KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Itä-Suomi – Aluskatteen korjaustarve voi johtua vaikka kireydestä

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet ovat kestäviä kapistuksia, joten on enemmän kuin mahdollista, että ne kestävät saman verran kuin vesikatto. Silti on mahdollista, että peltikaton tai tiilikaton aluskatetta joudutaan jossain vaiheessa korjaamaan. Aluskatteen korjaus ja paikkaus Itä-Suomessa voi tarkoittaa niin aluskatteen uusimista, aluskatteen osittaista vaihtoa kuin aluskatteen asennustavan korjausta läpivientien kohdalta. Jos aluskatteellasi ei ole kaikki hyvin (eli se on esimerkiksi liian kireällä, ja voi siksi revetä), ota yhteyttä meihin, niin tulemme ottamaan selvää siitä, miten nyt kannattaa toimia. Ota yhteyttä myös silloin, jos aluskatetta ei ole lainkaan asennettu, niin rakennuksessasi on tuota pikaa uusi aluskate.

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteeseen liittyvät kattourakat voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Omakotitalon ja kesämökin kattotöistä – niin aluskatteen kunnostamisesta kuin esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistämisestä – kannattaa hakea kotitalousvähennystä. Aloita kuitenkin ottamalla yhteyttä meihin – palvelemme kaikkialla Itä-Suomessa, eli niin Enonkoskella, Heinävedellä, Hirvensalmella, Iisalmessa, Ilomantsissa, Joensuussa, Joroisilla, Juankoskella, Juuassa, Juvalla, Kaavilla, Kangasniemellä, Karttulassa, Keiteleellä, Kerimäellä, Kesälahdella, Kiteellä, Kiuruvedellä, Kontiolahdella, Kuopiossa, Lapinlahdella, Leppävirralla, Lieksassa, Liperissä, Maaningalla, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Nilsiässä, Nurmeksessa, Outokummussa, Pertunmaalla, Pieksämäellä, Pielavedellä, Polvijärvellä, Punkaharjulla, Puumalassa, Rantasalmella, Rautalammilla, Rautavaaralla, Ristiinassa, Rääkkylässä, Savonlinnassa, Siilinjärvellä, Sonkajärvellä, Sulkavalla, Suonenjoella, Tervossa, Tohmajärvellä, Tuusniemellä, Valtimolla, Varkaudessa, Varpaisjärvellä, Vesannolla kuin Vieremälläkin.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Itä-Suomi – Miksi emme jättäisi yhtään kattoa aluskatteetta?

Aluskatetta (ehjää ja oikein asennettua) tarvitaan Itä-Suomessa siltä varalta, että katto alkaa vuotaa. Jos katon läpi tulee vettä, ottaa aluskate kosteuden vastaan vieden sen heti alaräystäille – näin vältytään katon vesivahingolta, eli kattorakenteiden ja yläpohjan eristeiden kastumiselta. Kattorakenteiden kastuminen voi johtaa lahovaurioihin, kun taas eristeisiin pääsevä kosteus voi toimia ponnahduslautana yläpohjan homevauriolle. Kattovuodon korjaaminen on helpompaa, jos kosteus saadaan ohjattua pois yläpohjarakenteiden luota – siksi emme jättäisi yhtään kattoa aluskatteetta.

Aluskate auttaa myös välttymään kondenssikosteuden aiheuttamilta vesivahingoilta, joita voi talven mittaan syntyä varsinkin tiili- ja peltikattojen alle. Aluskate ohjaa kosteuden ulos, mutta kondensoitumisen ehkäisemisessä tarvitaan myös riittävää eristystä ja toimivia tuuletusratkaisuja.

Aluskatteen paikkauskohta Itä-Suomessa voi olla vaikka jiirissä

Jos aluskate on liian kireällä tai se on asennettu väärin läpivientien kohdalta, pitää aluskatetta korjata. On melko tyypillistä, ettei aluskatetta ole nostettu läpivientejä vasten, ja silloin sitä tulee korjata savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun tai muun läpiviennin kohdalta. Aluskate voi myös olla liian löysällä, jolloin se kerää vettä ja voi siksi vaurioitua. Aluskatetta voidaan joutua korjaamaan myös jiirin, eli toisin sanoen katon sisätaitteen kohdalta – syy voi olla vaikka lintujen aiheuttamissa rei’issä. Paikan päällä Itä-Suomessa ratkeaa, miten aluskate kannattaa tiivistää. Samalla selviää se, kannattaako katon tuuletusaukot tiivistää, jotta roskat ja linnut eivät enää uhkaisi aluskatteen kuntoa ja kattorakenteiden vuotosuojausta.

Kaikki kattokorjaukset alkavat siitä, että asiantuntijamme tulee paikan päälle arvioimaan sattuneet vahingot, ja suunnittelemaan tilanteeseen nähden parhaan mahdollisen kattokorjauksen. Asiantuntijaltamme ei jää havaitsematta mikään ongelma tai huoltotarve, joten saamasi tarjous katon kunnostamisesta voi sisältää myös vanhojen ruuvien vaihdon uusiin ruuveihin, piipun juuren tiivistämisen, kourusaneerauksen tai vaikka rikkinäisten tiilien vaihdon. Tarjouksessa saattaa olla mukana myös jokin katon kuntoa kohentava huoltotoimenpide, kuten peltikaton huoltomaalaus – se torjuu ruostevaurioita, ja auttaa siten pitämään omakotitalon, kerrostalon tai vaikka ulkorakennuksen peltikaton tiiviimpänä.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.