KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Imatra – Kireys, kosteus ja linnut lupaavat huonoa aluskatteelle

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate kestää ihannetapauksessa yhtä pitkään kuin vesikatekin. Meillä on tapana tarjota kaikkien kattotöidemme yhteydessä ilmainen kattotarkastus – niin Imatralla, Lappeenrannassa kuin Ruokolahdellakin. Tuon kattotarkastuksen yhteydessä käymme tarkastamassa myös aluskatteen kuulumiset, jos katon alle pääsee rakenteita purkamatta, eli esimerkiksi talon päädyssä olevan tarkastusluukun kautta. Jos aluskatteen huomataan olevan liian kireällä tai jos sen päältä löytyy seisovaa vettä, ei se lupaa hyvää aluskatteelle. Myös se, jos linnut pääsevät yläpohjaan, voi aiheuttaa tarpeen tilata aluskatteen korjaus ja paikkaus.

Kattotarkastuksen jälkeen teemme tarjouksen niistä kattotöistä, joita katto tarvitsee. Tarjous voi koskettaa uuden aluskatteen asentamista, jos aluskate puuttuu Imatralla sijaitsevan talosi ulkokaton alta. Jos vanha aluskate on kovin huonossa kunnossa, tarjoamme aluskatteen uusimista, mutta usein riittää aluskatteen paikallinen korjaus. Aluskatetta voidaan korjata vaikka jiirin eli sisätaitteen kohdalta. Jos aluskatteen asennus on tehty sillä tavalla väärin, ettei aluskatetta ole nostettu läpivientejä vasten, korjaamme aluskatteen piipun, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta.

Aluskatteen osittaisen vaihdon yhteydessä voimme tehdä monia muitakin kattotöitä, kuten läpivientien ja saumausten tiivistyksen. Koko urakan voi maksaa partnerimme tarjoamalla rahoituksella, ja monet peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteeseen liittyvät työt Imatralla ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Ajantasaisin tieto kotitalousvähennyksestä löytyy Verohallinnon verkkosivuilta.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Imatra – Kosteusvaurioiden aiheuttamat kustannukset vältettävissä

Kosteusvaurioiden aiheuttamat kustannukset Imatralla ovat usein vältettävissä aluskatteen asennuksen, uusimisen ja korjaamisen avulla. Aluskate uusitaan yleensä vasta yhtä aikaa vesikaton kanssa, mutta joskus aluskate voidaan joutua uusimaan (tai ainakin korjaamaan) aiemminkin. Joskus taas vesikatto voidaan uusia ilman tarvetta vaihtaa aluskatetta. Jokainen kattokorjaus ja kattoremontti on uniikki – tiedämme tämän, ja siksi suunnittelemme kattokorjaukset ja -remontit paikan päällä tehdyn alkutarkastuksen perusteella.

Aluskate on olemassa siksi, että katto voi vuotaa jonain päivänä – esimerkiksi yllättävien myrskyvaurioiden takia. Aluskate ottaa vastaan ulkokaton läpi vuotavat vedet ja kiikuttaa ne saman tien alaräystäille. Näin kattovuoto ei pääse heti kastelemaan kattorakenteita ja eristeitä, joihin voisi kosteuden vaikutuksesta syntyä laho- ja homevaurioita.

Aluskatteesta on ehkäisemään myös kondenssikosteuden aiheuttamia kosteusvaurioita – niitä, joiden takia kattorakenteita ja eristeitä voitaisiin joutua uusimaan Imatralla. Kondenssikosteutta voi syntyä välikatolle talvisin, kun asunnosta karkaava lämpö uhkaa tiivistyä kosteudeksi talvikelien viileydessä. Kondenssikosteuden syntymistä ehkäistään riittävillä eristeillä, joiden ansiosta lämmin ilma pysyy paremmin asunnon sisäpuolella. Myös välikaton ilmanvaihto on tärkeässä roolissa, sillä toimivat tuuletusratkaisut ohjaavat lämpimän ja kostean ilman ulos katolta. Aluskate voi auttaa kosteuden poistamisessa, jos se on nykyaikainen, hengittävä aluskate. Vanhemmat aluskatteet toimivat niin, että ne ohjaavat kosteuden pois katolta.

Aluskatteen paikkaus Imatralla tehdään tilanteen sanelemalla tavalla

Peltikaton ja tiilikaton aluskatteet kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, eli yhtä aikaa vesikaton ja kaikkien sen yksityiskohtien kanssa. Kun aluskatteen kuntoa tarkkaillaan säännöllisesti, osataan turhat rasitukset (kuten aluskatteella olevat roskat) poistaa, ja mahdolliset paikkaukset voidaan tehdä ennen tilanteen pahenemista. Me tiedämme, milloin aluskate kannattaa korjata, miten korjaustyöt tulee tehdä, ja milloin on parempi uusia koko aluskate. Luota siis meihin kaikissa aluskatteen kunnostamista koskevissa asioissa Imatralla. Meiltä voit tilata myös harjatiivisteet ja lintuverkot asennettuina. Niiden ansiosta aluskatteen kokemat uhat voidaan minimoida. Harjatiivisteet pitävät roskat pois aluskatteelta, ja lintuverkot estävät siipiveikkojen pääsyn katon alle.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.