KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Joutsa – Kattovuodot alkavat usein ennustamattomasti

Sitä, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Joutsassa, ei useinkaan ole voinut ennustaa. Lumen paino voi saada katon vuotamaan piipun juuresta. Lumi voi saada myös kattoikkunan vuotamaan. Kun lumet tulevat alas katolta, voivat ne irrottaa katosta erilaisia hormia ja putkia, ja silloin katto voi alkaa vuotaa ilmanvaihtoputken kohdalta. Kattovuoto voidaan paikantaa myös viemärintuuletusputken kohdalta alkaneeksi. Myös kovat myrskytuulet voivat rikkoa kattoa ja saada sen vuotamaan Joutsassa, Hartolassa, Hirvensalmella, Jyväskylässä, Kangasniemellä, Luhangassa, Pertunmaalla tai Toivakassa. Tuuli voi irrottaa kattopeltejä tai esimerkiksi kattoturvatuotteita, ja silloin katon alle voi päästä vettä.

Olipa kyse vuotavasta kattoluukusta, antennin juuresta vuotavasta katosta tai vaikka iän tuoman kuluneisuuden aiheuttamasta kattovuodosta, korjata se ammattilaisillamme. Me korjaamme kaikenkokoiset katot sellaiseen kuntoon, ettei uusista kattovuodoista tarvitse olla huolissaan. Jos kattoa ei enää voitaisi tiivistää tarpeeksi tiiviiksi edes parhaimpien ammattilaistemme toimesta, tekisimme tarjouksen kattoremontista. Niin kattoremontit kuin kattokorjauksetkin voi maksaa yhteistyökumppaniltamme haettavalla rahoituksella, ja omakotitalon sekä kesämökin kattotyöt voi vähentää verotuksessaan (viittaamme tässä kotitalousvähennykseen).

Mitkä huopakatto-, peltikatto- tai tiilikattovuodot voi nähdä ennalta?

Joskus on mahdollista nähdä ennalta, että huopakatto, tiilikatto tai peltikatto vuotaa pian Joutsassa. Miten kattovuodot sitten ennustetaan – kristallipallostako? Ei, emme käytä kristallipalloja tai tähtikarttoja, vaan kattotarkastuksen aikana keräämäämme dataa. Kaikki tasakatot, harjakatot, pulpettikatot, aumakatot ja esimerkiksi mansardikatot kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta kuluneisiin tai vaurioituneisiin kohtiin olisi mahdollista puuttua jo ennen, kuin ne vuotavat.

Kattotarkastus voi paljastaa uhkaavan kattovuodon läpiviennin kohdalta. Jos piipun juuren tai muun läpiviennin tiivisteet ovat kovin kuluneet, on mahdollista, että katto vuotaa kohta kyseisen läpiviennin kohdalta. Pikainen tiivistystoimenpide auttaa välttämään kattovuodon.

Kattotarkastus voi kertoa myös huonokuntoisista tiilistä, peltikatolla olevista ruostevaurioista ja törröttävistä nauloista, huopakaton repsottavista saumoista tai huopakatteen kuivumisesta ja kovettumisesta. Kaikki nämä seikat voivat johtaa kattovuotoon. Tilanteeseen voidaan vielä puuttua esimerkiksi uusimalla huonokuntoisimmat tiilet ja pinnoittamalla loput. Ruostevauriot voidaan käsitellä ja paikkamaalata, ja vanhat naulat vaihtaa ruuveiksi. Huopa- eli bitumikatto hyötyy sammaleiden poistosta ja suojapinnoitteen uusimisesta.

Katon kuntoa kannattaa arvioida myös talven mittaan. Jos katolla on paljon lunta, on sekä katon tiiviys että kattorakenteiden kunto koetuksella. Jos lumi on jakautunut epätasaisesti, aiheuttaa se vielä enemmän ongelmia – siksi esimerkiksi jiirin päälle kinostunut lumi kannattaa poistaa, ennen kuin katto alkaa vuotaa katon sisätaitteen kohdalta.

Voiko kattovuoto ilmanvaihtoputken kohdalta johtaa kattoremonttiin Joutsassa?

Katossa olevan reiän tai vaurion ei tarvitse olla isokaan, kun kattorakenteet jo voivat kastua ja mennä pilalle. Jos katon alla on paljon pahoja kosteusvaurioita, voi katon uusiminen olla se paras ratkaisu. Asiaa ei kuitenkaan kannata arvuutella sen enempää. Kutsu meidät tarkastamaan kattosi ja antamaan tarjous kattovuodon korjaamisesta, niin tulemme paikan päälle tutkimaan katon ja mahdolliset kosteusvauriot. Kun olemme tarkastaneet tiilikaton, peltikaton tai huopakaton, kerromme työsuunnitelmamme ja annamme mainion tarjouksen katon kunnostamisesta avaimet käteen -pakettina.

Tarjoukseen kuuluu mahdollisten kosteusvaurioiden kunnostaminen, mikä voi tarkoittaa puurakenteiden kuivattamista tai uusimista. Jos puurakenteissa jo on lahoa, on ne pakko uusia, sillä laho vain jatkaa leviämistään. Tämän takia myös katon ulkopuuosat – kuten räystäslaudat – pitää uusia Joutsassa, jos laho on saanut niistä otteen. Myös märät villat on vaihdettava kuiviin, onhan vaarana home.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi Joutsassa!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.