KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Aura – Kattovuodon vaarana muun muassa katon vesivahinko

Jos omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Aurassa, tulee se korjata kestävällä ja luotettavalla tavalla. Ota kattokorjauksen tiimoilta yhteyttä meihin, niin katto on pian taas priimakunnossa. Vain siinä tapauksessa, ettei kattoa sen iän tai poikkeuksellisten suurien vahinkojen takia kannata korjata, teemme tarjouksen kattoremontista. Muussa tapauksessa tiivistämme katon ja korjaamme mahdollisesti syntyneen katon vesivahingon. Katon vesivahingolla tarkoitetaan kattorakenteiden ja eristeiden kastumista – asia, mikä voi johtaa laho- ja homevaurioihin.

Ennenaikaisista kattoremonteista tai katon vesivahingoista ei tarvitse murehtia, jos peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaustarpeet tulevat havaittua jo aikaisessa vaiheessa. Katto kannattaakin tarkastaa joka kevät ja syksy siltä varalta, että kattoikkuna vuotaa tai että katon ilmanvaihtoputki vuotaa. Kun tilaat meiltä jonkin kattotyön Aurassa, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Sama pätee myös naapurikunnissa, joita ovat Lieto, Masku, Mynämäki, Nousiainen, Pöytyä, Rusko ja Turku.

Kesämökin tai omakotitalon kattovuodon korjaaminen on kotitalousvähennyskelpoinen työ – voit hakea tuota verovähennystä Verohallinnon verkkopalvelussa. Yhteistyökumppanimme verkkopalvelussa pääset lukemaan lisää kattotöidemme teettämiseen sopivasta rahoituksesta. Linkki yhteistyökumppanimme verkkosivuille löytyy meidän verkkosivuiltamme helposti ja kätevästi.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa? Kattovuodon aiheuttivat ehkä lumivauriot

Kattovuoto Aurassa voi johtua katolla talvella olleen lumen painosta tai sen liikkeistä pitkin kattoa. Katto kannattaakin tarkastaa heti keväällä, kun katolla ei enää ole lunta. Jos kattoluukku vuotaa, kyse voi olla lumen painon rasittamasta läpiviennistä. Sama juttu, jos katto vuotaa antennin juuresta, tai jos katon viemärintuuletusputki vuotaa. Jos katon läpivienti vuotaa, kyse voi olla  myös lumen mukana irronneesta IV-putkesta. Myös katon sisätaite voi vuotaa sen takia, että katolla on ollut hurja määrä lunta.

Lumivahinkojen lisäksi peltikatto, tillikatto tai huopakatto voi vuotaa myrskyvaurioiden takia. Kova tuuli voi irrottaa katosta kattoturvatuotteita, kattopeltejä tai kattotiiliä. Jotta kaikki sääilmiöistä tai ajan hampaasta johtuvat vauriot saataisiin kunnostettua ennen kattovuotoa ja katon vesivahinkoa, on tasakatto, pulpettikatto, harjakatto tai vaikka mansardikatto hyvä tarkastaa usein.

Läpivientivuotoon tai jiirivuotoon Aurassa havahtuu kattotarkastuksen avulla Aurassa

Jos omakotitalon, rivitalon tai kesämökin katto vuotaa Aurassa, voi mennä pitkään, ennen kuin kattovuoto havaitaan. Katto on voinut vuotaa jonkin läpiviennin (kuten piipun juuren tai kattoikkunan) kohdalta tai jiiristä jo pitkään, ennen kuin se havaitaan katon sisältä käsin. Kattovuotoon havahtuu kenties vasta sisäkaton tummetessa ja alkaessa vuotaa vettä. Pahimmassa tapauksessa kattovuoto ja katon vesivahinko havaitaan vasta sisäilmaongelmien astuttua mukaan kuvaan.

Jotta tiilikatto, peltikatto tai huopakatto saataisiin korjattua mahdollisimman kivuttomasti, kannattaa katto tarkastaa usein – ja jokaista saumaa, jiiriä, läpivientiä ja muuta liitoskohtaa myöten. Meidän tekemämme kattotarkastukset ovat varsin perusteellisia. Sen lisäksi, että käymme läpi koko vesikatteen tiiviyden Aurassa, varmistamme myös aluskatteen kunnon. Aluskate on olemassa estääkseen kosteuden pääsyn kattorakenteisiin, mutta aluskatekin voi vioittua ja alkaa vuotaa.

Kattotarkastuksemme jälkeen kuulet myös tavoista vähentää kattovuotojen mahdollisuutta. Moni kattovuoto saa alkunsa vanhoista ja kuluneista rakenteista – tarvittaessa suosittelemme niiden uusimista tai ennakoivaa korjausta. Kattohuollot hidastavat katon kulumista ja vähentävät erilaisia vaurioita. Lumivahinkoja voidaan estää lumiesteiden ja lumenpudotusten avulla, ja kattotuotteiden kiinnitysten kiristämisellä sekä kattopeltien lisäkiinnityksillä on iso merkitys myrskyn aiheuttamien tuhojen ennalta ehkäisemisessä niin Aurassa kuin sen naapurikunnissakin. Katon tarkastuksen voi tilata meiltä kuten minkä tahansa muunkin kattotyön, mutta sen saa aivan ilmaiseksi kaikkien muiden kattotöiden yhteydessä.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.