KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Jokioinen – Jos kireys ei ole optimaalinen, voi aluskate hajota

Aluskatteen uusiminen ei ole kovin tavallinen kattotyö Jokioisilla. Aluskatteen korjaus ja paikkauskaan eivät ole kovin yleisiä kattotöitä, ovathan omakotitalojen, paritalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (rivitalojen tai kerrostalojen) ynnä muiden kiinteistöjen aluskatteet hyvin kestäviä. Joskus aluskatteitakin on korjattava tai uusittava – tosin aluskatteen osittainen uusiminen saattaa riittää. Ole meihin yhteydessä kaikissa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskatetta koskevissa asioissa! Töistämme voi hakea kotitalousvähennystä, eikä rahoituskaan ole ”kiven alla”, vaan kotisivuiltamme löytyvän linkin takana.

Miksi aluskatetta voidaan joutua paikkaamaan? Yksi syy on se, että aluskatteen asennus on tehty väärin, eikä aluskate siksi toimi oikein. Liiallinen kireys aiheuttaa jatkuvaa kinnaamista, mikä voi saada koko aluskatteen repeämään. Liiallinen löysyys taas johtaa siihen, että aluskate pussittaa ja kerää vettä päälleen, eikä tämä ole tarkoitus – aluskatteen ei ole tarkoitus säilöä vettä, vaan saada se juoksemaan saman tien alaräystäille.

Aluskatteen korjaaminen Jokioisilla, Forssassa, Tammelassa, Somerolla, Ypäjällä tai Humppilassa voi tarkoittaa myös aluskatteen läpivientien korjaamista. On yllättävänkin yleistä, ettei aluskatetta ole nostettu läpivientejä vasten, mutta me voimme korjata aluskatteen läpiviennin (kuten savupiipun tai kattoikkunan) kohdalta. Toki voimme korjata aluskatteen myös jiirin, eli katon sisätaitteen kohdalta, tai lintujen nokkimista kohdista.

Peltikaton ja tiilikaton aluskatteen korjaamisesta voi hakea kotitalousvähennystä, kuten myös esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistyksestä. Sikäli mikäli etsit kattourakalle rahoitusta, kannattaa tutustua yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitukseen – sitä on varsin helppo hakea.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Jokioinen – Aluskate kuuluu niin taloyhtiöiden kuin yksityisasiakkaidenkin kattojen alle

Aluskate kuuluu niin taloyhtiöiden kuin yksityisasiakkaidenkin kattojen alle, sillä mikä tahansa katto ikään, kokoon, materiaaliin tai kaltevuuteen katsomatta voi alkaa vuotaa. Aluskate ottaa vastaan kaiken kosteuden, jos katto vuotaa sateella. Veden ei ole tarkoitus jäädä aluskatteen päälle, vaan jatkaa matkaansa alaräystäille ja sitä kautta pois katolta. Näin kattorakenteet ja yläpohjan eristeet jäävät kastumatta, eli laho- tai homevaurioita ei pääse syntymään. Kattovuodon korjaus Jokioisilla sujuu sukkelammin ja soukemmin kustannuksin, jos siihen ei liity lahonneiden kattorakenteiden uusimista tai esimerkiksi märkien villojen vaihtoa.

Aluskate auttaa suojaamaan katon alla olevat rakenteet ja eristeet myös kondenssikosteudelta, mikä on lämpimästä ilmasta toisinaan tiivistyvää vettä. Kondenssikosteutta voi syntyä katon alle, jos asunnosta pääsee karkaamaan paljon lämpöä talvella, eivätkä välikaton IV-ratkaisut riitä kaiken lämpimän ja kostean ilman tuulettamiseen ulos. Aluskatteellakin on sormensa pelissä, sillä sen tarkoitus on joko ohjata kosteus pois välikatolta tai antaa sen haihtua lävitseen taivaan tuuliin.

Uusitaanko aluskate Jokioisilla, vai riittääkö sen korjaus?

Aina kun tarvitset jotain kattokorjausta Jokioisilla, tulemme paikan päälle selvittämään, miten katto kannattaa korjata – ja tämä koskee myös katon aluskatteen korjaamista. Paikan päällä selviää, miten väärin asennettu, kosteuden haurastuttama tai esimerkiksi lintujen rikki nokkima aluskate kannattaa korjata.

Tarvittaessa annamme vinkkejä siihen, miten aluskatetta voitaisiin estää vaurioitumasta. Katon paikkaaminen aina mahdollisimman nopeasti auttaa tässä paljon, minimoihan se aluskatteelle päätyvän kosteuden. Omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katon paikkaus- ja tiivistystarpeisiin on helppo havahtua ajoissa, jos katto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Vinkki: meiltä saat ilmaisen kattotarkastuksen niin katon kevät- kuin syyshuoltojenkin yhteydessä.

Myös katon tuuletusaukkojen tiivistämisestä voi olla apua, sillä harjan tuuletusaukot pitävät roskat pois aluskatolta – roskat, mitkä voisivat sitoa aluskatteeseen kosteutta pitkiksikin ajoiksi. Räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavat lintuverkot pitävät puolestaan siivekkäät ystävämme poissa katon alta.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi Jokioisilla!

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.