KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Kustavi – Monta syytä kattovuodolle, mutta vain yksi korjaaja

Sillä ei ole väliä, miksi omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai muun kiinteistön katto vuotaa. Silläkään ei ole väliä, vuotaako katto piipun juuresta, vai onko kyse vuotavasta kattoikkunasta, vuotavasta kattoluukusta tai kattovuodosta katon sisätaitteen (eli jiirin) kohdalta. Me löydämme parhaat tavat vuotavan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton korjaamiseen niin Kustavissa, Brändössä, Paraisilla, Naantalissa, Taivassalossa kuin Uudessakaupungissakin, ja varmistamme katon pysymisen tiiviinä. Tämä hoituu ilmaiseksi tarjoamamme kattotarkastuksen avulla. Käymme läpi koko katon kunnon, jotta voisimme varmistua siitä, ettei katto jää vuotamaan esimerkiksi antennin juuresta tai katon viemärintuuletusputken kohdalta. Voi olla, ettei katon ilmanvaihtoputki vielä vuoda, mutta että kattovuoto tämän tai jonkin muun kattoläpiviennin kohdalta on vain ajan kysymys – silloin tarjoamme ennakoivaa kattokorjausta. Tarvittaessa teemme tarjouksen myös jostain kattovuotoja ehkäisevästä kattohuollosta Kustavissa: jos kattosi on peltikatto, saatat siis saada tarjouksen kattomaalauksesta, ja jos talossasi on huopakatto, saatamme tarjota sammaleiden poistoa.

Korjaamme siis kaikenlaiset kattovuodot katemateriaalista, katon koosta, rakennuksen korkeudesta tai kattovuodon aiheuttajasta riippumatta. Kattovuodon korjaus tapahtuu aina yhtä asiantuntevasti, kun asialla olemme me, joten ota yhteyttä vuotavan katon kunnostamisen tiimoilta (mitä pikemmin, sen parempi). Omakotitalon ja mökin kattovuotojen korjaamisesta saa kotitalousvähennystä, ja rahoituskin järjestyy kätevästi. Remonttilainaa, minkä tarjoamisesta vastaa yhteistyökumppanimme, voi hakea kotisivujemme kautta.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa esimerkiksi siksi, että ajan hammas on kalvanut sen rakenteita

Joskus tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa sen takia, että aikaa on kulunut runsaasti, ja ajan hammas on kalvanut sen rakenteita. Kattovuoto läpiviennin kohdalta johtuu usein kuluneista tiivisteistä, mitkä eivät enää pysty pitämään vettä pois katon alta. Kattoläpiviennit (aurinkopaneelista alipainetuulettimiin) kannattaakin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta kattoa voitaisiin tiivistää ennakoivasti.

Myös muu kattokokonaisuus kannattaa tarkastaa Kustavissa joka ikinen kevät ja syksy, sillä katto on voinut haurastua, ruostua tai vaikka sammaloitua, ja olla siten altis vuotamaan. Peltikatolla olevat ruostevauriot kannattaa käsitellä kuntoon, ja lopuksi katto on hyvä maalata, jos sen pinnoite on kauttaaltaan kulunut. Jos on kyse vain joistain naarmuista, voitaneen ne paikkamaalata. Kattotarkastuksen yhteydessä pohditaan myös sitä, tarvitsevatko kattopellit lisäkiinnityksiä, vai pitääkö peltikattonaulat korvata kateruuveilla. Kun pellit ovat kunnolla kiinni eivätkä naulat törrötä, on kattovuotojen ja myrskyvaurioiden (tässä tapauksessa kattopeltien irtoamisen) vaara paljon pienempi.

Peltikaton kuluminen näkyy ruosteena, tiilikaton puolestaan sammaloitumisena. Tiilikatto saadaan kestämään paremmin aikaa, kun sitä ei päästetä sammaloitumaan, ja kun sen suojapinnoite uusitaan kertaalleen. Samanlaiset huollot parantavat myös huopakaton kestävyyttä ja tiiviyttä – sekin kannattaa pinnoittaa, ja siltäkin tulee poistaa sammalet.

Koska kiinteistön kattovuoto johtaa kattoremonttiin Kustavissa?

Meillä ei ole tapana pakkomyydä kattoremontteja. Ainoa tilanne, jossa suosittelemme katon uusimista jopa näkemättä kattoa, on varttikattovuoto. Varttikatto, missä on asbestia, on jo lainkin mukaan pakko purkaa.

Jos vesikaton alla on tiivis aluskate, ei kattovuoto jiiristä, saumasta tai jostain läpiviennistä (kuten antennin tai IV-putken kohdalta) pääse kastelemaan kattorakenteita. Silloin katon korjaamiseksi riittää vesikaton tiivistys, eikä esimerkiksi kastuneiden villojen vaihtoa tarvita. Jos kattovuoto kuitenkin pääsee aiheuttamaan katon vesivahingon, selvitämme, mikä on katon ja asiakkaan kannalta paras tapa sen korjaamiseksi.

Oikean korjaustavan valintaan vaikuttaa muun muassa katon ikä. Mitä vanhempi katto on, sitä vähemmän sitä kannattaa korjata, ainakaan kovin mittavasti – paras ratkaisu on silloin kattoremontti Kustavissa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.