KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kärkölä – Aluskatteen asentaminen ja korjaus järkevää varautumista kattovuotoihin

Kattovuoto Kärkölässä voi aiheuttaa kattorakenteiden (sekä esimerkiksi sisäseinien ja lattioiden) kastumisen. Vuotava katto voi saada aikaan myös yläpohjan homevaurion, millä voi (korjaamattomana) olla kauaskantoisia vaikutuksia rakennuksen asukkaiden terveyteen. Jos katon alle on asennettu aluskate, voi monista kattovuodoista selvitä lähestulkoon pelkällä säikähdyksellä. Aluskate estää kattorakenteiden kastumisen, eivätkä eristeetkään ala homehtua, kun niiden suojana on ehjä aluskate. Kattovuotoja kannattaa silti mahdollisuuksien mukaan ehkäistä, sillä veden aiheuttama paine voi saada aluskatteenkin pettämään ja vuotamaan. Tämän takia kattovuotojen korjaamisella on kiire silloinkin, vaikka peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskatteen tiedettäisiin olevan paikoillaan ja (ainakin vielä) ehjä.

Aluskatteen voi asentaa väärin, ja se onkin yksi yleisimmistä syistä tilata aluskatteen korjaus ja paikkaus. Aluskatetta voidaan joutua korjaamaan esimerkiksi savupiipun, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta juuri siksi, että se on väärin asennettu. Aluskate voi tarvita korjausta (esimerkiksi jiirin, eli katon sisätaitteen kohdalta) myös siksi, että linnut ovat tehneet siihen reikiä.

Aluskatteen tiivistäminen Kärkölässä, Hausjärvellä, Hollolassa, Mäntsälässä ja Orimattilassa voi tarkoittaa aluskatteen osittaista vaihtoa tai koko aluskatteen uusimista, mutta pienempikin operaatio voi riittää. Ota yhteyttä, niin tulemme selvittämään, mitä  omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate tarvitsee, ja pitääkö samalla tehdä läpivientien ja saumausten tiivistyksen kaltaisia lisätöitä. Lopuksi laskemme kattourakalle kilpailukykyisen tarjouksen. Tahdomme vielä tässä yhteydessä muistuttaa siitä, että kattotöistämme (esimerkiksi juuri peltikaton tai tiilikaton aluskatteen tiivistämisestä) voi hakea kotitalousvähennystä, ja että yhteistyökumppanimme on luotettava taho hakea rahoitusta kattourakalle.

Asennamme ja uusimme Kärkölässä niin vesi- kuin aluskatteetkin

Tämä kattourakoitsija hoitaa Kärkölässä niin vesi- kuin aluskatteisiin liittyvät työt – eikä suinkaan miten tahansa, vaan mitä parhaimmalla ammattitaidolla. Ota yhteyttä niin vesi- kuin aluskatteenkin asentamisen tiimoilta, sillä meiltä nämä työt etenevät virheettömästi. Asennusvirheet voivat johtaa vaikka kattovuotoon, joten niiltä kannattaa pyrkiä välttymään. Me tiedämme, miten tiili-, pelti- ja huopakatteet asennetaan oikein, ja mitä pitää ottaa huomioon aluskatetta asentaessa (tai korjatessa, sillä vaurioituneen aluskatteen korjaus tarkoittaa usein samaa kuin aluskatteen osittainen vaihtaminen). Uuden aluskatteen tulee olla sopivalla kireydellä, ja läpivientivuotojen mahdollisuuden takia se tulee nostaa kaikkia läpivientejä vasten.

Meiltä tilaat tietenkin myös vesikatteen vaihdon, korjauksen sekä huoltamisen. Aluskatteita ei yleensä tarvitse huoltaa, eikä niiden korjaaminenkaan ole kovin tavallista. Ainut aluskatteen huolto on aluskatteen puolivuosittainen kuntotarkastus. Jos tuolloin aluskatteelta tavattaisiin roskia, tulisi ne poistaa aluskatteen kulumisen estämiseksi. Samalla voisimme tiivistää harjan tuuletusaukot, jotta roskia ei enää tulisi aluskatteelle.

Tiilikaton, huopakaton ja peltikaton aluskatteen toiminta Kärkölässä muutamalla virkkeellä

Miten aluskate oikein toimii, jos se kerran pystyy estämään katon vesivahingon vielä ulkokaton vuotaessakin? Aluskatteen toimintaperiaate on loppujen lopuksi yksinkertainen. Aluskatteet tehdään vedenpitävistä materiaaleista – niin vedenpitävistä, että ne voivat joissain tapauksissa suojata kattorakenteita ilman vesikaton tuomaa turvaa. Aluskate asennetaan heti vesikatteen alle, ja se vedetään niin kireälle, ettei se kerää vettä. Jos vesikate vuotaisi, tyssäisi veden matka aluskatteeseen. Aluskatteelta vesi valuisi suoraan räystäille, eli kokonaan pois katolta.

Tiili- ja peltikattojen alta voi löytyä kosteusvaurioita, vaikka katto ei vuotaisi mistään kohtaa Kärkölässä. Tuolloin on kyse kondenssivedestä, mitä voi viileällä ilmalla tiivistyä lämpimästä ilmasta. Jotta kondenssivesi ei aiheuttaisi pulmia, tarvitaan ehjää aluskatetta, mikä haihduttaa tai ohjaa kosteuden ulos välikatolta (sekä IV-putkia ja eristeitä).

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.