KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Kanta-Häme – Pienikin kattovuoto saattaa kastella talon rakenteita

Kattovuodon koolla ei ole väliä, sillä pienempikin kattovuoto (esimerkiksi kattovuoto piipun juuresta) voi kastella talon rakenteita Kanta-Hämeessä. Jotkin kattovuodot voi estää ennalta, mutta ne kattovuodot, joita ei saada ehkäistyä, tuli saada korjattua niin pian kuin suinkin. Ainut tapa saada tarpeeksi ajoissa tieto siitä, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa, on tarkastaa katto kahdesti vuodessa. Kevättarkastus voi kertoa vuotavasta kattoikkunasta tai vuotavasta kattoluukusta, sillä lumen paino voi saada katon vuotamaan missä tahansa Kanta-Hämeessä, kuten Forssassa, Hattulassa, Hausjärvellä, Humppilassa, Hämeenlinnassa, Janakkalassa, Jokioisilla, Lopella, Riihimäellä, Tammelassa tai Ypäjällä. Katolta alas tuleva lumi on voinut irrottaa katosta erilaisia putkia ja muita kattotarvikkeita, joten katto saattaa vuotaa vaikka katon IV-putken (entiseltä) kohdalta.

Syystarkastuskin voi kertoa katon vuotavan jostain läpiviennistä. Ehkä katto ei vielä vuoda, mutta tiivisteet ovat sen verran haurastuneet, että kattovuoto antennin kohdalta on vain ajan kysymys; silloin tekisimme tarjouksen ennakoivasta kattokorjauksesta, millä kattovuodolta voitaisiin välttyä. Syystarkastus voi kertoa myös myrskytuhoista. Kova tuuli on voinut irrottaa kattotiiliä, kattoturvatuotteita ja muita kattotarvikkeita, mikä on voinut saada katon vuotamaan esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta.

Teetä meillä mikä tahansa kattotyö, niin saat peltikaton, tiilikaton tai huopakaton tarkastuksen kaupan päälle. Suosittelemme erityisesti katon kevät- ja syyshuoltojen teettämistä, saathan tällöin kattotarkastuksen ilmaiseksi juuri silloin, kun se tulisikin tehdä. Kaikki kattovuotojen korjaukset ja muut kattotyöt voi rahoittaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja Verohallinto voi antaa yksityisasiakkaalle kotitalousvähennystä.

Vuotava huopakatto, peltikatto tai tiilikatto – mitä se voi saada aikaan?

Jos huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Kanta-Hämeessä, voi se johtaa monenlaisiin kosteusvaurioihin. Kosteusvaurioiden korjaaminen voi olla hankalaa. Äärimmäisissä tapauksissa talo pitää purkaa kokonaan kosteuden päästyä sen eri osiin. Vaikka kattovuoto ei kastelisikaan seiniä ja lattioita, voi se saattaa yläpohjan huonoon kuntoon. Katon alle päässyt kosteus lahottaa kattorakenteet, mitkä on uusittava kattorakenteiden kantokyvyn turvaamiseksi. Jos yläpohjan eristeet kastuvat, voi niissä jo viikon jälkeen olla hometta. Jos katon alla olevat vauriot ovat pahoja ja laajalle levinneitä, voi olla parasta purkaa ja uusia koko katto. Kattoremonttia suosittelemme myös silloin, jos kyseessä on kovin vanha katto, sillä käyttöikänsä viime vaiheita viettävän katon tiivistämiseen ei kannata paljoa investoida. Katto voi pian alkaa vuotaa jostain toisesta kohdasta, ovathan kuluneet vuosikymmenet kuluttaneet sen kauttaaltaan.

Silloinkin tarjoamme kattoremonttia emmekä katon osittaista korjausta, jos vuotava katto on mineriittikatto. Asbestia sisältävät rakenteet pitää lain mukaan purkaa, eli niiden korjaaminen on kielletty.

Miten estää läpivientivuodot ja muut kattovuodot Kanta-Hämeessä?

Halvin kattokorjaus on se, mitä ei koskaan tarvita – siksi kattoa kannattaa säännöllisesti huoltaa. Säännölliset kattohuollot ja tarpeen mukaan tilatut lisähuollot vahvistavat tiilikattojen, peltikattojen ja erilaisten huopakattojen kykyä sietää erilaisia rasituksia. Tarpeen mukaan tilattuja kattohuoltoja ovat esimerkiksi lumenpudotukset. Jiirille kasaantuneen lumen pudottaminen estää kattoa vuotamasta jiirin, eli toisin sanoen katon sisätaitteen kohdalta.

Peltikaton säännöllisiin huoltoihin Kanta-Hämeessä lukeutuvat peltikaton harjaukset ja huoltomaalaukset. Tiilikaton toistuvia huoltoja ovat roskien poisto katolta ja sammaleentuhokäsittely – niiden lisäksi tiilikatto on hyvä maalata kertaalleen, jotta tiilet säilyttäisivät paremmin ehjyytensä. Huopakattovuotoja ehkäiseviä huopakattohuoltoja ovat puolivuosittaiset katon puhdistukset ja tarpeen mukaan tilatut sammaleentuhokäsittelyt. Kun vielä katto pinnoitetaan kertaalleen, säilyttää huopakatto tiiviytensä ja ulkonäkönsä kerrassaan kiitettävällä tavalla.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.