KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Joutsa – Kattolumitöiden lisäksi teemme myös jään poiston ja lumiesteiden asennuksen

Jos tarvitset omakotitalon, kesämökin, autokatoksen, taloyhtiön (eli paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katon lumenpudotusta Joutsassa, kannattaa se tilata alan ammattilaisilta. Lumenpudotus (varsinkin korkealta katolta) on aika vaarallista puuhaa. Lumenpudottaja on vaarassa pudota katolta, mutta myös hänen alas työntämänsä lumimassat voivat aiheuttaa vahinkoa. Täytyykin olla tarkkana, ettei kukaan pääse liian lähelle vaarallista aluetta kattolumitöiden aikana.

Lumenpudotus tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta voi tuhota kattoakin. On tärkeää, ettei lapio osu katteeseen, sillä lapio tai lumentyönnin voisi naarmuttaa katteen pinnoitetta tai vaikka irrottaa joitain kattotiiliä.

Varminta on tilata lumenpudotus tasakatolta tai kaltevalta katolta meiltä. Teemme taidokkaat kattolumityöt niin Joutsassa, Hartolassa, Hirvensalmella, Jyväskylässä, Kangasniemellä, Luhangassa, Pertunmaalla kuin Toivakassakin. Yksityisasiakas voi vähentää lumenpudotuksen tai vaikka nosturiautolla tehdyn jääpuikkojen verotuksessaan (tulimme juuri viitanneeksi kotitalousvähennykseen), ja yhteistyökumppaniltamme voi hakea rahoitusta niin tälle kuin kaikille muillekin kattotöille.

Niistä muista kattotöistä mainittakoon tässä yhteydessä vielä rännien sulatus vesihöyryllä. Jääpuikot, mitkä roikkuvat ränneistä tai räystäiltä, voidaan poistaa käsin katkomalla. Tässäkin työssä on riskinsä, joten se kannattaa teettää meillä. Muunlainen jää katolta ja ränneistä kannattaa sulattaa vesihöyryllä, sillä kuuma höyry on turvallinen, ympäristöystävällinen ja aina yhtä toimiva keino poistaa jää. No miksi jää pitää poistaa? Siksi, että se voi vaurioittaa kattoa tai sadevesijärjestelmää, ja että jään mahdollinen alastulo voi aiheuttaa vahinkoja.

Lumiesteiden asennus Joutsassa alkaa mitoitusvaiheesta

Lumiesteet ovat pakolliset, jos omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katon kaltevuus Joutsassa on yli 1:8. Lumiesteet pitävät kattolumet paikoillaan koko talven ajan, joten ne eivät pääse uhkaamaan talon vieressä kulkevien ihmisten turvallisuutta tai rikkomaan kattoa – esimerkiksi repimällä kattoturvatuotteita irti. Tilaa lumiesteiden asennus, huolto ja korjaus Joutsaan meiltä, joilla on pitkä kokemus erilaisista lumiesteisiin liittyvistä töistä. Saat kauttamme todella laadukkaat, korroosionkestävät ja pitkäikäiset lumiesteet asennettuina. Kaikki alkaa lumiesteiden mitoittamisesta. Mitoitukseen vaikuttaa muun muassa katon kaltevuus ja alueen keskimääräinen lumitaakka.

Lumiesteet eivät kokonaan korvaa kattolumitöitä, sillä lumiesteet eivät vaikuta katolla olevan lumen kuutiopainoon. Jos katolla oleva lumi on kuutiopainoltaan varsin raskasta suojalunta, kannattaa kattorakenteet vapauttaa taakkansa alta. Nuoskalumen paino per kuutio voi olla jopa yli 300 kiloa, joten katto voi esimerkiksi painua luokalle. Sekin on mahdollista, että katto alkaa vuotaa jostain saumasta, jiiristä tai jonkin läpiviennin kohdalta. Jiirivuoto on mahdollinen etenkin silloin, jos lumi on jakaantunut epätasaisesti, ja kinostunut katon jiirin (eli sisätaitteen) päälle.

Kannattaa siis tarkkailla omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin tai esimerkiksi piharakennuksien katolla olevan lumen jakautumista, määrää ja koostumusta. On huojentavaa tietää, että paras apu lumimassojen vähentämiseen on vain puhelinsoiton päässä!

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi Joutsassa!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.