KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Itä-Suomi – Kattovuoto on joskus ennustettavissa

Se, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa, on joskus ennustettavissa. Siksi katto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta huonokuntoiset saumat, läpiviennit tai esimerkiksi jiirit tulisivat huomattua, ennen kuin katto vuotaa esimerkiksi jiiristä (eli sisätaitteesta), tai ennen kuin kattoikkuna vuotaa.

Kaikkia kattovuotoja ei voi ennustaa ja ehkäistä ennalta. Jos vuotava katto korjataan pian, voidaan vuotavasta kattoluukusta tai esimerkiksi piipun juuresta alkaneesta kattovuodosta selvitä lähinnä säikähdyksellä. Jos katto vuotaa, luota sen korjaamisessa meidän kokeneisiin ammattilaisiimme. Korjaamme katot kaikkialla Itä-Suomessa eli Enonkoskella, Heinävedellä, Hirvensalmella, Iisalmessa, Ilomantsissa, Joensuussa, Joroisilla, Juankoskella, Juuassa, Juvalla, Kaavilla, Kangasniemellä, Karttulassa, Keiteleellä, Kerimäellä, Kesälahdella, Kiteellä, Kiuruvedellä, Kontiolahdella, Kuopiossa, Lapinlahdella, Leppävirralla, Lieksassa, Liperissä, Maaningalla, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Nilsiässä, Nurmeksessa, Outokummussa, Pertunmaalla, Pieksämäellä, Pielavedellä, Polvijärvellä, Punkaharjulla, Puumalassa, Rantasalmella, Rautalammilla, Rautavaaralla, Ristiinassa, Rääkkylässä, Savonlinnassa, Siilinjärvellä, Sonkajärvellä, Sulkavalla, Suonenjoella, Tervossa, Tohmajärvellä, Tuusniemellä, Valtimolla, Varkaudessa, Varpaisjärvellä, Vesannolla ja Vieremällä. Itä-Suomen kaikkiin kattokorjauksiin voi hakea yhteistyökumppaniltamme rahoitusta, ja Verohallinnolta voi hakea kotitalousvähennystä omakotitalon tai mökin katon korjaamisen jälkeen.

Korjauta huopakaton, peltikaton tai tiilikaton vuodot ammattilaisillamme

Jos katto vuotaa Itä-Suomessa, voi olla kyse vuotavasta läpiviennistä. Jos katto vuotaa antennin juuresta tai jos katon viemärintuuletusputki vuotaa, voi sen taustalla olla läpiviennin tiivisteiden kuluminen ja haurastuminen. Katto voi vuotaa jostain läpiviennistä, esimerkiksi ilmanvaihtoputken kohdalta, myös lumisen talven tai kovan myrskyn seurauksena. Katolta alas putoava lumi voi irrottaa erilaisia kattotarvikkeita, ja silloin tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa.

Kattovuodot voivat johtua myös kattopeltien, kattotiilien ja kattohuovan haurastumisesta. Ajan kuluminen jättää jälkensä rakenteisiin. Ikääntyneet, haurastuneet ja heikkokuntoisiksi muuttuneet rakenteet saattavat alkaa vuotaa. Kattovuoto ikääntyneellä peltikatolla johtuu usein ruostevaurioista, sillä ruoste ohentaa kattopellit ja suurentaa ruuvinreikiä. Vanhan tiilikaton vuotamisen takana on usein – mikäpä muukaan kuin – kattotiilien hajoaminen ja niiden alla olevan aluskatteen haurastuminen. Huopakaton kunnon heikkeneminen näkyy huopavuotien kuivumisena, kovettumisena ja uusien halkeamien syntymisenä – sekä veden pääsemisenä kattovuotien alle.

Olipa kyse vuotavista läpivienneistä, myrsky- tai lumivaurioista, ruostuneista kattopelleistä, vuotavista kattotiilistä tai vaikka auringon kovettamasta kattohuovasta, ota yhteyttä meihin. Meidän ammattilaisemme korjaavat tasakatot, harjakatot, pulpettikatot, aumakatot, taitekatot ja kaikki muut katot koko Itä-Suomen alueella, ja heidän asiantuntemuksensa saa katon kerralla kuntoon. Taidokkaan kattokorjauksen jälkeen ei tarvitse pelätä sitä, että katto vuotaa vielä jostain kohtaa, tai että katolle olisi jäänyt huonokuntoisia kohtia, joista kattovuoto alkaisi pian uudestaan.

Voiko vuotava läpivienti aiheuttaa vesivahingon Itä-Suomessa?

Myös vuotava läpivienti, kuten vuotava piipunjuuri, vuotava kattoikkuna tai vuotava liesituulettimen hormin läpivienti, voi aiheuttaa vesivahingon Itä-Suomessa. Siksi katto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa – näin mahdollisiin kattovuotoihin tai sellaisiksi uhata muuttuviin ongelmiin päästään puuttumaan mahdollisimman pikaisesti. Kattotarkastuksen aikana tarkastamme kaikki läpiviennit, saumat ja jiirit, eli tyypilliset paikat kattovuodoille. Jos katon alle on mahdollista kömpiä, käymme tarkastamassa myös aluskatteen, sillä aluskatteen kunnosta riippuu, kastuvatko katon alapuoliset rakenteet läpivientivuodon takia vai ei.

Aluskate ottaa vastaan omakotitalon, rivitalon tai vaikka kerrostalon katon läpi vuotavat vedet ohjaten ne pois katolta. Vaikka läpivienti vuotaisi koko talven ajan, on mahdollista, että aluskate pystyy suojaamaan kattorakenteita ja eristeitä koko sen ajan. Kevättarkastuksen perusteella tilattu kattokorjaus on näin ollen helpompi toteuttaa – eihän lahonneita kattorakenteita tarvitse uusia, eikä homehtuneita eristeitä vaihtaa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.