KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Kustavi – Talvi voi rikkoa kattoa lukuisin eri tavoin

Omakotitalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (paritalojen, rivitalojen tai vaikka kerrostalojen) ja muiden kiinteistöjen kattojen lumenpudotukset ovat yksi tärkeimmistä tavoista estää katon vaurioituminen talvella. Samalla kun lumet pudotetaan matalalta tai korkealta katolta, tullaan parantaneeksi myös pihamaan turvallisuutta, voivathan alas katolta mätkähtävät lumet aiheuttaa monenlaista vahinkoa, myös henkilövahinkoja.

Mitä kaikkea kattolumet voivat aiheuttaa katolle Kustavissa? Periaatteessa katto voi vaikka painua notkolle tai alkaa vuotaa jostain saumasta, jiiristä tai läpiviennistä, mutta eteläisissä osissa maatamme katoilla on harvoin kovin paljoa lunta. Toki silloin, jos lunta on kertynyt jiirille, voi joitain kattotiiliä mennä rikki, ja se voi johtaa tiilikattovuotoon. Lumenpudotus huopakatolta, tiilikatolta tai peltikatolta tehdään Kustavissa, Brändössä, Paraisilla, Naantalissa, Taivassalossa ja Uudessakaupungissa usein siksi, että lumi ei putoaisi katolta hallitsemattomasti. Lumen hallitsematonta alas putoamista voidaan estää myös lumiesteillä, joiden asentaminen onkin pakollista kattokaltevuudessa 1:8, sekä sitä jyrkemmillä katoilla. Meihin kannattaa olla yhteydessä niin lumiesteiden asentamisen kuin niiden huoltamisen ja korjaamisenkin tiimoilta, sillä me lumiesteet jo pidemmältä ajalta.

Jos katolta putoaa lunta äkisti ja kovalla vauhdilla, voi katosta irrota kattoturvatuotteita, kuten kattosiltoja ja lapetikkaita. Kattoturvatuotteiden ohella myös liesituulettimen hormit, aurinkopaneelit, vesikourut ja muut kattotarvikkeet voivat irrota alas putoavan lumimassan matkaan. Kattoon jää reikiä, joista se voi alkaa vuotaa, ja kuten kuvitella saattaa, lisäävät lumen mukana alas tulevat kattotarvikkeet lumimassojen alle jäämisen vaarallisuutta.

Ota yhteyttä kokeneisiin lumenpudottajiimme, olipa kyse harjakaton tai tasakaton lumenpudotuksesta! Meillä on mahdollisuus tehdä lumenpudotus vaikka nosturiautolla, joten saamme tehtyä kaikenlaiset kattolumityöt sujuvasti, turvallisesti ja rakenteita rikkomatta. Kattolumitöiden jälkeen voit liikkua rakennuksesi lähimaastossa huoleti, eikä katon kunnostakaan tarvitse stressata – kevättarkastus osoittanee sen selvinneen talvesta kunnialla, kun liiat lumet on ajoissa poistettu sen kuntoa uhkaamasta.

Jäänsulatus katolta Kustavissa – miksi tuota kattotyötä tarvitaan?

Lumen poiston hoidamme Kustavissa mekaanisesti, eli vahvoja lihaksiemme hyödyntäen. Jääpuikkojenkin poistamisessa käytämme lihasvoimaa – tosin tuo työ vaatii enemmän tarkkuutta ja varovaisuutta, kuin voimaa. Mikäli on kyse muunlaisen jään poistamisesta, hyödynnämme uudenaikaista höyrytyslaitteistoamme, millä onnistuu jäänsulatus sekä katolta että ränneistä.

Rännit kannattaa sulattaa vesihöyryllä, jotta ne olisivat valmiita vetämään heti kun niitä tarvitaan – ja jotta jää ei vääntäisi tai rikkoisi kouruja muutoin. Jäiset rännit painavat niin paljon, että ne voivat pudota alas katon reunalta, joten hommassa on kyse myös turvallisuudesta.

Turvallisuus on syynä myös kattojään sulattamiselle ja jääpuikkojen poistamiselle, sillä sekä lumen että jään alle jääminen voi olla vaarallista. Kattojää voi myös aiheuttaa saumavuodon estämällä sulamisvesien pääsyn tiilikaton, peltikaton tai huopakaton räystäskouruihin – mitään kattoa ei ole tarkoitettu kestämään seisovan veden aiheuttamaa painetta ja rasitusta, vaan ne voivat vuotaa.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.