KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Janakkala – Kattolumen haittapuolet syytä tiedostaa

Katoille satava lumi tekee maisemasta kauniin, ja lumiset katot kuuluvat ehdottomasti perinteiseen joulukuvastoon. Katot kestävät hyvin lunta – ainakin niin kauan, kun puhutaan pakkaslumesta. Suojalumen paino voi olla moninkertainen pakkaslumeen verrattuna. Kannattaa tiedostaa katolle olevan lumen haittapuolet ja seurata sekä lumikuorman määrää, jakautumista että koostumusta. Jos tilanne on sellainen, että Janakkalassa tarvitaan omakotitalojen, kesämökkien, autotallien, taloyhtiöiden (niin kerrostalojen, paritalojen kuin rivitalojenkin) tai muiden kiinteistöjen kattolumien pudotusta, kannattaa kattolumityöt tilata meidän lumenpudottajiltamme. Me osaamme tehdä turvallisen lumenpudotuksen (korkealtakin katolta), ja pudottaa lumet alas niin, ettei katto vaurioidu. Teemme tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen lumenpudotukset upealla hinta-laatusuhteella myös Janakkalan naapurikunnissa, eli Hausjärvellä, Lopella, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa.

Tilaa lumenpudotus tasakatolta tai satulakatolta viimeistään siinä vaiheessa, jos katolla on puolimetrinen kerros suojalunta. Lumen paino voi vaurioittaa kattorakenteita tai aiheuttaa kattovuodon. Tarkkailethan myös sitä, uhkaako lumi pudota alas niin, että se voisi aiheuttaa vahinkoja ja vaaratilanteita. Lumen vauhdikas alastulo voi rikkoa myös talon kattoa, sillä lumen mukaan voi lähteä niin kattoturvatuotteita, kattotiiliä, ilmanvaihtohormeja, aurinkopaneeleita kuin vaikka vesikourujakin. Jos alas tulevan lumen seassa on kattotiiliä tai terästuotteita, olisi sen alle jääminen entistäkin vaarallisempaa.

Omakotitalon omistajalla ja taloyhtiöllä on vastuu siitä, ettei katolta putoava lumi aiheuta vahinkoja. Lumen liikkeitä ja alas putoamista voidaan ehkäistä, ja tähän tarvitaan lumiesteitä. Huolehdimme Janakkalassa myös lumiesteiden asentamisesta, huoltamisesta ja korjaamisesta, joten ota yhteyttä vaikka saadaksesi lumiesteet asennettuina.

Lumiesteiden hankinnan ja muut kattourakat voi rahoittaa kauttamme saatavalla rahoituksella. Omakotitalon ja kesämökin omistajalla on mahdollisuus myös verovähennyksiin – kotitalousvähennykseen voi tutustua Verohallinnon verkkosivuilla.

Kattolumityöt eivät ole ainoita kattourakoita Janakkalan talvessa

Tämä kattourakoitsija huolehtii myös kattojen ja rännien jäiden sulatuksesta Janakkalassa. Jäinen katto ja jäätyneet rännit kannattaa sulattaa nimenomaan vesihöyryllä, sillä vesihöyry ei tuhoa kattoa tai aiheuta tarpeetonta ympäristökuormaa, kuten monet jäänsulatusaineet. Jääpuikkojen poiston teemme käsityönä. Jääpuikkojen poistaminen onnistuu kätevästi korkeankin talon katolta, koska meillä on myös nosturiauto käytössämme.

Talvella tehtävät kattotyöt eivät rajoitu vain lumen ja jään poistoon katolta. Talvella on mahdollista tehdä myös katonkorjaus, ja näin kannattaakin toimia, jos katto vuotaa talvella – tai jos on mahdollista, että katto vuotaa siihen syntyneistä vaurioista. Ota yhteyttä, niin tulemme korjaamaan omakotitalon, kerrostalon tai vaikka paritalon katon!

Tiesitkö, että katto voidaan myös uusia talvella? Talvista kattoremonttia ei tarvitse pelätä, sillä se voi onnistua jopa paremmin kuin kesällä, kuivaahan talvipakkanen ilmaa kivasti. Talvella ei siis ole samanlaista pelkoa siitä, että avoimet rakenteet tai asentamista odottavat materiaalit kastuisivat työmaalla. Lisäksi routa suojaa omakotitalon tai esimerkiksi mökin pihaa, jotta henkilönosturit, kuorma-autot tai esimerkiksi jätelavat eivät jätä jälkiä.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.