KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Joutsa – Oikea kireys varmistaa aluskatteen toiminnan

Aluskatteen uusiminen Joutsassa voi auttaa, jos aluskate on liian kireällä ja uhkaa siksi revetä – tai jos aluskate roikkuu löysällä ja kerää vettä päälleen. Ensinnäkin, aluskatteen ei ole tarkoitus kerätä vettä, vaan ohjata kaikki kosteus pois katon alta. Toisekseen, aluskatteella oleva kosteus (myös roskat, mitkä estävät aluskatetta kuivumasta) haurastuttaa aluskatetta voiden johtaa tarpeeseen tilata aluskatteen korjaus ja paikkaus. Paikan päällä selviää, miten aluskate kannattaa korjata – kyseeseen voi tulla uuden aluskatteen ohella myös aluskatteen osittainen vaihto tai aluskatteen paikallinen korjaus. Voimme korjata aluskatteen Joutsassa, Hartolassa, Hirvensalmella, Jyväskylässä, Kangasniemellä, Luhangassa, Pertunmaalla ja Toivakassa esimerkiksi jiirin eli katon sisätaitteen kohdalta, tai vaikka jonkin läpiviennin (esimerkiksi savupiipun tai kattoikkunan) kohdalta. On melko tavallista, että aluskate on asennettu väärin kattoläpivientien kohdalta, mutta me osaamme korjata asian.

Ota yhteyttä kaikkien omakotitalojen, paritalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (rivitalojen tai kerrostalojen) ynnä muiden kiinteistöjen aluskatteisiin liittyvien asioiden tiimoilta. Peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjaamisesta, läpivientien ja saumausten tiivistyksestä ynnä muista kattotöistämme voi (yksityisasiakas) hakea kotitalousvähennystä. Haettavien asioiden listalle voi laittaa myös yhteistyökumppanimme tarjoaman rahoituksen – sen avulla voi maksaa vaikka kattoremontin sitten, kun sitä tarvitaan (tosin aluskate huolehtii omalta osaltaan siitä, että menee pitkään, ennen kuin kattoremontille on tarvetta.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Joutsa – Aluskate taistelee aktiivisesti lahoa ja hometta vastaan

Peltikaton, huopakaton ja tiilikaton aluskate taistelee aktiivisesti lahoa ja hometta vastaan Joutsassa. Laho ja home eivät kuulu katon alle, mutta kosteus voi saada nämä kutsumattomat vieraat sinne tiensä löytämään. Aluskate on heti vesikatteen alla oleva, vedenpitävä kerros, mikä ohjaa ulkokaton läpi mahdollisesti vuotavan veden saman tien räystäille. Koska aluskate estää kattorakenteiden ja eristeiden kastumisen, kuuluu se niin taloyhtiöiden kuin yksityisasiakkaidenkin kattojen alle. Nuorikin katto voi alkaa vuotaa. Kattovuoto on mahdollinen riippumatta katon koosta, materiaalista tai kaltevuudesta, joten kannattaa huolehtia rakenteiden vuotosuojauksesta (aluskatteen avulla).

Aluskate suojaa puurakenteet ja eristeet myös kondenssikosteudelta, mikä on vettä, mitä saattaa tiivistyä lämpimästä ilmasta viileille pinnoille. Kondenssikosteuden esiintyminen katon alla on todennäköisempää, jos asunnosta karkaa talvella paljon lämpöä, eivätkä välikaton ilmanvaihtoratkaisut riitä kaiken lämpimän ja kostean ilman tuulettamiseen. Aluskatteella on joko sellainen rooli, että se ohjaa ylimääräisen kosteuden pois katon alta, tai että se haihduttaa sen lävitseen.

Uusitaanko aluskate Joutsassa, jos kosteus haurastuttaa sen?

Tekstin alussa kerrottiin, että aluskatteen korjaus Joutsassa voi johtua aluskatteen virheellisestä asennustavasta. Aluskatetta voidaan joutua tiivistämään myös sen takia, että katto on vuotanut pitkään, ja kosteus on saanut aluskatteen haurastumaan – tai siksi, että linnut ovat käyneet nokkimassa aluskatetta. Nopealla tahdilla tilatuista kattopaikkauksista ja tuuletusaukkojen tiivisteistä (mitkä pitävät roskat ja linnut pois aluskatteen kimpusta) on apua aluskatteen ehjyyden varjelemisessa. Jos reikiä, repeytymiä tai muita vaurioita kuitenkin syntyy, ota yhteyttä meihin ja anna meidän ammattilaistemme tiivistää aluskate. Korjaamme myös väärin asennetut aluskatteet, tai asennamme kokonaan uuden aluskatteen.

Se, miten aluskate kannattaa korjata, selvitetään aina paikan päällä. Ammattilaisemme löytävät parhaat konstit aluskatteen tiivistämiseksi paikan päälle tultuaan. Koska meillä on tapana laittaa kaikki katot kerralla kuntoon, saatamme suositella jotain muutakin kattokorjausta tai kattohuoltoa samalla kertaa tehtäväksi. Jos on tarvetta rikkinäisten tiilien vaihdolle, lumiesteiden korjaamiselle, vesikourujen puhdistukselle, kattoikkunan tiivistämiselle tai esimerkiksi sammaleiden poistamiselle tiilikatolta, tarjoamme kyseistä kattotyötä.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi Joutsassa! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.