KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Kaarina – Kattovuoto harmittaa aina vain enemmän

Kattovuoto on harmillinen yllätys, mikä kannattaa laittaa kuntoon niin pian kuin mahdollista. Se, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Kaarinassa, harmittaa koko ajan vain enemmän, kun aikaa kuluu. Harmituksen syynä on se, että kattovuoto tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla voi aiheuttaa koko ajan pahenevia kosteusongelmia katon alla.

Jos katto vuotaa esimerkiksi piipun juuresta, mutta se saadaan korjattua suhteellisen nopeasti, voivat kattorakenteet jäädä kokonaan kastumatta. Näin ollen kattovuodon korjaukseen Kaarinassa, Liedossa, Paraisilla, Paimiossa, Sauvossa tai Turussa ei tule liittymään kastuneiden puurakenteiden kuivattamista tai märkien/homeisten eristeiden vaihtoa. Jos kattorakenteet olisivat olleet pitkään märkinä, voisi niissä olla jo lahoa, ja silloin ne olisi uusittava. Siitä, että vuotava kattoikkuna tai esimerkiksi antennin juuresta alkanut kattovuoto ei tuhoa katon alapuolisia osia, voidaan kiittää aluskatetta. Oikein asennetun ja hyväkuntoisen aluskatteen voi uskoa suojaavan kattorakenteita kosteudelta, jos katto ei ehdi vuotaa kovin kauaa.

Tarkasta tai tarkastuta tasakatto, harjakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto puolen vuoden välein, niin kattovuodot huomataan viimeistäänkin noin kuuden kuukauden kuluttua. Kattotarkastuksien avulla monet kattovuodot voidaan ehkäistäkin, huomataanhan kattotarkastuksen yhteydessä kaikki kuluneet ja vaurioituneet kohdat. Me teemme kattotarkastuksen kaupan päälle kaikkien kattotöidemme yhteydessä, ja urakan kustannuksista voi (yksityisasiakkaana) hakea kotitalousvähennystä. Kattovuodon korjaukset ja katon vesivahingon kunnostukset – niille voi hakea rahoitusta kotisivujemme kautta.

Aika voi saada huopakaton, peltikaton ja tiilikatonkin vuotamaan

Aika voi saada huopakaton, peltikaton ja tiilikaton vuotamaan Kaarinassa, sillä ajan hammas on ankara, ja se jättää jälkensä useimpiin materiaaleihin sekä rakennelmiin. Vuosikymmenten aikaiset pakkaset, rankkasateet, UV-säteet, kattohuoltajien ja nuohoojien askeleet sekä sammalkasvustot kuluttavat huopakatetta niin, että se voi kovettua. Kovettunut ja kuivunut kattohuopa ei jousta uusia rasituksia kohdatessaan – se halkeaa, ja silloin katto voi alkaa vuotaa. Huopakatto kestää korkeintaan 40 vuotta. Voi olla, että aika ja sen mukanaan tuomat rasitukset saavat katon kulumaan loppuun jo jonkin verran aikaisemmin. Oikein kulunutta ja haurastunutta kattoa ei kannata korjata – varsinkaan, jos sen alla jo on kosteusvaurioita.

Tiilikattoa koetellaan etenkin sateiden, pakkasten ja kasvustojen toimesta, mutta se saattaa kestää näitä koettelemuksia jopa 70 vuotta. Pakkaset saavat tiiliin sateiden ja sammaleiden myötä sitoutuneen kosteuden jäätymään, ja se voi halkaista tiilen. Tiilikatto vuotaa usein juuri rikkinäisten tiilien kohdalta. Mitä vanhempi katto, sitä enemmän sillä on rikkinäisiä ja rikkoutua uhkaavia tiiliä, ja sitä todennäköisempiä tiilikattovuodot ovat.

Peltikaton ikääntyminen näkyy Kaarinassa ennen kaikkea katon ruostumisena. Kattoa ohentavia ruostevaurioita voi torjua pitkään kattopuhdistuksien ja kattomaalauksien avulla, mutta viimeistään 50-vuotiaana peltikatto on paras uusia peltikattovuotojen ja niistä johtuvien kosteusvaurioiden ehkäisemiseksi.

Sääilmiö voi saada katto vuotamaan läpiviennistä Kaarinassa

Kaikki katot voivat vuotaa jonkin läpiviennin kohdalta. Kattoluukku voi vuotaa ihan vain siksi, että tiivisteet ovat vuosien saatossa kuluneet. Varsinkin lumi kuormittaa tiivisteitä – ja jiiriä. Jos jiirille kinostuu paljon lunta Kaarinassa, voi katto alkaa vuotaa sisätaitteen kohdalta. Katon viemärintuuletusputki voi vuotaa siksi, että lumi on irrottanut viemärintuuletusputken paikoiltaan, ja kattoon on jäänyt reikä.

Kattovuoto voi alkaa myös myrskyn seurauksena. Kova tuuli voi irrottaa ilmanvaihtoputket, kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet tai vaikka kattopellit, ja silloin katto vuotaa IV-putken kohdalta – tai muiden irronneiden kattotuotteiden entisten paikkojen kohdalta. Uusikin katto voi vuotaa sääilmiöiden takia!

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.