KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Aura – asiantuntevat otteet tarpeen

Aluskate on tärkeä osa kattokokonaisuutta, olipa paikkakunta Aura, Lieto, Masku, Mynämäki, Nousiainen, Pöytyä, Rusko tai vaikka Turku. Me asennamme aluskatteet kaikilla näillä paikkakunnilla. Meiltä voit tilata myös uuden aluskatteen vanhan tilalle, tai aluskatteen korjauksen ja paikkauksen. Aluskatteeseen liittyvissä töissä kannattaa luottaa asiantuntevaan ammattilaiseen, sillä aluskatteen asentamisessa ja uusimisessa (myös osittaisessa vaihdossa) voi mennä metsään, jos ei ole aivan varma oikeista otteista.

Hyväkuntoinen aluskate on siksi niin tärkeä, että se voi estää katon vesivahingon. Jos aluskatetta ei olisi, voisivat katon rakenteet ja eristeet kastua aina, kun katto vuotaa jostain saumasta tai vaikka piipun juuresta. Sauma- ja läpivientivuodot eivät ole kovin yleisiä, jos kattoa huolletaan asianmukaisesti, mutta katon kymmenien vuosien mittaiseen elinkaareen voi mahtua monenlaisia tilanteita – myös kattovuotoon läpiviennin kohdalta johtavia lumi- tai myrskyvaurioita. Me olemme valmiina rientämään avuksi, jos tarvitset peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjausta tai vaikka läpivientien ja saumausten tiivistystä.

Aluskatetta tarvitaan myös siksi, että se estää kondensoitumista. Ennemmin käytetyt kondenssisuojatut aluskatteet ehkäisevät kondenssikosteuden tiivistymistä ulkokaton alapinnalle, kun taas nykyaikaiset hengittävät aluskatteet pysyvät auttamaan koko yläpohjan kuivattamisessa.

Kattokorjauksesta saa kotitalousvähennystä, jos kyseessä on kesämökin tai omakotitalon katto. Rahoitus on tarpeen monissa erilaisissa tilanteissa. Valitse joustava rahoitus, mitä voi hakea yhteistyökumppaniltamme meidän kotisivujemme kautta.

Aluskatteen asennuksen ja uusimisen sudenkuopat Aurassa

Ei ole samantekevää, miten omakotitalon, paritalon, taloyhtiön eli rivitalon tai kerrostalon, kesämökin tai jonkin muun kiinteistön aluskate tulee asennetuksi. Myös aluskatteen osittaisessa uusimisessa tulee olla kieli keskellä suuta. Aluskatteen osittainen uusiminen voi olla paras keino hoitaa aluskatteen korjaus sisätaitteen eli jiirin tai jonkin katon läpiviennin (kuten savupiipun, kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta). Aluskate tulee vaihtaa osittain myös silloin, jos siinä on linnun nokkimia reikiä tai esimerkiksi pitkäaikaisen kosteuden aiheuttamaa kulumaa.

Meihin voit luottaa niin peltikaton, tiilikaton kuin huopakatonkin aluskatteen asentamisessa. Tiedämme aluskatteen asentamiseen liittyvät sudenkuopat, ja osaamme siksi välttää ne. Aluskatetta ei saa asentaa liian kireälle, mutta se ei myöskään saa roikkua löysällä. Kumpikin asennusvirhe altistaa aluskatteen hajoamiselle ja vuotamiselle.

Aluskatteiden asennusvirheet liittyvät usein läpivientien toteuttamiseen. Aluskate tulee nostaa läpivientiä vasten, jotta se olisi tiivis myös piipun juuren tai vaikkapa IV-hormin kohdalta.

Me tiedämme, ettei koko aluskatetta ole pakko uusia, vaikka siinä olisi yksi tai useampi asennusvirhe. Ota yhteyttä, niin uusimme aluskatteen Aurassa vain osittain, ja kattorakenteiden kosteus tulee turvattua.

Uusi aluskate tai paikattu aluskate estää myös kondenssikosteuden aiheuttamia vahinkoja Aurassa

Aluskatteen asentaminen tai aluskatteen korjaus ja paikkaus Aurassa estää myös kondenssikosteuden aiheuttamia vahinkoja. Jos aluskatetta ei olisi, voisi katon alle kylmillä ilmoilla kohoava lämpö tiivistyä (eli ”kondensoitua”) kosteudeksi. Kattorakenteiden kannalta on sama, onko kosteus peräisin katon ala- vaiko ulkopuolelta – lahoa ja hometta voi syntyä joka tapauksessa.

Aluskatteen tarkoitus on estää kosteuden pisaroituminen vesikaton alapinnalle, mistä se voisi tipahdella villoihin. Hengittävä aluskate tehostaa lisäksi kosteuden poistumista omakotitalon tai vaikka rivitalon välikatolta.

Aluskate – edes uusi tai vasta korjattu aluskate – ei riitä yksistään. Jotta yläpohjarakenteet pysyisivät varmasti kuivina, on ilman kierrettävä kattorakenteiden ympärillä, eli tuuletusratkaisuihinkin tulee kiinnittää huomiota. Jotta välikatolle karkaisi mahdollisimman vähän lämpöä (tällä on merkitystä myös energia- ja kustannustehokkuuden kannalta), voi olla tarvetta myös katon lisälämmöneristykselle. Monissa tapauksissa eristeitä päästään lisäämään ilman sen ihmeempiä rakenteellisia muutoksia.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.