KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Humppila – Kattovuoto voi yllättää niin talvella kuin kesällä

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto voi vuotaa niin talvella kuin kesälläkin. Talvinen kattovuoto Humppilassa voi johtua kattojäästä, mikä estää lumen sulamisveden pääsyn vesikouruihin. Jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa keväällä, voi kyse olla katolta pudonneen lumen irrottamista kattotarvikkeista – tuolloin katto voi vuotaa ilmanvaihtoputken kohdalta, tai sitten katto voi vuotaa antennin juuresta.

Kesällä alkava kattovuoto voi johtua rikkinäisistä tiilistä, peltikaton kiinnityskohdan suurentumisesta ruosteen takia tai vaikkapa sammaleiden avaamista saumoista. Jos yksityisasiakkaan tai taloyhtiön katto vuotaa syksyllä, voi olla kyse syysmyrskyjen irrottamista kattotiilistä, kattopelleistä tai esimerkiksi kattoturvatuotteista.

Me korjaamme kaikenlaiset kattovuodot Humppilassa, Forssassa, Jokioisilla, Ypäjällä, Loimaalla, Punkalaitumella ja Urjalassa, ja tietenkin mitä kilpailukykyisimmin hinnoin. Yksityisasiakas voi hakea kattovuodon korjauksesta kotitalousvähennystä, eikä rahoituksenkaan löytäminen ole vaikeaa – remonttilainan tarjoamisesta vastaa yhteistyökumppanimme.

Miten huopakaton, peltikaton tai tiilikaton vuotaminen läpiviennistä voidaan estää?

Katto voi vuotaa läpiviennin kohdalta Humppilassa – tämä on asia, mitä ei voida sataprosenttisella varmuudella estää, mutta mitä voidaan kuitenkin varsin tuloksekkaasti torjua. Omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin läpivienneistä tulee mahdollisimman tiiviit, kun ne asennetaan ammattilaistemme toimesta. Ammattilaisemme muistavat toteuttaa myös aluskatteen läpiviennit oikeaoppisesti – aluskatteen ylösnosto varmistaa sen, että katto ei ala vuotaa piipun juuresta tai ettei kattoikkuna vuoda.

Vaikka läpivientien asennus olisi aikoinaan tehty täyden kympin ja papukaijamerkin arvoisesti, aika haurastuttaa läpiviennin tiivisteet, ja kattoluukku voi vuotaa – tai ehkä katto vuotaa antennin juuresta. Katto kaikkine läpivienteineen ja muine yksityiskohtineen kannattaakin tarkastaa kaksi kertaa joka vuosi, jotta läpiviennit voitaisiin tarvittaessa tiivistää.

Myös lumi voi saada aikaan sen, että katto vuotaa läpiviennin kohdalta – joko niin, että lumi painaa katon läpivientiä saaden sen vuotamaan tai niin, että lumi repii mukaansa joitain kattotarvikkeita katolta pudotessaan, ja katto vuotaa esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta tämän takia. Tähänkään ei auta kuin tarkastaa katto mahdollisimman usein. Talven mittaan kattoa kannattaa silmäillä arvioiden lumenpudotuksen tarvetta, sillä lumenpudottajamme poistavat liiat lumet katon kuntoa rasittamasta.

Aluskatteen kunto vaikuttaa siihen, miten omakotitalon tai mökin vuotava katto korjataan Humppilassa

Jos katto vuotaa jiirin eli katon sisätaitteen kohdalta, ota yhteyttä meihin. Ota yhteyttä myös silloin, jos on kyse vuotavasta kattoluukusta tai katon vuotamisesta harjatiilen kohdalta. Tulemme aina paikan päälle tarkastamaan katon kunnon ja sen alle mahdollisesti syntyneet kosteusvauriot, ja annamme korjaussuunnitelman vasta tämän jälkeen. Samalla selviää vuotavan katon korjauksen hinta.

Aluskatteella on suuri rooli siinä, miten omakotitalon, mökin tai taloyhtiön kattovuoto korjataan, ja mitä katon korjaaminen avaimet käteen -pakettina maksaa. Aluskatteen tehtävä on estää katon vesivahinko, eli pitää kattorakenteet ja eristeet kuivina, vaikka katto vuotaa. Jos kattorakenteet ovat kuivat, ei niitä tarvitse kuivattaa tai uusia, eikä kuivia ja homeettomia eristeitäkään tarvitse alkaa vaihtamaan. Jos kosteus on jo saavuttanut huopakaton, tiilikaton tai peltikaton alla olevat rakenteet, on ne kunnostettava mitä pikimmin, jotta kosteus ei pääse leviämään muihin rakenteisiin tai aiheuttamaan isompia ongelmia.

Joskus katto on paras purkaa ja uusia – esimerkiksi silloin, jos vuotava katto on mineriittikatto, joita ei lain mukaan saa enää korjata. Myös silloin tarjoamme kattoremonttia Humppilassa, jos katon vauriot ovat niin pahoja tai katto on niin iäkäs, ettei katon paikkaaminen ole enää järkevää tai taloudellisesti kannattavaa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.