KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Humppila – Aluskatteita koskevissa töissä tarvitaan tietotaitoa

On tärkeää, että omakotitalojen, paritalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (rivitalojen tai kerrostalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet on asennettu oikein, ja että ne ovat joka kohdasta ehjiä. Luota siis meihin kaikissa peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteisiin liittyvissä asioissa – me teemme aluskatteiden asennukset, aluskatteiden uusimiset ja aluskatteiden korjaukset sekä osittaiset vaihdot niin Humppilassa, Forssassa, Jokioisilla, Ypäjällä, Loimaalla, Punkalaitumella kuin Urjalassakin.

Aluskatteeseen liittyvissä töissä tarvitaan tietotaitoa – tietotaitoa, mitä sinulle voimme tarjota. Ratkaisemme parhaan tavan aluskatteen kunnostamiseen paikan päällä. Aluskatetta ei ehkä ole pakko uusia, vaan se voidaan korjata paikallisesti esimerkiksi savupiipun, kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta. On melko tyypillistä joutua korjaamaan aluskatetta jonkin kattoläpiviennin kohdalta, sillä valitettavan monet aluskatteet on asennettu väärin läpivientien kohdalta – eli siis niin, että aluskatetta ei ole nostettu piippua tai esimerkiksi viemärintuuletusputkea vasten. Jos ylösnostoa ei ole tehty, ei aluskate anna parasta mahdollista suojaa läpivientivuodoilta.

Tiilikaton tai esimerkiksi tiilikuvioisen peltikaton aluskatetta voidaan korjata myös jiirin, eli katon sisätaitteen kohdalta. Aluskatteeseen syntyneisiin reikiin tai repeämiin puututtaneen tekemällä aluskatteen osittainen uusiminen. Jos aluskate puuttuu kokonaan, saat tarjouksen uudesta aluskatteesta ja aluskatteen asentamisesta Humppilassa.

Aluskatteen korjauksesta ja paikkauksesta voi hakea kotitalousvähennystä, ja rahoituskin on valmiina haettavaksi – kattotöiden rahoituksesta vastaa yhteistyökumppanimme, ja tästä lainasta pääsee lukemaan lisää kotisivuillamme olevan linkin kautta.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Humppila – aluskate torjuu lahoa ja hometta

Miksi aluskate kannattaa asentaa jokaisen katon alle, ja miksi pidämme sen tiiviydestä niin kovaa meteliä Humppilassa? Siksi, että aluskate torjuu katon alle syntyviä kosteusvaurioita todella tehokkaasti. Katon alle pääsevä kosteus voi aiheuttaa lahovaurioita ja jopa yläpohjan homevaurion, joten katon vedenpitävyydestä kannattaa huolehtia. Vesikaton vedenpitävyydestä huolehditaan muun muassa tarkastamalla se usein ja teettämällä läpivientien sekä saumausten tiivistykset heti, kun niitä tarvitaan. Vesikatto voi kaikesta huolimatta alkaa vuotaa, ja silloin tarvitaan vedenpitävää aluskatetta. Oikealla kireydelle oleva, ehjä ja läpivientienkin kohdalta oikein asennettu aluskate ohjaa vesikatteen läpi vuotavat vedet räystäille, ja näin kattorakenteet eivät pääse kastumaan.

Aluskate suojaa myös kondenssikosteudelta ja sen aiheuttamilta laho- ja homevaurioilta – tosin myös välikaton tuuletuksen ja eristyksen on oltava kunnossa, jotta kondenssikosteus ei alkaisi pilata kattorakenteita Humppilassa. Kondenssikosteutta syntyy lämpimästä ilmasta, mikä jää muhimaan talven viilentämälle välikatolle, ja sen tiivistymistä voidaan estää muun muassa hengittävän aluskatteen asentamisen avulla.

Aluskatteen paikkaus Humppilassa – neljä konstia ehkäistä se ennalta

Aluskatteet ovat todella kestäviä, eikä niitä normaalitilanteessa tarvitse juuri korjailla. On tarkoitus, että aluskate uusitaan Humppilassa vasta yhtä aikaa vesikatteen kanssa. Tietyissä tapauksissa voidaan tehdä osittainen kattoremontti, jolloin tiilikaton tai peltikaton aluskatetta ei uusita yhtä aikaa vesikatteen kanssa.

Tässä neljä konstia välttyä aluskatteen paikkaus- ja korjaustarpeilta. Ensimmäinen on aluskatteen asennuttaminen ammattilaisilla – näin aluskate ei esimerkiksi repeä liiallisen kireyden takia. Toinen on roskien poisto aluskatteelta, sillä ne hidastavat aluskatteen kuivumista, ja kosteus kuluttaa useimmat aluskatteet loppuun normaalia nopeammin (myös aluskatteen materiaalin). Kolmas on katon tuuletusaukkojen tiivistäminen hengittävillä tiivisteillä, sillä näin aluskatteelle ei pääsy roskia, tuiskulunta tai vaakasuoraan satavaa vettä – eivätkä linnut pääse nokkimaan sitä alakautta.

Neljäs tapa on tarkastaa kattokokonaisuuden kunto kaksi kertaa vuodessa, jotta huonokuntoiset kohdat vesikatteessa saataisiin korjattua jo ennen, kuin katto vuotaa. Jos katto jo vuotaa (esimerkiksi jiiristä), saadaan katto kuntoon nopeasti – todennäköisesti jo ennen, kuin aluskate pettää.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.