KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Etelä-Suomi – kattotyö, mikä parantaa turvallisuutta

Autokatoksen, taloyhtiön eli kerrostalon tai rivitalon, omakotitalon, paritalon, kesämökin tai jonkin muun kiinteistön katon lumenpudotus Etelä-Suomessa on kattotyö, mikä parantaa piha-alueen turvallisuutta. Jos katolta putoaa iso lasti lunta Artjärvellä, Asikkalassa, Askolassa, Espoossa, Forssassa, Haminassa, Hangossa, Hartolassa, Hattulassa, Hausjärvellä, Heinolassa, Helsingissä, Hollolassa, Humppilassa, Hyvinkäällä, Hämeenkoskella, Hämeenlinnassa, Iitissä tai Imatralla, voi syntyä kohtalokkaitakin vahinkoja. Lumi on painavaa ja sen seassa on usein jäätä, joten katon reunalta pudota uhkaava lumikinos on vakavasti otettava turvallisuusriski.

Painava, jäänsekainen lumi on riski myös katon kunnolle Inkoossa, Janakkalassa, Jokioisilla, Järvenpäässä, Karjalohjalla, Karkkilassa, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Kotkassa, Kouvolassa, Kärkölässä, Lahdessa, Lapinjärvellä, Lappeenrannassa, Lemillä, Liljendalissa, Lohjalla, Lopella, Loviisassa, Luumäellä, Miehikkälässä, Myrskylässä, Mäntsälässä, Nastolassa, Nummi-Pusulassa, Nurmijärvellä tai esimerkiksi Orimattilassa. Lumen paino voi painaa katon mutkalle tai saada katon vuotamaan. Lumimassan liukuminen lapetta pitkin voi irrottaa kattotiiliä tai vaikkapa kattoturvatuotteita, ja taas on vaarana kattovuoto Padasjoella, Parikkalassa, Pernajassa, Pornaisissa, Porvoossa, Pukkilassa, Pyhtäällä, Raaseporissa, Rautjärvellä, Riihimäellä, Ruokolahdella, Ruotsinpyhtäällä, Savitaipaleella, Sipoossa, Siuntiossa, Suomenniemellä, Sysmässä, Taipalsaarella, Tammelassa, Tuusulassa, Vantaalla, Vihdissä, Virolahdella, Ylämaalla tai esimerkiksi Ypäjällä.

Me teemme lumenpudotukset tasokkaasti, eli taatusti turvallisesti ja kattoa rikkomatta. Asiantuntevin ja ripein ottein toteutetusta lumenpudotuksesta voi hakea kotitalousvähennystä, jos lumenpudotus tapahtui omakotitalon tai mökin tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta. Kotisivujemme kautta haettavissa oleva rahoitus sopii niin kattolumitöille, jäänsulatukselle katolta ja ränneistä kuin myös lumiesteiden asennukselle, huollolle ja korjaukselle. Lumiesteet auttavat välttymään lumen putoamisesta aiheutuvilta harmeilta monina vuosina, mutta kaikista runsaslumisimpina talvina kannattaa ottaa yhteyttä lumenpudottajiimme, jotka pudottavat lumet turvallisesti myös korkealta katolta.

Jääpuikkojen poistamiseenkin liittyy riskejä Etelä-Suomessa

Kaikkiin kattotöihin liittyy riskejä Etelä-Suomessa. Katolla liikkuminen on vaarallista kesälläkin, kun katto on sula ja kuiva – saati sitten talvella, kun katto on märkä, jäinen tai luminen. Me olemme tottuneita katolla liikkujia, mutta suhtaudumme lumenpudotuksiin silti asianmukaisella varovaisuudella. Käytämme aina turvavaljaita ja muita työturvallisuustuotteita – silloinkin, kun pudotamme lunta tasakatolta. Oikein korkeissa rakennuksissa teemme lumenpudotukset ja jääpuikkojen poistot nosturiautolla. Jääpuikkojen poistamiseen varaudutaan myös kypärin ja suojalasein. Jos jäätä on sadevesijärjestelmässäkin, otamme avuksi höyrytyslaitteen, millä rännien sulatus vesihöyryllä onnistuu kaikkien osapuolten kannalta hyvin turvallisesti.

Jääpuikot kertovat joko rännien jäätymisestä tai lämpövuodoista. Ensin mainittuun voidaan puuttua huoltamalla, tarkastamalla ja tarvittaessa korjaamalla sadevesijärjestelmä aina syksyisin. Kattojää ja räystäiltä riippuvat jääpuikot Etelä-Suomessa voivat kertoa siitä, että rakennuksesta karkaa lämpöä. Lämmön karkaaminen ei ole hyvä asia ympäristön, lämmityskustannusten tai kattorakenteiden kunnon kannalta. Lämpövuodot altistavat kondensoitumiselle ja kondenssiveden aiheuttamille vaurioille, ja katolla oleva jää voi padota taakseen vettä (jolloin katon saumat voivat alkaa vuotaa). Ota yhteyttä, niin tutkitaan mahdollisuudet toteuttaa katon lisälämmöneristys, mikä hillitsee lämpövuotoja.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.