KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Jokioinen – Kattovuotoja on ennustettavia ja ennustamattomia

Jos omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Jokioisilla, ei kannata jäädä miettimään, olisiko kyseisen kattovuodon voinut nähdä ennalta vai ei. Jos kattoikkuna vuotaa tai jos katto vuotaa vaikka piipun juuresta, kannattaa ottaa saman tien yhteyttä ja tilata kattovuodon korjaus Jokioisille, Forssaan, Tammelaan, Somerolle, Ypäjälle tai Humppilaan. Katto on pian taas kunnossa, kiitos asiantuntemuksemme ja nopean toimintamme. Kaupan päälle tekemämme kattotarkastus kertoo, pitääkö jotain kohtaa tiivistää ennakoivasti, jotta katon ilmanvaihtoputki ei pian vuotaisi, tai ettei katto alkaisi vuotaa esimerkiksi antennin juuresta.

Kattovuodon korjaus ei maksa hunajaa, kun asialla on tämä kattofirma – ja kaiken lisäksi työstä voi hakea kotitalousvähennystä. Rahoituskin on tarjolla – löydät kotisivuiltamme yhteistyökumppanimme tarjoaman remonttilainan. Tuon rahoituksen avulla voit maksaa vaikka kattoremontin, jos katto osoittautuu niin huonokuntoiseksi, että se pitää uusia. Jos vain mahdollista, toteutamme katon osittaisen korjauksen ja mahdollisen katon vesivahingon korjauksen, onhan kattoremontti yleensä se hintavin vaihtoehto.

Mitkä huopakatto-, peltikatto- tai tiilikattovuodot voidaan ennustaa?

Joskus on mahdollista ennustaa, että huopakatto, tiilikatto tai peltikatto vuotaa pian Jokioisilla. Käytä asiantuntemustamme hyväksi, ja teetä meillä katon kevät- ja syystarkastukset (saat ne ilmaiseksi katon puolivuotishuoltojen yhteydessä). Asiantuntijamme kertovat, ovatko jonkin kattoläpiviennin tiivisteet niin kuluneet, että katon läpivienti vuotaa, ellei tiivisteitä pian uusita. Asiantuntijamme arvioivat myös esimerkiksi kattovarusteiden kiinnitykset, voihan katto alkaa vuotaa vaikkapa irronneiden kattotikkaiden jättämistä rei’istä.

Asiantuntijamme kertoisivat myös ruostevaurioista, huonokuntoisista tiilistä, katolla olevista sammaleista ja huopakaton pinnoitteen kulumisesta. Nuo kaikki ovat asioita, mitkä voivat johtaa kattovuotoon Jokioisilla. Ruoste ohentaa kattopellit ja nakertaa ruuvinreikiä suuremmiksi, joten ruosteen valtaama aaltopeltikatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto on hyvin vuotoherkkä. Jotta katto ei vuotaisi, tarjotaan asiakkaalle ruosteenpoistoa ja kattomaalausta, tai kattopeltien vaihtoa.

Tiilikaton huonokuntoisimmat tiilet on vaihdettava, jotta katon alle ei pääsisi kosteutta rikkinäisten tiilien kohdalta. Myös aluskatteen kuntoa pitää seurata, sillä se suojaa kattorakenteita siltä varalta, että tiilien välistä vuotaa vettä. Tarvittaessa tarjoamme kattotiilien vaihtoa, mutta hyviä tuloksia voidaan saada myös sammaleiden poistolla ja/tai katon pinnoittamisella – riippuu tapauksesta!

Huopakattokin hyötyy sammaleiden poistamisesta ja pinnoitteen uusimisesta, sillä sammalet tapaavat availla katon saumoja ja heikentää katteen kuntoa. Uusi pinnoite saa katon kestämään paremmin niin sammaleita kuin auringonpaahdettakin, mutta jos sammaleita ei poisteta eikä pinnoitetta uusita, voi huopakatto vuotaa.

Talvella katolle kertyvän lumen määrää kannattaa seurata, sillä lumen paino voi saada kattoluukunkin vuotamaan. Epätasainen jakautuminen on kaikista ikävintä. Lumen kinostuminen esimerkiksi katon sisätaitteeseen voi saada katon vuotamaan jiirin kohdalta.

Mitkä omakotitalojen tai esimerkiksi kerrostalojen kattovuodot Jokioisilla ovat ennustamattomissa?

Kaikkia kattovuotoja ei voida ennustaa, ei edes läpivientivuotoja. Kulumisesta ja ikääntymisestä johtuvat kattovuodot ovat helpommin ennustettavissa kuin lumi- ja myrskyvauriot. Lumivauriot voivat johtaa siihen, että katto vuotaa esimerkiksi ilmanvaihtoputken kohdalta, sillä IV-putket ja muut kattovarusteet voivat irrota katolta alas putoavien lumien mukana.

Myös myrsky voi irrottaa katosta varusteita, ja silloin katto voi vuotaa vaikkapa viemärintuuletusputken kohdalta. Myrsky voi irrottaa myös kattopeltejä tai kattotiiliä, voihan tuuli puhaltaa todella kovaa.

Koska kattovuoto voi yllättää aivan totaalisesti, kannattaa asennuttaa aluskate, ja seurata sen kuntoa mahdollisten korjaustarpeiden varalta. Aluskate estää kattorakenteiden ja eristeiden kastumisen, jos katto vuotaa Jokioisilla, joten se voi säästää paljon omistajansa rahoja.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi Jokioisilla!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.