KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kanta-Häme – Ammattitaitoista palvelua aluskatteeseen liittyvissä töissä

Omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon taikka kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate on tuiki tarpeellinen kapistus, minkä kunnosta kannattaa huolehtia Kanta-Hämeessä. Jätä aluskatteen asentaminen tai esimerkiksi aluskatteen uusiminen meidän kattopalvelumme osaajille, niin työ tulee hoidettua kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Kaikista kattotöistämme omakotitalojen ja kesämökkien katoilla voi hakea kotitalousvähennystä, ja peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskatteeseen liittyvät työt voi rahoittaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Kerrottakoon vielä sekin, että teemme kaikkien kattourakoiden yhteydessä kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen – näin esimerkiksi tarve toteuttaa läpivientien ja saumausten tiivistys tulee huomattua ajoissa.

Aluskatteen paikkaukset ja korjaukset ynnä muut kattotyöt Kanta-Hämeessä (eli Forssassa, Hattulassa, Hausjärvellä, Humppilassa, Hämeenlinnassa, Janakkalassa, Jokioisilla, Lopella, Riihimäellä, Tammelassa ja Ypäjällä) lähtevät liikkeelle yhteydenotostasi, jota jo odotamme! Soita tai laita verkkoviestiä, niin asennetaan uusi aluskate paikoillaan (tai toteutetaan tiilikaton tai peltikaton korjaus).

Jos aluskatteen asentaminen Kanta-Hämeessä on tehty väärin, joutuuko aluskatteen uusimaan?

Mitä jos aluskate on asennettu väärin – pitääkö aluskate silloin vaihtaa? Se, pitääkö aluskate uusia osittain vai kokonaan, vai riittääkö väärin asennettujen kohtien korjaaminen, selviää paikan päällä. Ota yhteyttä, niin tulemme Kanta-Hämeeseen (esimerkiksi Hämeenlinnaan tai Riihimäelle) tutkimaan, miten aluskate kannattaa korjata esimerkiksi jonkin läpiviennin (kuten savupiipun tai kattoikkunan) kohdalta. On suhteellisen yleistä, että aluskate on asennettu väärin jonkin läpiviennin kohdalta, mutta toisinaan tavataan myös liian kireällä tai liian löysällä olevia aluskatteita. Kireys voi saada aluskatteen niin sanotusti ratkeamaan liitoksistaan, kun taas löysällä roikkuva ja pussittava aluskate kerää vettä. Aluskatteelle kertyvä vesi voi haurastuttaa aluskatteen rikki – tähän pystyvät toisinaan jopa aluskatteella olevat roskat. Jotta roskat eivät sitoisi aluskatteeseen kosteutta, voidaan katon harjan tuuletusaukot tiivistää roskien sisäänpääsyn ehkäisemiseksi.

Yksi mahdollinen kohta, mistä aluskatetta voi joutua korjaamaan, on jiiri. Jiiriä kutsutaan myös katon sisätaitteeksi. Aluskatetta voidaan joutua korjaamaan esimerkiksi juuri jiirin kohdalta siksi, että katto on vuotanut jiiristä, ja kosteus on heikentänyt aluskatteen kuntoa.

Aluskatteen korjaus ja paikkaus tai aluskatteen osittainen uusiminen voivat olla tarpeen myös siksi, että linnut ovat käyneet nokkimassa aluskatetta – tämän välttämiseksi kannattaa harkita räystäiden tuuletusaukkojen tiivistämistä. Meiltä saatte luotettavaa ja ripeää palvelua niin katon tiivistämisessä kuin kaikissa muissakin kattotöissä, joita tiilikatto, peltikatto tai vaikkapa palahuopakatto voi tarvita.

Miksi aluskatteen asentaminen Kanta-Hämeessä tulisi tehdä jo katon asentamisen yhteydessä?

Aluskate tulisi asentaa jo vesikaton asentamisen tai uusimisen yhteydessä, sillä aluskatteen kattorakenteille tarjoama suoja on korvaamaton. Ilman aluskatetta katon puurakenteet ja yläpohjan eristeet voivat kastua minkä tahansa kattovuodon, myös vain vähän aikaa kestäneen piipunjuurivuodon, yhteydessä. Puurakenteille kosteus tarkoittaa lahoamisvaaraa, kun taas yläpohjan eristeet voivat homehtua kastuttuaan. Ei ehkä mene kuin vain viikko, ennen kuin eristeissä kasvaa hometta. Aluskate ohjaa vedet pois katon alta, vaikka katto vuotaa esimerkiksi talven tai kovan rajuilman jälkeen. Katon korjaus Kanta-Hämeessä onnistuu helpommin ja pienemmin kustannuksin, kun aikaa ei kulu kattorakenteiden ja/tai eristeiden uusimiseen.

Aluskatteesta on apua myös kondensoitumisen torjumisessa – ja nyt päästään siihen kysymykseen, mitä on kondensoituminen. Kondensoituminen on sitä, kun viileät pinnat ”hikoilevat” jouduttuaan tekemisiin lämmön kanssa. Näin voi käydä myös katon alla oleville rakenteille talvisin, kun katon alle karkaa lämpöä sisätiloista. Jotta kondenssivesi ei kastelisi yläpohjarakenteita, tulee välikaton tuulettua tehokkaasti ja olla kunnolla eristetty – ja pisteenä iin päälle tarvitaan ehjää aluskatetta.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.