KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Hirvensalmi – Muutama tiedettävä asia aluskatteesta

Tässä artikkelissa haluamme nostaa esille muutaman asian omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) ja muiden kiinteistöjen aluskatteista. Me teemme kaikki aluskatteisiin liittyvät työt (kuten aluskatteen korjauksen jiirin kohdalta) niin Hirvensalmella kuin sen naapurikunnissa Joutsassa, Kangasniemellä, Mikkelissä, Mäntyharjulla ja Pertunmaalla, mutta haluamme silti kertoa muutamia asioita näistä tärkeistä kattorakenteen osasista.

Koska aluskatteen tarkoitus on pystyä pitämään vettä, on sen oltava joka kohdasta tiivis ja oikein asennettu. Virheellisiä aluskatteen asennustapoja ovat esimerkiksi aluskatteen asentaminen väärin päin ja aluskatteen asentaminen liian kireälle. Optimaalinen kireys on tärkeää, kun asennetaan uutta aluskatetta Hirvensalmella, sillä liika kireys saa aluskatteen ratkeamaan. Liiallinen löysyyskään ei ole hyvä asia, sillä löysän aluskatteen päälle kerääntyy vettä, ja veden aiheuttama paine voi saada aluskatteen pettämään ja vuotamaan.

Aluskate tulee asentaa oikein myös jokaisen tiilikaton, peltikaton ja huopakaton läpiviennin kohdalta. Jos aluskatteen ylösnosto on unohtunut, ei aluskatetta todennäköisesti ole tarpeen uusia. Ota yhteyttä meihin, niin korjaamme aluskatteen asennustavan oikeaoppiseksi savupiipun, kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta. Jos katto tarvitsee jotain muuta korjausta tai huoltoa (esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistystä tai katon harjausta), teemme sen saman tien. Meidän periaatteemme on laittaa katot kerralla kuntoon, ja laskuttaa ammattitaitoisista töistämme vain kohtuullinen korvaus. Verohallinnolta voi hakea kotitalousvähennystä omakotitalon tai kesämökin kattotöiden teettämisen jälkeen. Yhteistyökumppaniltamme kannattaa hakea kattotöiden rahoitusta jo ennen urakan alkamista. Tiedät oikean summan heti paikan päällä tekemämme alkutarkastuksen jälkeen.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Hirvensalmi – miksi aluskate on niin tarpeellinen?

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteet ovat olemassa siksi, että kattorakenteet eivät kastuisi ja vaurioituisi. Aluskate voi vielä pelastaa tilanteen, vaikka vesikate pettäisi. Aluskate, mikä on ehjä ja oikealla tavalla asennettu, ottaa nimittäin vastaan kaiken vesikatteen läpi valuvan kosteuden. Seuraavaksi aluskatteen piukka pinta johdattaa kosteuden kohti alaräystäitä, eivätkä puurakenteet tai yläpohjan eristeet näin ollen kastu lainkaan. Kattorakenteiden kastuminen ei ole ihan pikku juttu. Hiljattain kastuneet puurakenteet voidaan vielä kuivattaa, mutta jos kosteus on jo aiheuttanut lahoa, ei auta kuin purkaa ja uusia vaurioituneet puurakenteet. Eristeet on uusittava Hirvensalmella, jos ne kastuvat, sillä kosteus tuo tullessaan yläpohjan homevaurion.

Peltikaton ja tiilikaton aluskatteilla on myös toinen tehtävä, ja se on kondenssikosteuden aiheuttamien vesivahinkojen estäminen. Kondenssikosteus on viileille pinnoille lämpimästä ilmasta tiivistyvää kosteutta – kaikille tuttu esimerkki on limsapullon ”hikoilu” kesähelteellä, kun otat sen jääkaapista ulos. Yläpohjarakenteetkin voivat ”hikoilla”. Pelkkä aluskate ei vielä riitä estämään lämpimän ilman talvista kondensoitumista katon alla. Jotta kattorakenteiden kuivuus voitaisiin varmistaa, on tarpeen huolehtia siitä, että yläpohja tuulettuu tehokkaasti, ja että se on riittävällä tavalla eristetty (riittävä eristekerros vähentää lämmön karkaamista välikatolle).

Aluskatteen korjaus Hirvensalmella – miten korjaustarpeita voi ehkäistä?

Aluskatteen korjaus ja paikkaus Hirvensalmella voi johtua siitä, että aluskate on väärin asennettu tai siitä, että linnut ovat nokkineet aluskatteen rikki. Aluskatteen osittainen uusiminen voi olla myös kattovuodon seurausta, sillä pitkäaikainen kosteusrasitus voi saada aluskatteen haurastumaan ja hajoamaan. Jotta linnut eivät saisi rikottua aluskatetta, on räystäiden tuuletusaukot hyvä tiivistää lintuverkoilla. Jos katto korjataan pian tiilien mentyä rikki tai läpivientien alettua vuotaa, jää aluskatteen kokema kosteusrasitus vähäiseksi. Kannattaa tarkastaa myös se, ettei aluskatteella ole roskia, sillä nekin sitovat aluskatteelle kosteutta, mikä nopeuttaa sen kulumista.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.