KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Hausjärvi – Näin aluskate kestää yhtä pitkään kuin vesikatto

Tarkoitus olisi, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate kestää yhtä pitkään kuin vesikatekin, mutta kaikenlaista voi sattua vuosien varrella. Ota silloin yhteyttä meihin, ja tilaa aluskatteen korjaus ja paikkaus Hausjärvelle! Tarvittaessa teemme myös aluskatteen osittaisen vaihdon tai koko aluskatteen uusimisen. Mikäli katon alla ei ensinkään ole aluskatetta, ota silloinkin yhteyttä, niin asennamme aluskatteen kaikkien taiteen sääntöjen mukaan Hausjärvellä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Hollolassa, Janakkalassa, Kärkölässä, Mäntsälässä tai Riihimäellä!

Aluskatteen ehjyyttä ja pitkäikäisyyttä voi varjella monin tavoin. Kaikki alkaa jo aluskatteen asentamisesta, sillä peltikaton, huopakaton tai tiilikaton aluskatteeksi kannattaa valita mahdollisimman laadukas aluskate. Aluskate tulee luonnollisestikin asentaa oikein päin ja optimaaliselle kireydelle, ja jokaisen läpiviennin kohdalla tulee toteuttaa oikeaoppinen ylösnosto. Jos teetät aluskatteen asennuksen meillä, voit luottaa uuden aluskatteesi laatuun ja sen asennustavan asianmukaisuuteen.

Aluskatetta ei ole tarkoitettu kestämään pitkäaikaista kosteusrasitusta tai lintujen nokkimista, joten katon huonokuntoiset läpiviennit ja saumaukset sekä muut katon vauriot kannattaa tiivistää reippaalla tahdilla. Näin kosteuden pääsy aluskatteelle voidaan minimoida. Räystäiden tuuletusaukkoihin voidaan asentaa lintuverkot, jotta linnut ja muut pieneläimet pysyvät pois välikatolta. Harjankin tuuletusaukot voi olla hyvä tiivistää hengittävillä harjatiivisteillä, sillä niistä aluskatteelle voi kulkeutua tuiskulunta tai roskia, mitkä hidastavat aluskatteen kuivumista.

Tilaa kaikki aluskatetta koskevat kattotyöt meiltä, teemmehän ne merkille pantavan hyvällä hinta-laatusuhteella. Kotitalousvähennys, yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus ja kaupan päälle tuleva kattotarkastus ovat ”lisäporkkanoita” asioida kanssamme!

Aluskatteen asennus ja uusiminen Hausjärvi – katon alle voi tulla kosteutta kahdesta suunnasta

Tiilikattojen ja peltikattojen aluskatteista kannattaa pitää hyvää huolta, onhan aluskate mitä tärkein osa kattokokonaisuutta Hausjärvellä. Tarkasta tai tarkastuta aluskatteen kunto kaksi kertaa vuodessa, jotta se osattaisiin tarvittaessa korjata jiirin (eli sisätaitteen) tai jonkin kattoläpiviennin, kuten savupiipun tai kattoluukun kohdalta. Ehjä ja oikein asennettu aluskate suojaa katon puurakenteita kosteudelta. Kosteus voi johtaa lahoon, eivätkä lahot puuosat jaksa kannatella talon kattoa. Jos katon alle pääsee kosteutta, on vaarana myös yläpohjan homevaurio, sillä kosteus saa villat homehtumaan.

Aluskate suojaa omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan kiinteistön kattorakenteita kahdesta suunnasta tulevalta kosteudelta. Jos kattorakenteissa on kosteusvaurioita, on kyse usein kattovuodosta. Aluskatteen ansiosta vesikaton läpi vuotavat vedet päätyvät oikopäätä räystäille, ja kattorakenteet saavat säilyttää terveytensä. Katon alta löytyvä kosteus voi olla myös sisätiloista karanneesta lämmöstä talvella tiivistynyttä kondenssivettä. Aluskate estää myös kondenssikosteuden aiheuttamia vaurioita, esimerkiksi haihduttamalla kosteuden ulos välikatolta.

Aluskatteen korjaus ja paikkaus Hausjärvellä – miten se tehdään?

Jos paritalon, mökin tai esimerkiksi rivitalon katon aluskatetta pitää korjata Hausjärvellä, aloita ottamalla yhteyttä meihin. Me tulemme tarkastamaan tilanteen, ja tarkastuksen perusteella osaamme kertoa sen, miten aluskate kannattaa tiivistää – ja miten edullisesti työ on mahdollista meillä teettää.

Koko aluskatteen uusiminen on vain yksi mahdollisuus aluskatteen korjaamiseen. Aluskate voidaan usein korjata vain osittain. Jos kyse on asennusvirheistä katon läpivienneissä, saattaa riittää, että korjaamme asennusvirheet, eikä mitään sen isompaa urakkaa tarvita.

Koska meillä on tapana laittaa katto kuin katto kerralla kuntoon, voimme tehdä samalla kaikki muutkin kattohuollot ja katon paikkaukset, joita katto on vailla. Rikkinäisten tiilien vaihto on helppo hoitaa yhtä aikaa aluskatteen tiivistyksen kanssa, samoin rännien puhdistus tai kourusaneeraus. Kun korjaamme aluskatetta piipun kohdalta, voivat kattopeltiseppämme toteuttaa samalla piipun pellityksen.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.