KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kotka – Aluskate mainettaan tärkeämpi osa-alue

Omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, rivitalon tai vaikka kerrostalon) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet ovat mielestämme pahasti aliarvostettuja. Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskate on mainettaan tärkeämpi kapistus, voihan se säästää tukuittain talon omistajan tai taloyhtiön rahoja. Jos katto ei koskaan vuoda ja yläpohja tuulettuu ongelmitta, ei aluskate pääse näyttämään kynsiään, ja hyvä niin. Katon onkin tarkoitus toimia moitteettomasti pitäen kaikki vedet ulkopuolellaan.

Jos katto kuitenkin alkaa vuotaa Kotkassa, on aluskate suureksi avuksi katon vesivahingon ja yläpohjan eristeiden homehtumisen estämisessä. Aluskate saattaa myös haihduttaa yläpohjassa olevaa kosteutta lävitseen, jolloin se ehkäisee kondensoitumisen aiheuttamia ongelmia. Aluskate tulisikin asentaa jokaisen katon alle Kotkassa, Haminassa, Kouvolassa ja Pyhtäällä. Ota yhteyttä uuden aluskatteen, aluskatteen korjauksen ja paikkauksen tai esimerkiksi aluskatteen osittaisen vaihdon tiimoilta – me teemme nämä työt asiantuntevasti ja virheettömästi. (Virheet aluskatteen asennustavassa ovat yleisiä syitä tilata aluskatteen korjaus esimerkiksi savupiipun, kattoluukun tai muun kattoläpiviennin kohdalta.)

Aluskatteen uusiminen jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta oikeuttaa hakemaan kotitalousvähennystä, kuten myös läpivientien ja saumausten tiivistys sekä muut kattokorjaukset. Rahoituskin järjestyy näppärästi, pääsethän hakemaan yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta kotisivujemme kautta.

Luota meihin aluskatteen asentamisessa ja uusimisessa Kotkassa

Koska aluskatteen ehjyys ja oikea asennustapa ovat niin tärkeitä asioita kattorakenteiden ja koko rakennuksen kannalta (voivathan kosteusvauriot levitä muihinkin rakenteisiin), kannattaa kaikki aluskatteeseen liittyvät työt jättää alan ammattilaisten kontolle. Me tiedämme, miten kireälle aluskate tulee asentaa – sen tulee olla riittävän kireällä voidakseen ohjata kaiken kosteuden pois katon alta, mutta se ei saa silti olla liian kireällä. Jos aluskate on niin kireällä, että se soi, on aluskatteen ratkeaminen vain ajan kysymys. Osaamme toteuttaa oikein myös aluskatteen läpiviennit. Aluskate kuuluu nostaa kaikkia putkia, hormia ja muita läpivientejä vasten, jotta se voisi suojata kattorakenteita mahdollisilta läpivientivuodoilta Kotkassa.

Aluskatteet eivät hevillä hajoa, mutta varmuuden vuoksi tiilikaton ja peltikaton aluskatteet kannattaa tarkastaa katon kevät- ja syystarkastuksien yhteydessä. Me teemme tällaisen kattotarkastuksen, minkä aikana käydään mahdollisuuksien mukaan tarkastamassa myös yläpohjarakenteiden kunto, ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Jos aluskatteen havaitaan olevan huonossa kunnossa, etsimme parhaat korjausratkaisut. Aluskatetta ei ehkä tarvitse uusia kokonaan, vaan aluskatteen osittainen vaihto riittää. Aina ei tarvita edes osittaista vaihtoa, vaan aluskate saadaan paikattua jollain muulla tavalla. Kaikki selviää paikan päällä – myös aluskatteen kunnostuksen edullinen hinta. Koska työt suunnitellaan ja toteutetaan asiantuntijoidemme toimesta, on edessä helppo, sujuva ja huoleton kattourakka (mistä yksityisasiakas voi hakea kotitalousvähennystä).

Torjuvatko peltikaton ja tiilikaton aluskatteet kondenssivesivahinkoja Kotkassa?

Edellä jo ehdittiin mainita, että aluskatteet ehkäisevät myös kondensoitumisesta aiheutuvia kosteusvaurioita Kotkassa. Tämä pitää paikkansa: tiilikaton ja peltikaton aluskatteet estävät lämpöä pisaroitumasta ulkokaton viileälle alapinnalle. Uudenaikaiset aluskatteet ovat hengittäviä, joten ne myös kuivaavat yläpohjaa. Jotta asunnosta talvella karkaava lämpö ei kastelisi katon alla olevia rakenteita, kannattaa huolehtia myös yläpohjan eristeiden riittävyydestä ja sen ilmanvaihtoratkaisujen toimivuudesta. Kondensoituminen on melko todennäköistä, jos lämmin ja kostea ilma jää muhimaan katon alle, eikä tuuletu saman tien ulos. Kondenssiveden syntymisen ja aiheuttamien kosteusvaurioiden todennäköisyys vain kasvaa, jos yläpohjassa on niin vähän eristeitä, että lämpöä karkaa talvikaudella runsain mitoin. Lämpöhukka näkyy myös lämmityskustannuksissa, eikä lämmön karkuun päästäminen ole kovin ympäristöystävällistäkään – tarvittaessa toteutamme katon lisälämmöneristyksen (sekä parantelemme katon IV-ratkaisuja). Kuten huomaat, meiltä voi tilata Kotkaan mitä vain kattotöitä!

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.