KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Hartola – Toimi näin, jos lumitaakka uhkaa katon kuntoa

Suomalaistalojen katot kestävät hyvin lumitaakkoja, sillä kattolumen aiheuttama ylimääräinen rasitus on otettu huomioon jo rakennusvaiheessa. Pakkaslumi on kevyttä, joten sitä saa olla katolla yli metrin verran, eikä katto vielä silloinkaan ole sortumisvaarassa. Tilanne muuttuu Hartolassa, Heinolassa, Joutsassa, Luhangalla, Pertunmaalla ja Sysmässä keväällä, kun vesisateet muuttavat lumen tiivistyneeksi suojalumeksi. Jos katolla on puolimetrinen kerros suojalunta, kannattaa ottaa yhteyttä ja tilata taloyhtiön eli kerrostalon tai rivitalon, omakotitalon, kesämökin, paritalon, autokatoksen tai jonkin muun kiinteistön katon lumenpudotus. Näin lumitaakka ei saa kattoa luokalle Hartolassa, ja lumen painon aiheuttamilta jiiri-, sauma- tai läpivientivuodoiltakin voidaan välttyä. Ole erityisen tarkkana tasakaton lumenpudotusten suhteen, sillä tasakatolla voi olla enemmän lunta kuin muilla alueen katoilla.

Tilaa lumenpudotus tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta myös siinä tapauksessa, että lumi on jakautunut katolle epätasaisesti, tai että se uhkaa pudota alas vaarantaen talon liepeillä liikkuvien ihmisten turvallisuuden. Me teemme turvalliset ja hallitut lumenpudotukset myös korkeilta katoilta, sillä tarvittaessa käytämme lumenpudotuksessa nosturiautoa. Lumenpudottajamme ovat alansa mestareita, joten katto ei vaurioidu kattolumitöiden aikana, ja panostamme aina myös töiden turvallisuuteen.

Jotta katolta putoava lumi ei pääsisi aiheuttamaan henkilö- tai omaisuusvahinkoja, kannattaa kalteva katto varustella lumiesteillä. Lumiesteet ovat pakolliset kattokaltevuudessa 1:8. Meiltä saat Hartolassa parhainta palvelua myös lumiesteiden asennuksen, huollon ja korjauksen tiimoilta, joten pyydä kilpailukykyinen tarjous myös lumiesteitä koskevista kattotöistä! Niin uudet lumiesteet kuin vaikka jääpuikkojen poistamisen voi rahoittaa yhteistyökumppaniltamme haettavalla rahoituksella. Yksityisasiakkaille kerrottakoon, että kattotöistämme voi hakea myös kotitalousvähennystä.

Jäänsulatus katolta ja ränneistä Hartola – miksi jäätä ei voi jättää auringon sulatettavaksi?

Kattolumitöiden ohella teemme Hartolassa talvisin myös jään poistoon katolta liittyvät toimenpiteet. Tilaa jääpuikkojen poisto ränneistä tai räystäiltä, tai jäänsulatus katolta ja ränneistä. Katon ja rännien sulatus tehdään kuumalla vesihöyryllä, mikä on ekologinen ja pomminvarma keino hankkiutua eroon jäästä. Jään hakkaaminen on huono idea, sillä vasaralla tai jäähakulla voi saada aikaan pahaa jälkeä, eikä kaikki jää ehkä sittenkään lähde.

Miksi jää pitää poistaa ränneistä ja katolta – sulaisihan se kuitenkin keväällä? Rännit kannattaa sulattaa siksi, että jäätyneet rännit eivät vedä, ränneistä voi roikkua jääpuikkoja ja rännit voivat vaurioitua tai jopa pudota maahan. Tasakaton kattokaivot kannattaa sulattaa, jos niissä on jäätä, sillä jäätyneiden kattokaivojen ympärillä oleva vesi voi saada katon vuotamaan.

Katolla oleva jää voi myös pudota maahan, ja silloin on vaarana jonkun tai joidenkin ihmisten loukkaantuminen. Kattojää voi myös vaurioittaa talon kattoa, esimerkiksi niin, että se patoaa taakseen lumen sulamisesta syntynyttä vettä. Hyväkuntoinenkin katto voi alkaa vuotaa saumoistaan, jos katolla on pitkään seisovaa vettä.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.