KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Loimaa – Kattovuodon korjaus ei ole vain oireiden hoitoa

Jos autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Loimaalla, on asiaan syytä puuttua nopeasti. Kattoreikä (tai esimerkiksi vuotava kattoikkuna) pitää paikata nopeasti. Tarvittaessa teemme myös kattorakenteiden kuivattamisen tai uusimisen, sekä märkien villojen vaihdon.

Kattovuodon ja katon vesivahingon korjaaminen olisi pelkkää oireiden hoitamista, jos emme samalla selvittäisi kattovuodon syytä Loimaalla, Aurassa, Koski Tl:ssä, Marttilassa, Oripäässä ja Pöytyällä. Joskus kyse on jostain tilapäisestä ilmiöstä, kuten vaikkapa kovasta rajuilmasta, mikä on irrottanut katosta kattoturvatuotteita. Tarkastamme, ettei katossa ole muita kattotarvikkeita, mitkä voisivat irrota.

Jos kattovuodon syyksi paljastuu esimerkiksi katon kuluminen, voi katto alkaa vuotaa pian uudestaan. Kun olemme tehneet (ilmaisen) kattotarkastuksen kattokorjauksen yhteydessä, osaamme tarjota kattohuoltoja tai muita kattotöitä, joilla katon vuotaminen tulevaisuudessa voidaan ehkäistä. Näin tullaan poistaneeksi myös syyt, ei pelkkiä oireita.

Vuotipa katto piipun juuresta tai vaikka harjatiilen kohdalta, ota yhteyttä meihin. Tulemme tekemään nopean ja taidokkaan kattokorjauksen, minkä kohtuullinen hinta on yksityisasiakkaille kotitalousvähennyskelpoinen. Kotisivujemme kautta voit hakea vuotavan kattoluukun, antennin juuresta vuotavan katon tai vaikka vuotamaan ruvenneen katon IV-putken korjaamiselle myös rahoitusta.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Loimaalla – mikä on mennyt pieleen?

Ei ole yhtä yleispätevää selitystä sille, miksi huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Loimaalla. Kattovuoto katon läpiviennin kohdalta (esimerkiksi vuotava viemärintuuletusputki katolla) voi johtua läpiviennin asentamisen yhteydessä tehdyistä virheistä, mutta yhtä hyvin kyse voi olla myös ajan haurastuttamista tiivisteistä.

Jos katto vuotaa jiiristä, eli siis katon sisätaitteesta, voi syy olla jiirin päälle kerääntyneissä lumissa. Lumen paino voi saada omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi piharakennuksen katon vuotamaan myös muista kohdista, esimerkiksi piipun juuresta.

Kattovuoto voi johtua myös katon kulumisesta. Katon kuluminen on väistämätöntä. Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton kulumista voidaan hillitä huoltamalla kattoa, mutta kulumista tapahtuu joka tapauksessa. Jos katto vuotaa, mikään ei välttämättä ole ”mennyt pieleen”. Kattovuodosta ei yleensä aiheudu sen suurempaa vahinkoa, jos se huomataan ja korjataan ajoissa. Katon kunnon tiheä seuraaminen auttaa havaitsemaan kattovuodot tai sellaisiksi muuttua uhkaavat vauriot ajoissa. Suosittelemmekin, että pulpettikatot, harjakatot ja muun muassa tasakatot tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa.

Kattotarkastuksen aikana kannattaa tarkastaa kaikkien läpivientien, jiirien ja saumojen kunto, tiilien ja kattopeltien ehjyys sekä esimerkiksi aluskatteen kunto. Näin kaikki katon tiiviyden ja toimivuuden edellyttämät kattotyöt saadaan tehtyä ajoissa.

Rivitalon, autotallin tai mökin katto vuotaa Loimaalla – onko katto aika uusia?

Se, että rivitalon, autotallin tai mökin katto vuotaa Loimaalla, ei automaattisesti johda kattoremonttiin. Katto voi olla korjattavissa, mikä tulee katon uusimista edullisemmaksi. On kuitenkin tilanteita, jolloin asiantuntijamme suosittelevat katon uusimista kattovuodon takia.

Yksi mahdollinen tilanne olisi se, että vuotava katto olisi asbestikatto. Mineriittikatot on uusittava asbestin takia, sillä nykylaki estää asbestirakenteiden kunnostamisen.

Toinen tilanne, jolloin laskisimme suorastaan hämmästyttävän hyvän tarjouksen kattoremontista, olisi katon korkea ikä. Mitä vanhempi katto, sitä vähemmän sen korjaamiseen kannattaa investoida – tulee edullisemmaksi aikaistaa kattoremonttia.

Kolmas kattoremonttiin johtava tilanne voisi olla se, että katon haurastuminen on edennyt odotettua nopeammin, eikä kattoa saa enää korjattua tarpeeksi kestävään kuntoon. Myös silloin, jos pitkään jatkunut kattovuoto on aiheuttanut laajamittaisia tuhoja tiili-, pelti- tai huopakaton alla, suosittelisimme katon uusimista. Joka tapauksessa, tulemme paikan päälle kattoa tarkastelemaan ja tulevaa kattourakkaa suunnittelemaan.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.