KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Imatra – Lumiesteiden ja kattolumitöiden avulla hillitään lumen liikkeitä

Katolla oleva lumi voi aiheuttaa vahinkoja, vaurioita tai ainakin vaaratilanteita. Ongelmat voivat liittyä kattolumen painoon. Varsinkin tasakaton lumenpudotusta voidaan tarvita ihan vain rakenteiden pelastamiseksi rasitukselta. Kattolumi, etenkin kuutiopainoltaan melkoinen suojalumi, voi aiheuttaa myös saumavuotoja, jiirivuotoja ja läpivientivuotoja.

Katolla olevan lumen aiheuttamat ongelmat liittyvät usein myös lumimassojen liikkeisiin. Jos painava lumikuorma pääsee valumaan pitkin lapetta, voi se irrottaa katosta niin kattotikkaita, kattotiiliä, aurinkopaneeleita kuin ilmanvaihtohormejakin. Siinä vaiheessa, jos lumi pääsee putoamaan alas katolta, voi se aiheuttaa vakaviakin omaisuus- ja henkilövahinkoja. Lumen, jään ja katolta irronneiden kattotarvikkeiden alle ei ole hyvä jäädä.

On kaksi tapaa hillitä lumen liikkeitä, ja ne ovat lumiesteet sekä lumenpudotus tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta. Lumiesteiden asentaminen on pakollista, jos talon katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän, eikä katemateriaali liity siihen, tarvitaanko lumiesteitä vai ei. Asennamme, korjaamme ja huollamme kaikkien rakennusten lumiesteet niin Imatralla, Lappeenrannassa kuin Ruokolahdellakin.

Teemme Imatralla ja sen naapurikunnissa myös kaikenlaiset kattolumityöt. Taloyhtiön eli kerrostalon tai rivitalon, omakotitalon, kesämökin, autokatoksen tai autotallin tai jonkin muun kiinteistön (kuten esimerkiksi paritalon) katon lumenpudotus estää lunta putoamasta katolta. Samalla se vähentää kattorakenteisiin kohdistuvaa kuormitusta. Lumenpudottajamme tekevät kaikenlaiset lumen pudotukset turvallisesti, tehokkaasti ja kattoa rikkomatta. Lumenpudotus onnistuu vaivattomasti myös korkealta katolta, voidaanhan lumenpudotuksessa ja muissa kattotöissä hyödyntää nosturiautoa.

Kattolumitöille, lumiesteiden asentamiselle ja esimerkiksi jääpuikkojen poistamiselle voi hakea kauttamme rahoitusta. Kun urakka on ohi, voi yksityisasiakas hakea siitä Verohallinnolta kotitalousvähennystä.

Kattolumityöt eivät ole ainoita talven kattotöitä Imatralla

Rivitalojen, kerrostalojen, omakotitalojen ja esimerkiksi piharakennuksien kattolumityöt eivät ole ainoita talvisin tekemiämme kattotöitä Imatralla. Tämä kattopalvelu palvelee myös katon ja rännien höyrysulatusten tiimoilta. Katto ja rännit sulatetaan nimenomaan kuumalla vesihöyryllä, koska se on parhain tapa jään poistoon – se on nopea, kattoystävällinen, pomminvarma ja vieläpä ekologinenkin tapa saada jää pois. Jäästä kannattaa hankkiutua eroon, koska se voi vaurioittaa kattoa tai sen yksityiskohtia, ja koska jään äkillinen putoaminen katolta voisi olla hyvin vaarallista.

Teemme talvisin myös kattokorjauksia. Lumen paino voi saada katon vuotamaan, jolloin lumen ja katteen välissä oleva vesi voi päästä yläpohjaan. Myös katon reunalla oleva jää voi saada aikaan saumavuodon. Vuotava tai muutoin vaurioitunut katto kannattaa korjata heti, eikä vasta keväällä.

Myös kattoremontin voi tehdä talvella. Pakkanen kuivattaa ilmaa ja routa suojaa pihaa, joten kattoremontti saattaa onnistua talvella jopa helpommin kuin keväällä. Vaikka kattoremontin yhteydessä pitäisi uusia kastuneita eristeitä, osaamme toteuttaa urakan niin, että rakennuksessa on mahdollista asua ilman sisälämpötilan radikaalia laskemista. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää mahdollisuuksista uusia harjakatto tai vaikka pulpettikatto talvella!

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.