KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Iitti – Aluskatteen kestävyys uhattuna vääränlaisen asennustavan takia

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) ja jonkin muun kiinteistön aluskatteen on tarkoitus kestää yhtä pitkään kuin vesikatteenkin. Aluskatteet eivät hevillä hajoa, mutta aina silloin tällöin on kysyntää sellaisellekin kattotyölle kuin aluskatteen korjaus ja paikkaus. Ota silloin yhteyttä meihin – me tiedämme kaiken tiilikaton, peltikaton ja huopakaton aluskatteista, joten aluskatteesi ei voisi olla paremmissa käsissä. Teemme aluskatteiden uusimiset, aluskatteiden asennukset ja aluskatteen osittaiset korjaukset (esimerkiksi jiirin eli sisätaitteen kohdalta) niin Iitissä, Heinolassa, Kouvolassa, Lahdessa, Lapinjärvellä kuin Orimattilassakin. Yksityisasiakkaan kannattaa muistaa hakea kotitalousvähennystä, kun hän teettää joitain omakotitalon tai kesämökin kattotöitä Iitissä, ja rahoituskin on haettavissasi. Aluskatteen osittaiseen uusimiseen tai vaikka läpivientien ja saumausten tiivistykseen sopivaa rahoitusta voi hakea kotisivujemme kautta.

Aluskatteen korjaustarpeet voivat johtua siitä, että aluskate on väärin asennettu, sillä liika kireys voi saada aluskatteen repeämään. Aluskatteen ei tulisi olla myöskään liian löysällä, sillä silloin aluskate alkaa toimia väärin: löysällä roikkuva aluskate kerää vettä sen sijaan, että se ohjaisi sen alaräystäille. Vesipussin pohja pettää hetkenä minä hyvänsä, sillä vaikka aluskate on tiivis, sitä ei ole tarkoitettu veden varastoimiseen. Toki aluskate on voitu asentaa väärin myös läpivientien kohdalta. Jos ylösnostot uupuvat, ota yhteyttä, niin korjaamme aluskatteen savupiipun, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta – jatkossa aluskate antaa hyvän suojan myös läpivientivuodoilta.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Iitti – Tämän takia sinäkin tarvitset (ehjää) aluskatetta

Aluskate ja sen ehjyys ovat niin tärkeitä asioita, että tiilikaton ja peltikaton aluskatteen kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Aluskate voi säästää paljon rahaa, sillä se saattaa pelastaa katon vesivahingolta – eli kattorakenteiden lahoamiselta ja yläpohjan eristeiden homehtumiselta. Mikä tahansa katto voi alkaa vuotaa Iitissä, joten aluskate on tarpeen kaikkien kattojen alla. Jos katto vuotaa jiiristä, viemärintuuletusputken kohdalta, tiilien välistä, ruostevaurioiden kohdalta tai vaikka kattoon syntyneistä rei’istä, vie aluskate kaiken kosteuden alaräystäille, eivätkä katon puurakenteet tai eristeet kastu. Kattovuodon korjaaminen on edullisempaa ja helpompaa, jos ei tarvita muuta kuin vesikatteen tiivistys.

Aluskatteesta on suurta apua myös kondenssikosteuden aiheuttamien kosteusvaurioiden torjunnassa. Kondenssikosteus on kosteutta, mitä voi tiivistyä lämpimästä ilmasta silloin, kun se päätyy tekemisiin viileämmän ilmanalan kanssa. Asunnosta talvella karkaava lämpö voi siis tiivistyä kosteudeksi pakkasen viilentämällä välikatolla, jos lämpöä on runsaasti (tähän voidaan puuttua katon lisälämmöneristyksellä), ilma ei vaihdu välikatolla (tätä voidaan korjata katon IV-töillä) ja aluskate on rikki.

Aluskatteen korjaustarpeet Iitissä voivat johtua myös erilaisista rasituksista

Edellä todettiin, että väärä asennustapa voi rikkoa aluskatteen Iitissä, ja että korjaamme läpivientien kohdalta väärin asennettujen aluskatteiden asennustavat oikeanlaisiksi. Aluskatteen korjaus ja paikkaus tai aluskatteen osittainen vaihto voivat johtua myös siitä, että erilaiset rasitukset ovat kuluttaneet aluskatetta. Jos katon läpi tulee usein/paljon vettä, voi kosteus haurastuttaa aluskatteen ja saada sen pettämään. Myös roskat, mitkä hidastavat aluskatteen kuivumista, voivat johtaa tarpeeseen korjata aluskatetta.

Kannattaa siis tarkastaa sekä vesi- että aluskatteen kunto säännöllisesti. Ota yhteyttä niin kattotarkastusten kuin aluskatteella olevien roskien poistonkin tiimoilta. Meiltä kuulet lisää myös katon tuuletusaukkojen tiivistämisestä, ja voimme tulla asentamaan tällaiset tiivisteet sinunkin katollesi. Harjatiivisteet pitävät roskat ja tuiskulumen pois katon alta, ja räystäille asennettavat lintuesteet estävät lintujen ja muiden pieneläinten pääsyn kattosi alle. Linnut ja aluskate ovat huono yhdistelmä!

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.