KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Itä-Suomi – Kattolumen varjopuolet kannattaa tuntea

Katoille satava lumi yhtenäistää, puhdistaa ja raikastaa maiseman. Lumikattoinen mökki on jouluinen näky, ja Itä-Suomessa valkoiset joulut ovat hyvin yleisiä. On hyvä tietää, että katolla olevasta lumikuormasta voi koitua myös haittaa, sillä lumen paino voi saada katon vuotamaan – varsinkin, jos lumi on jakautunut epätasaisesti, tai jos se painaa jotain kattoläpivientiä. Jos katolla on oikein runsaasti lunta, on mahdollista, että kattorakenteet vaurioituvat lumen painon takia. Ulkorakennuksen katto voi olla jopa sortumisvaarassa, kun taas asuinrakennuksen katto saattaa painua luokalle.

Siinäkin on vaaransa, jos katolla oleva lumi pääsee putoamaan alas katolta. Vauhdikkaasti alas tuleva lumikuorma voi repiä mukaansa niin kattotiiliä, -peltejä kuin -turvatuotteitakin. Painava lumimassa, minkä seassa on mahdollisesti sekä jäätä että teräsesineitä, on erittäin vaarallinen alas tullessaan.

Ei kannata jättää mitään sattumaan varaan, vaan tilata kaikki omakotitalojen, kesämökkien, autotallien, taloyhtiöiden (niin kerrostalojen, paritalojen kuin rivitalojenkin) ja muiden kiinteistöjen kattolumien pudotukset tältä kattofirmalta. Me teemme turvallisesti myös korkean katon lumenpudotuksen, onhan meillä mahdollisuus käyttää lumenpudotuksissa nosturiautoa. Osaamme tehdä lumenpudotuksen katetta ja rakenteita rikkomatta niin huopakatoilta, tiilikatoilta kuin peltikatoiltakin, ja pidämme huolen myös pihamaan turvallisuudesta koko urakan ajan.

Teemme tasakattojen ja satulakattojen lumenpudotukset kaikkialla Itä-Suomessa, eli Enonkoskella, Heinävedellä, Hirvensalmella, Iisalmessa, Ilomantsissa, Joensuussa, Joroisilla, Juankoskella, Juuassa, Juvalla, Kaavilla, Kangasniemellä, Karttulassa, Keiteleellä, Kerimäellä, Kesälahdella, Kiteellä, Kiuruvedellä, Kontiolahdella, Kuopiossa, Lapinlahdella, Leppävirralla, Lieksassa, Liperissä, Maaningalla, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Nilsiässä, Nurmeksessa, Outokummussa, Pertunmaalla, Pieksämäellä, Pielavedellä, Polvijärvellä, Punkaharjulla, Puumalassa, Rantasalmella, Rautalammilla, Rautavaaralla, Ristiinassa, Rääkkylässä, Savonlinnassa, Siilinjärvellä, Sonkajärvellä, Sulkavalla, Suonenjoella, Tervossa, Tohmajärvellä, Tuusniemellä, Valtimolla, Varkaudessa, Varpaisjärvellä, Vesannolla ja Vieremällä. Kattolumitöistä ja lumiesteiden asennuksesta, huollosta ja korjauksesta (lumiesteiden avulla lumen alas putoamista voidaan estää) koituvat kohtuulliset kustannukset voi rahoittaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Lumenpudottajiemme töiden osuuden voi vähentää verotuksessaan, saahan yksityisasiakas kotitalousvähennystä käyttäessään ennakkoperintärekisteriin kuuluvan kattofirman palveluja.

Kattolumitöitä, mutta myös kattoremontteja – talviset kattotyöt Itä-Suomessa

Kattolumitöiden lisäksi teemme Itä-Suomessa talvisin myös kattojen ja rännien jään sulatukset (vesihöyryllä) sekä jääpuikkojen poistamiset räystäiltä ja ränneistä. Rännit ja katto kannattaa sulattaa nimenomaan vesihöyryllä, koska siihen ei liity riskejä katon vaurioitumisesta, ympäristön saastumisesta tai siitä, että jää jäisi poistumatta katolta. Muita talvisia kattotöitämme Itä-Suomessa ovat kattokorjaukset ja kattosaneeraukset. Jos katto alkaa vuotaa marraskuussa tai esimerkiksi tammikuussa, ei kannata jäädä odottamaan kevättä, sillä katto on paras korjata saman tien. Katto voidaan myös uusia talvella. Katon uusiminen talvella on monissa tapauksissa jopa helpompaa, kuin katon vaihto kesällä. Talvella ilma on kuiva, joten kosteus pysyy poissa rakenteista ja materiaaleista. Lisäksi: routa suojaa pihaa, joten kuorma-autot, henkilönosturit ja muut koneet eivät jätä pihaan jälkiä.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.