KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kustavi – Aluskatteella varaudut kattovuotoihin

Omakotitalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (paritalojen, rivitalojen tai vaikka kerrostalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet ovat olemassa siksi, ettei jokainen läpivientivuoto tai vaikka saumavuoto kastelisi katon alla olevia rakenteita. Kattovuotoja voi välttää ja niin kannattaakin tehdä, mutta aivan satavarmaa suojaa kattovuodoilta ei ole mahdollista hankkia. Katto voi alkaa vuotaa vaikka myrskyn jälkeen, sillä kova tuuli saattaa irrottaa kattotarvikkeita tai kattopeltejä. Talvikin voi saada katon vuotamaan, voihan lumen paino esimerkiksi rikkoa kattotiiliä jiirin kohdalta. Aluskate estää puurakenteiden kastumisen ja lahoamisen, sekä yläpohjan eristeiden homehtumisen. Peltikaton ja tiilikaton aluskatteet auttavat säästymään myös kondenssiveden aiheuttamilta ongelmilta Kustavissa.

Aluskatteen asennus tulisi tehdä samalla kuin vesikatonkin asennus. Jos aluskatetta ei vesikaton alta kuitenkaan löydy, ota yhteyttä, niin asennamme uuden aluskatteen paikoilleen kattorakenteita suojaamaan. Oikein asennettu aluskate on todella kestävä, eli esimerkiksi aluskatteen korjaus ja paikkaus ei tule olemaan kovin todennäköistä. Jotta aluskatetta ei tarvitsisi tiivistää tai uusia osittain, suosittelemme tarvittaessa katon tuuletusaukkojen tiivistämistä – näin linnut ja roskat pysyvät pois aluskatteen kimpusta.

Mikäli katto on vuotanut pitkään Kustavissa, Brändössä, Paraisilla, Naantalissa, Taivassalossa ja Uudessakaupungissa, saatat tarvita vanhan aluskatteen korjaamista – esimerkiksi jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta. Siinä tapauksessa, että aluskate osoittautuu väärin asennetuksi, voimme korjata tilanteen – esimerkiksi korjaamalla aluskatteen läpiviennin (kuten savupiipun tai kattoluukun) kohdalta. Mitä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskate tarvitseekaan, sen saa meiltä, joten ota yhteyttä saadaksesi aluskatteen asianmukaiseen kuntoon kilpailukykyisellä (sekä kotitalousvähennyskelpoisella) hinnalla. Samalla kertaa voimme hoitaa vaikka kourusaneerauksen tai läpivientien ja saumausten tiivistyksen – ja urakan maksamiseen sopii yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus.

Aluskatteen asennus, uusiminen ja korjaus Kustavissa – meiltä ne sujuvat kokenein ottein

Meidän kattopalvelumme ammattilaiset ovat luotettava valinta asentamaan, uusimaan ja korjaamaan talon aluskatetta Kustavissa. Tiedämme, että aluskatteen asentaminen ja korjaaminen (mikä tarkoittaa monessa tapauksessa samaa kuin aluskatteen uusiminen, vaikka sitten vain osittain) tulee tehdä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Mikä tahansa aluskate ei suojaa katon alla olevia rakenteita kosteudelta, ei esimerkiksi rikkinäinen tai väärin asennettu aluskate. Rikkinäinen aluskate tulee korjata mahdollisimman pian, sillä vahinko – tässä tapauksessa kattovuoto – ei tule kello kaulassa.

Kun työn alla on aluskatteen asentaminen, on tärkeää saada aluskate optimaaliselle kireydelle. Liian kireällä oleva aluskate repeää, eikä löysällä roikkuvasta, pussittavasta ja vettä keräävästä aluskatteesta ole juuri hyötyä. Aluskate, minkä päällä on pitkään vettä, perstuu ja hajoaa (tämän takia roskat pitäisi poistaa aluskatteelta, voivathan ne sitoa sille kosteutta). Sekin on tärkeää, että aluskate on asennettu oikein kaikkien läpivientien kohdalta, sillä muussa tapauksessa aluskate saattaa päästää vedet lävitseen, jos katto alkaa vuotaa vaikka piipun juuresta. Miten aluskate sitten kuuluu asentaa savupiipun ja muiden kesämökin, omakotitalon tai vaikka paritalon kattoläpivientien kohdalta? Siten, että sitä nostetaan piippua (tai esimerkiksi IV-putkea) vasten – anna meidän näyttää, miten!

Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton aluskatteen toimintaperiaate Kustavissa ihastuttavan nerokas

Aluskatteen toiminta ei ole mitään rakettitiedettä – päinvastoin, aluskatteen toimintaperiaate on ihastuttavan simppeli, mutta silti todella nerokas! Aluskate on siis täysin vedenpitävä kerros, mikä on pingotettu vesikatteen alle. Jos vesikatteen tiiviys pettää Kustavissa, ottaa aluskate kaikki sade- tai sulamisvedet vastaan, ja vedet valuvat aluskatteen pintaa pitkin alaräystäille.

Kondenssisuojattu aluskate ohjaa myös lämpimästä ilmasta katon alla tiivistyvän veden pois katolta, mutta nykyaikaiset hengittävät aluskatteet sallisivat kosteuden haihtua lävitseen, joten ne kuivattavat yläpohjaa kivasti.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.