KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Hartola – Aluskate ei aina kestä vesikaton ikää

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet on tarkoitettu kestämään yhtä kauan kuin vesikatekin, kenties pidempäänkin. Mikään ei kuitenkaan tässä elämässä ole varmaa, ei edes aluskatteen kunto. Aluskate voi mennä rikki. Uusikin aluskate voi pettää, jos se on asennettu väärin.

Mitään ei kannata jättää arvailun varaan, kun on kyse aluskatteesta. Aluskate on kattokokonaisuuden tärkeimpiä osia Hartolassa. Anna meidän tarkastaa sen kunto puolivuosittain. Teemme aluskatteen kuntotarkastuksen tavallisen katon kuntotarkastuksen yhteydessä, jos katon alle on mahdollista mennä. Kattotarkastukset voi tilata meiltä Hartolassa, Heinolassa, Joutsassa, Luhangalla, Pertunmaalla tai Sysmässä kuten kaikki muutkin kattohuollot, mutta kattotarkastuksen saa myös ilmaiseksi. Aina kun teemme jonkin tiilikattotyön, peltikattotyön tai huopakattotyön tarjoamme kaupan päälle ilmaisen kattotarkastuksen.

Jos aluskate on rikki, tarjoamme aluskatteen korjausta tai paikkausta. Aluskate voidaan korjata niin jiirin eli sisätaitteen kuin vaikkapa jonkin kattoläpivienninkin (esimerkiksi savupiipun, kattoikkunan tai kattoluukun) kohdalta. Tarvittaessa teemme tarjouksen aluskatteen osittaisesta uusimisesta tai koko aluskatteen uusimisesta. Paikan päällä selviää, mitä tiilikaton, huopakaton tai peltikaton aluskatteelle pitää tehdä, joten aloita ottamalla yhteyttä! Kattotyömme voi rahoittaa rahoituksella, mitä voi hakea nettisivujemme kautta, ja Verohallinnolta voi hakea yksityisasiakkaille tarjottua kotitalousvähennystä.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Hartola – aluskate suojaa kosteusvaurioilta

Tiilikaton ja peltikaton aluskatteet kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, sillä rikkinäinen aluskate ei auta, jos katto alkaa vuotaa. Aluskate on olemassa juuri siksi, etteivät kattorakenteet ja yläpohjan eristeet kastuisi, vaikka katto vuotaa. Aluskate pitää vettä, ja se on juuri sopivalla kireydellä, jottei vesi jää asumaan sen pinnalle. Jos katto vuotaa jostain kohtaa, valuvat katon alle päätyvät vedet aluskatetta pitkin pois katolta.

Aluskate auttaa välttymään myös kondenssikosteuden aiheuttamilta kosteusvaurioilta Hartolassa. Kondenssikosteus tarkoittaa sitä vettä, mitä lämpimästä ilmasta voi tiivistyä sen päädyttyä viileään tilaan. Tyypillinen esimerkiksi kondenssivedestä on avatun jääkaapin takaseinälle kesällä tiivistyvä kosteus. Talvella kondenssikosteutta voi tiivistyä katon alle, sillä eristeiden läpi karkaa aina jonkin verran lämmintä sisäilmaa. Jotta kondenssikosteus ei pilaisi kattorakenteita, tulee välikaton olla hyvin tuulettuva ja hyvin eristetty. Aluskate auttaa saamaan kosteuden pois katon alta, esimerkiksi haihduttamalla sen lävitseen.

Mikä voi aiheuttaa aluskatteen korjaus- tai paikkaustarpeen Hartolassa?

Aluskatteet ovat kestäviä ja laadukkaita, mutta aluskatteen korjaukset ja paikkaukset ovat suhteellisen yleisiä kattotöitä Hartolassa. Milloin aluskatetta sitten pitää korjata tai milloin aluskate pitää uusia osittain? Omakotitalon, mökin tai esimerkiksi rivitalon aluskatetta pitää korjata, jos läpivienti vuotaa aluskatteen ympäriltä. On yleistä, että aluskate on asennettu väärin jonkin läpiviennin kohdalta. Väärä asennustapa voi tarkoittaa sitä, vesi pääsee suoraan yläpohjan rakenteisiin sekä eristeisiin tekemään laho ja homevaurioita.

Aluskatetta pitää korjata Hartolassa myös siinä tapauksessa, että kosteusrasitus (esimerkiksi aluskatteen pinnalla seisonut vesi tai roskien aluskatteeseen sitoma kosteus) on saanut aluskatteen haurastumaan. Aluskate voi olla reikiintynyt myös välikatolle päässeiden pieneläinten toimesta. Vuotavan katon pikainen korjaus ja harjatiivisteet sekä lintuverkot voivat ehkäistä tällaiset korjaustarpeet.

Jos aluskate kuitenkin on mennyt rikki, ota yhteyttä meihin! Voimme myös tiivistää läpiviennit ja saumaukset, sekä tehdä muut katon kuntoa tukevat työt.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.