KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Imatra – Korjauta pienikin kattovuoto pikaisesti

On mahdollista, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Imatralla jonain keväänä. Kattovuodon takana voi olla lumen painama sauma tai läpivienti (tästä saattaa olla kyse silloin, jos kattoikkuna vuotaa), tai katolta putoavan lumen irrottama kattovaruste. Jos katolta irtoaa kattotarvikkeita, on mahdollista, että katto vuotaa ilmanvaihtoputken kohdalta, tai että katon viemärintuuletusputki vuotaa.

Katto voi vuotaa myös syksyllä (esimerkiksi antennin juuresta), jos tuulet riepottelevat kattoa. Toki kattovuoto voi johtua ihan vain rakenteiden kulumisesta – aika saa esimerkiksi kattotiilet rapautumaan, ja silloin katto voi vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta.

Kaikenlaiset kattovuodot kannattaa korjauttaa nopeasti Imatralla, Lappeenrannassa ja Ruokolahdella. Jos katto vuotaa sisätaitteen – siis jiirin – tai esimerkiksi jonkin läpiviennin kohdalta, ota saman tien meihin yhteyttä, niin kunnostamme vuotavan katon tuota pikaa. Nopea kattokorjaus estää katon vesivahingon, mikä voi johtaa jopa yläpohjan homevaurioon. Kohtuuhintaisista kattokorjauksistamme saa kotitalousvähennystäkin – tuon verovähennyksen tiimoilta kannattaa olla yhteydessä Verohallintoon. Muista myös yhteistyökumppaniltamme saatava rahoitus, minkä avulla vuotavan katon korjauksen kustannukset voi jakaa sopivan kokoisiin osiin.

Huopakaton, peltikaton tai tiilikaton vuoto pitää ensin paikallistaa

Jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa Imatralla, lähtee kaikki siitä, että kattovuoto paikallistetaan. Ota yhteyttä, niin tulemme selvittämään, vuotaako katto piipun juuresta, vai onko kyse siitä, että kattoluukku vuotaa. Aina ei tietenkään ole kyse siitä, että katto vuotaa jonkin läpiviennin kohdalta. Homman nimi voi yhtä hyvin olla se, että katolla on rikkinäisiä kattotiiliä, ruosteen tekemiä reikiä, sammaleiden avaamia saumoja tai vaikka katteen kuivumisesta johtuvia halkeamia. Kun löydämme vuotavan kohdan tasakatolla, harjakatolla tai esimerkiksi pulpettikatolla, peitämme sen, jotta katon alle ei pääse ainakaan enempää vettä.

Seuraavaksi arvioimme katon alle syntyneet kosteusvauriot. Aina kattorakenteet eivät ole kastuneet, mutta joskus tilanne on edennyt jo niin pitkälle, että niissä on lahoakin. Kun katto vaurioineen on tarkastettu Imatralla, tiedämme, miten kattokorjaus kannattaa toteuttaa. Annamme asiakkaalle hyvän tarjouksen omakotitalon, kesämökin, piharakennuksen tai esimerkiksi kerrostalon katon korjaamisesta – avaimet käteen -pakettina, tietenkin.

Tarjous katon korjaamisesta saattaa sisältää myös jonkin kattohuollon, mikä lisää katon rasituksensietokykyä ja vähentää uusien kattovuotojen todennäköisyyttä. Tiilikaton tapauksessa kyse voi olla katon pinnoittamisesta, sillä uusi pinnoite saa kattotiilet hylkimään likaa, kosteutta ja kasvustoja – tällainen katto ei kärsi pakkasrapautumisesta ja tiilien halkeilusta samaan tapaan kuin katto, minkä suojapinnoite on menettänyt tehonsa. Peltikaton omistaja saattaa saada tarjouksen katon huoltomaalauksesta, mikä torjuu tehokkaasti ruostetta ja ruostevaurioita (kuten kattoreikiä). Huopakattohuolloksi saatamme tarjota sammaleiden poistoa ja kattomaalausta – molemmat kattohuollot lisäävät katon rasituksensietokykyä varsin kiitettävällä tavalla.

Voiko vuotava läpivienti johtaa kattoremonttiin Imatralla?

Periaatteessa mikä tahansa kattovuoto voi johtaa tarpeeseen tehdä kattoremontti Imatralla, mutta aina kun mahdollista, tarjoamme katon osittaista korjausta. Katon alla olevat kosteusvauriot korjaamme joko kuivattamalla tai uusimalla kastuneet rakenteet. Märät villat on vaihdettava tilanteesta riippumatta, jotta niihin ei kasva hometta.

Jos tarjoamme kattoremonttia, on kyseessä joko todella huonokuntoinen katto tai mineriittikatto. Jos katto on vanha ja kauttaaltaan haurastunut, on se parempi uusia uusien kattovuotojen ja katon vesivahinkojen välttämiseksi. Mineriittikatto sisältää asbestia, joten sen korjaaminen on kielletty laissa jo jokin aika sitten. Näin ollen vuotava tai muutoin vaurioitunut mineriittikatto on aika purkaa, ja tietenkin asianmukaisin suoja- ja varotoimenpitein. Tilalle voidaan asentaa vaikka betonitiilikatto.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.