KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Hirvensalmi – Näillä vinkeillä estät lunta aiheuttamasta vahinkoja

Katolla oleva lumi tekee maisemasta kauniin ja tunnelmallisen, mutta kattolumi voi aiheuttaa myös vakavia vaurioita – niin katolle kuin tontilla liikkuville ihmisillekin, talon lähistölle pysäköidyistä autoista puhumattakaan. Tässä pari hyväksi havaittua vinkkiä, joilla voit estää katolla olevaa lunta aiheuttamasta ikäviä vahinkoja Hirvensalmella.

Vinkki numero yksi on varautua lumentuloon jo ennalta, ja tilata lumiesteiden asennus, huolto tai korjaus. Lumiesteet ovat pakolliset jo kattokaltevuudessa 1:8, ja vaikka ne ovat varsin kestäviä, kannattaa niiden huolto- ja korjaustarpeet tarkastaa kahdesti vuodessa. Lumiesteiden tehtävä on estää lunta putoamasta katolta alas yht’äkkiä – asia, mikä voisi rikkoa kattoa (lumen mukaan voi lähteä niin rännejä, kattotiiliä kuin kattoturvatuotteitakin) ja vaarantaa pihalla liikkuvien ihmisten turvallisuuden.

Vaikka katolla olisi lumiesteitä, voit tarvita lumenpudotusta tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta. Tilaa omakotitalon, taloyhtiön eli kerrostalon tai rivitalon, kesämökin, paritalon, autokatoksen tai jonkin muun kiinteistön katon lumenpudotus tältä kattofirmalta, niin katto ei kärsi vahinkoja töiden aikana. Kattolumityöt etenevät toimestamme turvallisesti – myös silloin, kun kyse on korkean katon lumenpudotuksesta (tuolloin lumenpudotus tehdään nosturiauton avustamana).

Lumenpudotus tasakatolta, harjakatolta tai vaikka aumakatolta estää painavaa lunta vaurioittamasta kattorakenteita. Katto voi painua luokalle tai alkaa vuotaa saumoista ja esimerkiksi läpivientien kohdalta, jos sen päällä on runsaasti painavaa suojalunta. Erityisen riskialtista on, jos lumi on jakautunut epätasaisesti, sillä silloin lappeen toinen reuna tai esimerkiksi katon sisätaite kärsivät muuta kattoa suurempaa kuormitusta. Lumenpudotus estää myös lumen hallitsematonta alastuloa (joissain tapauksissa lumi voi uhata pudota katolta lumiesteistä huolimatta).

Lumenpudottajamme palvelevat taloyhtiöitä ja yksityisasiakkaita niin Hirvensalmella kuin Joutsassa, Kangasniemellä, Mikkelissä, Mäntyharjulla ja Pertunmaallakin. Viimeksi mainitut voivat hakea kattolumitöistä kotitalousvähennystä. Hakea voi myös kattotöiden rahoitusta: yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus sopii niin katon korjauksen, kattolumitöiden kuin vaikkapa katon ja rännien jäänsulatuksenkin rahoittamiseen.

Kuuma vinkki jäänsulatukseen katolta ja ränneistä Hirvensalmella

Jääpuikkojen poisto on toinen talvisin Hirvensalmella ja sen naapurikunnissa tekemämme kattohuolto. Kolmas on jäänsulatus katolta ja ränneistä. Katon ja rännien sulatus tehdään kuumalla  vesihöyryllä, joten tämä vinkki on kirjaimellisesti erittäin kuuma. Kuuma vesihöyry, mitä ohjaamme tiilikaton, peltikaton tai huopakaton jäätyneisiin kohtiin höyrytyslaitteellamme, saa jään sulamaan ekologisesti ja nopeasti. Vinkki on myös pomminvarma, sillä jää muuttuu takaisin nestemäiseen muotoon aina joutuessaan tekemisiin lämmön kanssa.

Jotta jäätä ei tarvitsisi poistaa omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon katolta joka vuosi, kannattaa selvittää syyt jään syntymisen takana. Rännien jäätyminen kertoo joko roskatukoksista tai rännien vääntymisestä, jolloin kaadot antavat väärään suuntaan. Katolla oleva jää sekä räystäiden jääpuikot vihjaavat usein yläpohjan ja ulkokaton läpi karkaavaan lämpöön. Lämpövuotoja voi hillitä katon lisälämmöneristyksellä, mikä auttaa usein myös kondenssivesivahinkojen torjumisessa.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.