KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Loimaa – Tämä sinunkin kannattaa tietää aluskatteista

Tässä muutama asia, mikä kannattaa tietää taloyhtiöiden (eli paritalojen, kerrostalojen ja rivitalojen), omakotitalojen, kesämökkien ja muiden kiinteistöjen aluskatteista. Peltikattojen, huopakattojen ja tiilikattojen aluskatteet eivät ole olemassa vain näön vuoksi. Itse asiassa, niitä ei edes näe menemättä katon alle tai purkamatta kattorakenteita. Aluskatteet ovat piilossa vesikaton alla, mutta niillä on tärkeä tehtävä kosteusvaurioiden ehkäisijänä.

Jos katto vuotaa, voi katon alle syntyä kosteusvaurioita. Kosteusvaurioiden korjaaminen maksaa ekstraa verrattuna pelkän kattovuodon korjaamiseen – vaikka hintamme ovatkin kilpailukykyisiä ja yksityisasiakkaille kotitalousvähennyskelpoisia, kannattaa hankkia uusi aluskate kattorakenteita suojaamaan.

Aluskate asennetaan yleensä yhtä aikaa ulkokaton kanssa, mutta tarvittaessa aluskate voidaan jälkiasentaa Loimaalla. Myös aluskatteen korjaus ja paikkaus on mahdollista. Paikan päällä selviää, pitääkö aluskate vaihtaa osittain, vai pitääkö peltikaton tai tiilikaton aluskate uusia kokonaan.

Aluskate voidaan usein korjata vain paikallisesti. Esimerkiksi aluskatteen korjaus jiirin (eli katon sisätaitteen kohdalta) on mahdollinen skenaario Loimaalla, Aurassa, Koski Tl:ssä, Marttilassa, Oripäässä ja Pöytyällä. Aluskatetta voidaan korjata myös jonkin katon läpiviennin kohdalta – esimerkiksi savupiipun, kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta. Ota yhteyttä, niin selvitämme, mitä aluskate tarvitsee.

Aluskatteen korjaukseen voi hakea rahoitusta kauttamme, kuten myös esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistämiseen. Kuten aina, teemme koko katon kunnon tarkastamisen kaupan päälle, ja tuon kattotarkastuksen jälkeen saat kattavan raportin katon kunnosta.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Loimaalla – mitä näiden kattotöiden tekijän tulee muistaa?

Aluskatteen asentajan tai uusijan tulee muistaa ainakin se, että ei vedä uutta aluskatetta liian kireälle. Aluskate repeää, jos se on niin kireällä, että se soi. Aluskatetta ei kuitenkaan saa jättää roikkumaan liian löysälle, sillä silloin se ei toimi optimaalisesti. Optimaalisesti toimiva aluskate valuttaa kaikki päälleen valuvat vedet alaspäin, aina räystäille ja ”ulkomaailmaan” asti.

Jos aluskate on löysällä, se kerää vedet päälleen, jos katto vuotaa esimerkiksi harjalta tai piipun juuresta. Aluskate kuormittuu, jos sen päällä on seisovaa vettä. Lopputuloksena aluskatekin voi alkaa vuotaa, ja silloin katon alapuoliset rakenteet kastuvat uhaten vaurioitua.

Aluskatteen kimpussa olevan henkilön on muistettava myös läpivientien oikeaoppinen toteuttaminen. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että aluskatetta tulee nostaa kaikkia läpivientejä vasten.

Tilaa kaikki pientalon ja taloyhtiön aluskatteeseen liittyvät työt meiltä, niin aluskatteesi on varmasti oikealla tavalla asennettu tai uusittu. Kiinnitämme Loimaalla huomiota myös siihen, tarvitseeko katon tuuletusaukkoja tiivistää, jotta aluskatteelle ei tulisi roskia – tai jotta linnut eivät kävisi sitä nokkimassa.

Mitä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskate oikein tekee Loimaalla?

Peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen aluskatteet Loimaalla suojaavat kattorakenteita kosteudelta, mitä voi joskus päästä vesikaton läpi. Jokin tiili voi mennä rikki, tai sammalet saattavat avata jonkin sauman. Kattoon voi myös syntyä reikiä, esimerkiksi ruosteen tai kovan tuulen (mikä voi repäistä kattotikkaat irti) takia. Kattovuoto on helpommin korjattavissa, jos aluskate on estänyt kattorakenteiden ja eristeiden kastumisen ottamalla kosteuden vastaan ja valuttamalla vuotovedet räystäille.

Peltikattojen ja tiilikattojen aluskatteet suojaavat kattorakenteita myös asunnon sisäpuolelta karkaavalta lämpimältä, kostealta ilmalta. Lämmin ja kostea ilma voi tiivistyä kondenssivedeksi katon alapuolisiin rakenteisiin – etenkin, jos aluskate on rikki eikä välikatto tuuletu kunnolla. Myös eristeiden lisääminen eli katon lisälämmöneristys auttaa vähentämään kondensoitumisilmiötä ja siitä toisinaan aiheutuvia kosteusvaurioita.

Paikan päällä Loimaalla selviää, miten katto saadaan kokonaisvaltaisesti toimivaan kuntoon. Me hallitsemme niin lisäeristykset kuin kaikki muutkin katon toimivuutta parantavat toimenpiteet.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.