KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Järvenpää – Kattovuodon aiheuttamat yllätykset eivät ilostuta

Kukapa ei rakastaisi yllätyksiä – siis kivoja yllätyksiä. Se, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Järvenpäässä, ei ole luonteeltaan iloinen yllätys. Kattovuoto on varsin ikävä yllätys, tietäähän se rahanmenoa. Katon alta voi löytyä lisää ikäviä yllätyksiä. Vaikka ei olisi kyse sen isommasta kattovuodosta kuin siitä, että katto vuotaa piipun juuresta, on katon alle päässyt kosteus saattanut jo aiheuttaa katon vesivahingon. Kattorakenteissa voi olla lahoa, jolloin ne on uusittava, ja lämmöneristeissä saattaa olla hometta.

Tilaa kattovuodon korjaus Järvenpäässä, Mäntsälässä, Sipoossa ja Tuusulassa meiltä, niin saat kattosi priimakuntoon nopeasti. Korjaamme niin vuotavat kattoikkunat kuin vaikkapa sellaisetkin katot, mitkä ovat alkaneet vuotaa katon sisätaitteen (eli jiirin) kohdalta. Kunnostamme myös katon alta mahdollisesti löytyvät kosteusvauriot. Kaupan päälle tekemämme kattotarkastus antaa kullanarvoisia vinkkejä siitä, miten uudet kattovuodot voitaisiin välttää. Jos tarpeen, tarjoamme kaikkia niitä kattohuoltoja ja ennakoivia kattopaikkauksia, joilla katto pysyy tiiviinä myös tulevaisuudessa.

Vaikka teemme vuotavan katon korjauksen Järvenpäässä avaimet käteen -pakettina, minkä jokainen osa-alue toteutetaan huolellisesti ja asiantuntevasti, saat tiilikattosi, peltikattosi tai huopakattosi kuntoon varsin hyvään hintaan. Yksityisasiakkailla on mahdollisuus myös kotitalousvähennykseen, ja mainittakoon myös yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus, mikä sopii myös kattovuotojen korjauksiin.

Huopakatto-, peltikatto- ja tiilikattovuodot – usein takana on aika

Aika (ja sen aiheuttama kuluminen) sekä sääilmiöt ovat kaksi tavallista selitystä sille, miksi huopakatto, tiilikatto tai peltikatto vuotaa Järvenpäässä. Ajan aiheuttama haurastuminen näkyy eri katoilla eri tavalla. Peltikatolle on tyypillistä, että se ruostuu ikääntyessään. Ruostetta voidaan torjua katon puhdistuksilla ja kattomaalauksilla, mutta kun katto alkaa lähestyä 50-vuotispäiväänsä, on ruostuminen lähes väistämätöntä. Peltikattoa ei ole tarkoitettukaan kestämään korroosiota yli 50 vuotta.

Tiilikaton ikääntyminen näkyy kattotiilien kunnossa, tarkemmin ottaen niiden huokoistumisessa ja rapautumisessa. Jos katolla on paljon rikkinäisiä tiiliä, on mahdollista, että tiilikatto vuotaa. Tiilet kannattaakin usein puhdistaa, minkä lisäksi ne tulisi pinnoittaa kertaalleen – näin niiden pinta muuttuu jälleen tasaiseksi ja vettä, likaa sekä sammaleita hylkiväksi.

Huopakaton vanheneminen näkyy kattohuovan kuivumisena ja kovettumisena, mikä saa aikaan halkeamia – ja usein myös huopakattovuotoja. Kattohuovan kuntoa voi ylläpitää kattopuhdistuksilla ja pinnoitteen uusimisella.

Kattovuodon Järvenpäässä voi aiheuttaa myös sääilmiö – esimerkiksi silloin, kun katto vuotaa läpiviennistä

Myös sääilmiöt voivat saada aikaan kattovuodon (samoin asennusvirheet tai katemateriaalille sopimaton huoltotoimenpide). Kova tuuli voi irrottaa katosta erilaisia kattotarvikkeita, minkä takia katto voi alkaa vuotaa IV-putken kohdalta. Myös katolta alas valuva lumi voi saada aikaan sen, että katto vuotaa viemärintuuletusputken kohdalta – tai että katto vuotaa antennin juuresta.

Jos katto vuotaa läpiviennin kohdalta, voi olla kyse myös lumen painon ja/tai ajan hampaan rasittamista tiivisteistä. Jotta katto ei vuotaisi piipun juuresta eikä kattoluukkukaan alkaisi vuotaa, kannattaa katto tarkastaa kahdesti vuodessa – näin on mahdollista toteuttaa ennakoiva kattotiivistys.

Kattovuotoja joskus aiheuttavia lumivaurioita voidaan yrittää ehkäistä lumenpudotuksilla, sekä asennuttamalla katon reunalle lumiesteet. Myrskyvauriotkin voivat saada paritalon, kerrostalon, omakotitalon tai vaikkapa piharakennuksen katon vuotamaan. Siksi kannattaa tarkastaa kaikkien katon tarvikkeiden sekä kattopeltien kiinnikkeet, ja tarvittaessa kiristää tai lisätä kiinnityksiä. Varsinkin vanhat peltikattonaulat kannattaa jo vaihtaa ruuveiksi. Lisää vinkkejä kuulet kattotarkastuksemme jälkeen – kattotarkastuksemme, minkä tarjoamme ilmaiseksi kaikkien kattokorjausten, kattohuoltojen ja muiden Järvenpäässä tekemiemme kattotöiden yhteydessä!

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa.Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.