KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kaarina – Ammattilainen aluskatteen asentamiseen, paikkaamiseen ja uusimiseen

Paras vinkkimme koskien omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon taikka kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskatetta on ottaa kaikkien sitä koskevien töiden tiimoilta yhteyttä meihin. Me tiedämme käytännössä kaiken peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen aluskatteista, ja paneudumme jokaiseen tiivistykseen tai muuhun urakkaan asianmukaisella huolellisuudella.

Ota siis yhteyttä, jos tarvitset uutta aluskatetta. Aluskate uusitaan yleensä vasta kattoremontin yhteydessä, mutta voi olla, että sellaista ei vanhan kattosi alla ole ollenkaan. Selvitämme, millä keinoilla saamme aluskatteen paikoilleen kattorakenteitasi suojaamaan.

Aluskatteen korjaus ja paikkaus tarkoittaa usein aluskatteen osittaista uusimista, mutta se voi tarkoittaa myös väärällä tavalla asennetun aluskatteen korjausta Kaarinassa. Aluskatteen asennustapaa joudutaan korjaamaan usein juuri jonkin katon läpiviennin, kuten savupiipun tai kattoluukun, kohdalta.

Tarvittaessa korjaamme aluskatteen myös jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta. Koska tällaisen korjaustyön takana voi olla kosteuden aiheuttama haurastuminen, voi olla, että urakkaan kuuluu myös läpivientien ja saumausten tiivistäminen tai jokin muu kattovuodon korjaus. Meillä on tapana tehdä kattourakat täyden palvelun paketteina. Kerralla kuntoon -urakasta voi hakea kotitalousvähennystä, ja kerrottakoon myös yhteistyökumppanimme tarjoamasta rahoituksesta, millä voi maksaa vaikka peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjauksen Kaarinassa, Liedossa, Paraisilla, Paimiossa, Sauvossa tai Turussa.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Kaarinassa on urakka kattorakenteiden parhaaksi

Aluskate on olemassa nimenomaan kattorakenteiden parasta ajatellen. Aluskatteen tehtävä on pitää paritalon, omakotitalon, kerrostalon, kesämökin ja kaikkien muiden kiinteistöjen kattorakenteet kuivina, vaikka katto alkaisi vuotaa. Aluskate on vettä pitävä kerros, mille vuotavasta piipunjuuresta, kattoikkunasta tai saumasta valuvan veden on tarkoitus päätyä – vaikkakaan ei pysyvästi, sillä optimaaliselle kireydelle vedetty aluskate ohjaa kaiken kosteuden hetimmiten katon alaräystäille. Näin sade- ja sulamisvedet saadaan pois katon alta, eikä kosteusvaurioita (kuten laho- ja homevaurioita) ehdi syntyä. Mikä tahansa katto voi vuotaa koska tahansa, mutta oikein asennetun ja tarvittaessa asianmukaisella tavalla korjatun aluskatteen ansiosta katto on helpompi (ja huokeampi) korjata Kaarinassa.

Aluskatteilla on myös toinen tehtävä, ja se liittyy kondenssikosteuteen. Kondensoitumista tapahtuu varsinkin kevättalvisin, kun sisä- ja ulkolämpötilaerot ovat suurimmillaan. Jos olosuhteet ovat sopivat, voi katon alle tiivistyä paljonkin kosteutta sinne sisältä karkaavasta lämpimästä ja kosteasta ilmasta. Aluskate pitää huolen siitä, ettei vesikaton alapinnalle synny vesitippoja, mitkä voisivat tipahdella eristeisiin. Riittävät eristeet rajaavat karkaavan lämmön määrää, ja kunnollinen tuuletus huolehtii siitä, että lämpö ja kosteus saadaan tuuletettua pois katon alta. Nykyaikaiset aluskatteet ovat hengittäviä, mikä tehostaa kosteuden ulos ohjaamista.

Vältä aluskatteen paikkaus ja osittainen vaihto Kaarinassa

Ei ole mahdollista suojata aluskatetta aivan sataprosenttisesti, mutta paljon on tehtävissä sen eteen, ettei aluskatetta tarvitsisi paikata tai uusia osittain – koko aluskatteen vaihtamisesta puhumattakaan. Oikea asennustapa vie jo pitkälle, sillä sekä liiallinen kireys että liiallinen löysyys kuormittavat aluskatetta Kaarinassa. Lisäksi katto aluskatteineen päivineen tulee tarkastaa kahdesti vuodessa – huomasithan, että asiakkaanamme saat katon tarkastuksen aina kaupan päälle? Puolivuosittaisten tarkastusten ansiosta mahdolliset ongelmat saadaan pian kuntoon niin alus- kuin vesikatteenkin osalta, eikä kosteus pääse rasittamaan aluskatetta kovin pitkiä aikoja. Myös roskat kannattaa poistaa aluskatteelta, sillä ne sitovat sille kosteutta. Jotta roskista ei olisi vaivaa, kannattaa harjan tuuletusaukot tiivistää. Myös räystäiden tuuletusaukot voi olla hyvä tiivistää verkoilla, sillä niiden kautta kerrostalon, omakotitalon tai vaikka rivitalon katon alle voi päästä lintuja terävine nokkineen ja äkillisine ulostustarpeineen.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.