KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Itä-Suomi – Kaupan päälle kattotarkastus

Vesikourujen puhdistus Itä-Suomessa vaatii katolle kiipeämistä ja sieltä käsin operoimista. Varsinkin korkeiden talojen vesikourujen puhdistukset kannattaakin jo turvallisuussyistä jättää meille, mutta teemme ilomielin kaikenlaisten taloyhtiöiden (eli kerrostalojen, rivitalojen ja paritalojen), omakotitalojen, kesämökkien, autotallien ja muiden kiinteistöjen rännien puhdistukset. Rännit kannattaa puhdistaa yhtä aikaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kanssa, koska katon harjaaminen tai ilmapuhaltaminen kuljettaa ison osan katolla olevista roskista suoraan talon sadevesijärjestelmään. Tilasitpa katon ja rännien puhdistuksen yhtä aikaa (eli niin sanotun katon kevät- tai syyshuollon) tai pelkän sadevesijärjestelmien puhdistuksen, saat kaupan päälle katon yleiskuntotarkastuksen.

Katon yleiskuntotarkastus voi kertoa tarpeesta korjata sadevesijärjestelmää, muita kattovarusteita tai esimerkiksi vesikatteen saumoja. Kaikki kattotyöt kannattaa tilata meiltä, onhan luvassa parasta ammattitaitoa ja edullinen hinta, mistä yksityisasiakas saa kotitalousvähennystä (ja minkä voi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella).

Otathan yhteyttä kaikkialla Itä-Suomessa eli Enonkoskella, Heinävedellä, Hirvensalmella, Iisalmessa, Ilomantsissa, Joensuussa, Joroisilla, Juankoskella, Juuassa, Juvalla, Kaavilla, Kangasniemellä, Karttulassa, Keiteleellä, Kerimäellä, Kesälahdella, Kiteellä, Kiuruvedellä, Kontiolahdella, Kuopiossa, Lapinlahdella, Leppävirralla, Lieksassa, Liperissä, Maaningalla, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Nilsiässä, Nurmeksessa, Outokummussa, Pertunmaalla, Pieksämäellä, Pielavedellä, Polvijärvellä, Punkaharjulla, Puumalassa, Rantasalmella, Rautalammilla, Rautavaaralla, Ristiinassa, Rääkkylässä, Savonlinnassa, Siilinjärvellä, Sonkajärvellä, Sulkavalla, Suonenjoella, Tervossa, Tohmajärvellä, Tuusniemellä, Valtimolla, Varkaudessa, Varpaisjärvellä, Vesannolla ja Vieremällä.

Rännien puhdistus Itä-Suomessa on säännöllisimpiä kattotöitä

Räystäskourut tulisi puhdistaa Itä-Suomessa kaksi kertaa vuodessa, eli joka ikinen kevät ja syksy. Jos rännejä ei puhdisteta, voivat niihin kertyvät roskat johtaa ongelmiin, kuten rännien ruostumiseen ja vaurioitumiseen. Vielä hankalampi ongelma on talon rakenteiden kastuminen. Näin voi käydä, jos roskat ovat tukkineet räystäskourut, ja sadevettä päätyy rakennusta ympäröivään maaperään satoja ja satoja litroja. On hyvä muistaa, että yhden sateen aikana katolta voi tulla alas tuhansia litroja vettä, ja nuo vesimäärät on äärimmäisen tärkeä saada pois rakennuksen välittömästä läheisyydestä. Salaojitus ei yksin riitä, vaan se tarvitsee tuekseen kattovedet pois ohjaavaa sadevesijärjestelmää.

Rännien puhdistamattomuus Itä-Suomessa voi johtaa ongelmiin talvella

Jos omakotitalon, mökin, rivitalon tai muun kiinteistön vesikouruissa on pitkään paljon roskia, heikkenee sen veto. Jossain vaiheessa veto lakkaa kokonaan, ja siksi katolta valuvat vedet tulvivat rännien yli. Talvella pienempikin määrä roskia riittää tukkimaan sadevesijärjestelmän, sillä märät roskat ja niiden taakse jumiin jäänyt vesi jäätyvät ulkolämpötilan laskiessa.

Tässä tapauksessa tukkeutuneiden rännien, vesikourujen ja alastuloputkien avaus tehdään vesihöyryllä. Ränneistä mahdollisesti roikkuvat jääpuikot katkomme käsityönä. Jää pitää poistaa, ennen kuin se vaurioittaa sadevesijärjestelmää (esimerkiksi avaamalla alastuloputkien saumat tai pilaamalla kourujen kallistukset). Sekin on vaarana, että jäätyneet rännit putoavat alas katon reunoilta aiheuttaen vaaratilanteita – ovathan jäätyneet rännit varsin painavat. Ota yhteyttä, niin sulatamme jäätyneet rännit Itä-Suomessa (myös korkeampien rakennusten katoilta).

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.