ensin selvitämme, mistä huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa

Ensimmäinen asia, mikä kannattaa tehdä jos huopakatto, tiilikatto tai peltikatto vuotaa Janakkalassa, on yhteydenotto meihin. Kiirehdimme paikalle paikallistamaan kattovuodon, peittämään vuotavan kohdan, arvioimaan kosteusvaurioiden laajuuden ja laskemaan tiukan tarjouksen katon korjaamiselle avaimet käteen -pakettina. Voi olla, että kattoluukku vuotaa, tai että katto vuotaa antennin juuresta – kattovuodot läpivientien kohdalta ovat verrattain yleisiä. Läpivientien tiiviyden voi varmistaa asennuttamalla ne asiantuntijoilla ja tarkastamalla ne puolivuosittain tiivistystarpeiden varalta.

Kattovuoto voi johtua myös sammaleista, mitkä nopeuttavat katon rapautumista ja heikentävät katon saumojen tiiviyttä. Aurinko kuivattaa kattohuopaa, jolloin se saattaa haljeta erilaisia rasituksia kohdatessaan – jos kuivuminen ei ole vielä näin pitkällä, pelastaisi katteen elastisuus katteen halkeamilta ja vesivuodoilta. Kattovuoto voi johtua myös pakkasrapautumisesta: tiilien sisällä jäätyvä vesi rikkoo varsinkin iäkkäämpiä kattotiiliä. Kattovuodon takana voi olla myös ruoste, mikä vie peltikattojen ehjyyden ja tiiviyden vähän kerrallaan.

Kattovuodon aiheuttaja voi olla myös jää, mikä on estänyt sulamisvesien poistumisen katolta. Olipa kattovuodon aiheuttanut sitten mikä tahansa, paikallistamme ja paikkaamme vaurioituneet kohdat nopeasti ja luotettavasti. Katto on pian taas tiivis ja turvallinen.

Voiko vuotava kattoikkuna aiheuttaa kosteusvaurioita Janakkalassa?

Sillä ei ole väliä, mistä omakotitalon, mökin tai vaikka rivitalon katto vuotaa. Jos katto ei ole aivan tiivis, voi katon alle päästä vettä, ja vesi voi aiheuttaa erilaisia kosteusvaurioita katon alla. Puurakenteet voivat lahota ja villat homehtua, ja kosteusvaurioiden kunnostaminen Janakkalassa näkyy kattovuodon korjauksen hinnassa. Siksi jokaisen katon alta pitäisi löytyä aluskate. Aluskate, mikä on nostettu kaikkia läpivientejä vasten, suojaa katon alla olevia rakenteita kosteudelta. Aluskate ohjaa kaiken kosteuden (esimerkiksi kattoikkunan kohdalta katon alle pääsevän) pois katolta, joten kosteusvaurioita ei pääse syntymään. Aluskate suojaa kattorakenteita myös lämpimästä ilmasta viileällä kelillä tiivistyä voivalta kondenssivedeltä.

Paras tapa välttyä kattovuodolta Janakkalassa on tarkastaa katto puolivuosittain, ja paras tapa välttyä katon vesivahingoilta on muistaa tarkastaa myös aluskatteen kunto. Aluskatetta voidaan tarvittaessa paikata tai uusia osittain, ja jos se on asennettu väärin (esimerkiksi juuri läpivientien kohdalta), voimme korjata asian.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.