KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Parkano – Kattovuoto vakavasti otettava asia

Jos autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Parkanossa, on kyseessä vakavasti otettava uhka koko rakennuksen kannalta. Mistään veretseisauttavasta uhasta ei kuitenkaan ole kyse. Vuotava tiilikatto, peltikatto tai huopakatto voidaan usein korjata. Jos tilanne olisi se, että katon kunto olisi hyvin heikko, uusisimme koko katon. Niin tai näin, kattovuoto olisi pian pois päiväjärjestyksestä, eikä katon korjaus maksaisi kuin vain kohtuullisen korvauksen verran. Kattovuodon korjaus on kotitalousvähennyskelpoinen työ Parkanossa, Ikaalisissa, Jämijärvellä, Kankaanpäässä, Karvialla, Kihniössä, Kurikassa ja Ylöjärvellä, ja sille saa helpolla tavalla rahoituksen. Meidän verkkosivujemme kautta haettava rahoitus järjestyy nopeasti ja vaivattomasti, joten katto lakkaa pian vuotamasta piipun juuresta.

Jotta kattovuodon korjaaminen onnistuisi mahdollisimman kivuttomasti, kannattaa vuotaviin jiiriin (eli katon sisätaitteisiin) sun muihin ongelmiin puuttua ripeästi. Katon kevät- ja syystarkastukset kannattaa muistaa joka vuosi, sillä niiden avulla tieto vuotavasta kattoikkunasta saadaan jo varhaisessa vaiheessa. Kattotarkastusten avulla katto voidaan kunnostaa jo ennen, kuin vettä alkaa päästä vesikatteen alle.

Mikäli esimerkiksi kattoluukku on vuotanut jo jonkin aikaa, on aluskate voinut pettää kosteusrasituksen alla. Tällaisessa tapauksessa kosteus on saattanut ehtiä aiheuttaa kosteusvaurioita kattorakenteisiin. Silloin tiivistämme sekä vesikatteen että aluskatteen, ja lisäksi korjaamme syntyneet kosteusvauriot katon alta. Mikäli kattokokonaisuus on erityisen vanha ja huonokuntoinen, teemme sinulle hyvän tarjouksen koko katon uusimisesta.

Tarkasta läpiviennit – huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa usein juuri läpivienneistä

Jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto vuotaa Parkanossa, voi kyse olla vuotavista kattoläpivienneistä. Katon läpiviennit voivat vuotaa monesta eri syystä. Jos katto vuotaa antennin juuresta, on mahdollista, ettei antennin läpivientiä ole tiivistetty oikealla tavalla. Katolle voidaan asentaa uusia läpivientejä milloin tahansa, mutta niiden asentaminen ja tiivistäminen kannattaa jättää ammattilaisillemme. Me toteutamme omakotitalojen, kesämökkien, kerrostalojen ja ulkorakennuksien läpiviennit erinomaisella tavalla – läpiviennistä tulee lämpötiivis, vesitiivis ja hajutiivis. Ilmanvaihtoputki ei tipu kondenssivettä, eikä katon viemärintuuletusputki vuoda sateella.

Kattoikkuna, kattoluukku, antennin juuri tai piipun läpivienti voi vuotaa myös siksi, että aika on haurastuttanut sen tiivisteet. Läpiviennit kannattaakin tarkastaa puolivuosittaisen kattotarkastuksen yhteydessä, jotta ne osattaisiin kunnostaa ennen vesivuotoja.

Myös runsasluminen talvi voi saada katon vuotamaan jostain läpiviennistään. Jos lumi tai tuulenpuuska irrottaa katon IV-putket, alkaa katto vuotaa ilmanvaihtoputkien entisiltä sijoilta. Lumi tai tuuli voi aiheuttaa myös muunlaisia kattovuotoja, joten on tärkeää tarkastaa katto joka kevät (ja syksy) sekä jokaisen isomman myrskyn jälkeen.

Jos edes kattoluukku ei vuoda, mistä katon alle on päässyt kosteutta Parkanossa?

Rivitalon, paritalon ja esimerkiksi rintamamiestalon kattotarkastus kannattaa ulottaa katon alapuolisiin osiin asti. Jos katon alla on kosteutta huolimatta siitä, että huopakatto, tiilikatto tai peltikatto on täysin tiivis, kyse lienee kondenssivedestä.

Kondenssivettä syntyy isojen lämpötilaerojen vuoksi. Kosteus ja lämmin ilma voivat tiivistyä (siis ”kondensoitua”) vedeksi viileisiin tiloihin joutuessaan. Kondensoitunutta vettä löytyy tyypillisesti huonosti tuulettuvien pelti- ja tiilikattojen alta. Kondenssiveden aiheuttamat kosteusvauriot on ensi tilassa korjattava, mutta kattokorjaus Parkanossa ei ole vielä siinä vaiheessa valmis. Jotta kosteus ei aiheuttaisi uusia ongelmia, on katon kosteusteknistä toimivuutta parannettava.

Riippuu tilanteesta, miten katto saadaan toimivammaksi Parkanossa. Selvitämme, riittävätkö katon IV-työt, kuten alipainetuulettimen asentaminen. Tarvittaessa toteutamme myös omakotitalon tai vaikka kerrostalon katon lisälämmöneristyksen, aluskatteen korjauksen tai esimerkiksi katon korotuksen – hallitsemme kaikki metodit, joten urakka sujuu kuin unelma.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.