KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Kotka – Veden pääsyreitti katon alle tukittava ASAP

Jokaisen omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai muun kiinteistön katto voi vuotaa Kotkassa – siinäkin tapauksessa, että katto olisi uudehko ja usein tarkastettu. Kattovuodon voi laukaista jokin luonnonilmiö, kuten kova tuuli, mikä irrottaa kattotarvikkeita – tuolloin katon ilmanvaihtoputki voi vuotaa, eikä sekään olisi ihme, jos katto vuotaisi antennin juuresta. Kattovuoto, kuten vaikkapa läpivientivuoto, voi syntyä myös talven lumien takia. Kevättarkastaja saattaa huomata, että kattoikkuna vuotaa kerrostalon katolla, tai että paritalon kattoluukku on alkanut vuotaa. Myös piipun juuri voi menettää tiiviytensä vuosikymmenien mittaan alkaen vuotaa sateella.

Olipa kyse vuotavasta viemärintuuletusputkesta tai kevättalvisesta saumavuodosta, ota yhteyttä tähän kattokorjauspalveluun ja tilaa kattovuodon korjaus kokeneilta ammattilaisiltamme. Kattovuoto pitää saada pian paikallistettua ja paikattua, sillä vesi voi aiheuttaa ikävyyksiä katon alla. Jos kattorakenteet kastuvat, ne voivat lahota, ja kosteus saa yläpohjan lämmöneristeet homehtumaan. Me kiirehdimme paikalle korjaamaan vuotavaa tiilikatto, peltikattoa tai huopakattoa, ja tarvittaessa teemme myös jonkin katon kuntoa kohentavan kattohuollon (kuten kattomaalauksen, mikä vähentää katon rapautumista tai ruostumista Kotkassa, Haminassa, Kouvolassa ja Pyhtäällä). Yksityisasiakkaita kiinnostaa, saako töistämme kotitalousvähennystä – ja vastaus on ”kyllä”! Rahoituskin hoituu helposti, sillä yhteistyökumppanimme tarjoamaa remonttilainaa pääsee hakemaan nettisivujemme kautta, eikä homma vie kuin muutamia minuutteja.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa – miten moiselta voisi välttyä?

Ei ole väistämätöntä, että tiilikatto, huopakatto tai peltikatto vuotaa Kotkassa. On olemassa monia kattohuoltoja, joilla katon rasituksenkestävyyttä voidaan parantaa niin, että kattovuodoilta voidaan välttyä. Se, että katto vuotaa jiiristä (eli sisätaitteesta), johtuu usein kattolumen aiheuttamasta kuormituksesta. Jos katolla on runsain mitoin lunta tai lumet ovat jakautuneet epätasaisesti, ota yhteyttä lumenpudotuksen tiimoilta.

Peltikatto voi vuotaa siksi, että kattopellit ovat irronneet tuulella. Katto kannattaakin tarkastaa usein – mieluusti kaksi kertaa vuodessa – siltä varalta, että kattopellit tarvitsisivat lisäkiinnikkeitä, tai että vanhat peltikattonaulat tulisi vaihtaa kateruuveiksi. Toki peltikatto voi vuotaa myös kattotarvikkeiden irtoamisen tai kattoläpivientien tiivisteiden haurastamisen takia, aivan kuten mikä tahansa muukin katto. Kattotarkastuksen aikana tuleekin tarkastaa myös tarve kiristää katon tarvikkeiden kiinnityksiä tai tiivistää kattoläpiviennit ennakoivasti. Katon kuntotarkastus (minkä saa ilmaiseksi kaikkien kattourakoidemme yhteydessä) kertoisi myös tarpeesta huoltomaalata peltikatto. Kattovuotoja voidaan ehkäistä myös puolivuosittaisilla kattopuhdistuksilla.

Myös tiilikatot ja huopakatot on hyvä puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta niille ei ilmestyisi katon vesitiiviyttä heikentäviä kasvustoja. Jos kasvustoja kuitenkin esiintyy, tilaa sammaleentuhokäsittely. Katon tiiviyttä voidaan tukea Kotkassa myös uusimalla betonitiilikaton tai bitumikaton pinnoite.

Kiinteistöjen kattovuodot Kotkassa eivät aina aiheuta isoja remontteja

Jos rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rintamamiestalon katto korjataan mahdollisimman pian kattovuodon alkamisen jälkeen, voidaan kattovuodosta selvitä lähestulkoon pelkällä säikähdyksellä. Katon alla tulisi olla aluskate, mikä on tarpeeksi ehjä ja kireä ohjatakseen kaiken katon alle vuotavan kosteuden pois katon alta. Koska aluskatekin kuluu kosteuden aiheuttaman rasituksen seurauksena, ei kattovuodon paikkaamista kannata viivästyttää Kotkassa. Aluskatteen kuntoa kannattaa seurata usein – parasta olisi, jos se tarkastettaisiin yhtä aikaa vesikaton ja sen yksityiskohtien kanssa, eli kaksi kertaa joka ikinen vuosi.

Jos aluskate uupuu tai se on epäkunnossa (eli rikki tai väärin asennettu), voi kattovuoto johtaa katon alla olevien rakenteiden kastumiseen. Ajan kanssa kosteusvauriot voivat levitä seiniin ja muihin rakenteisiin. Pitkään jatkunut kattovuoto voi johtaa kattoremonttiin – samoin hyvin iäkkään katon vesivuoto tai varttikattovuoto (varttikattoja ei enää saa korjata).

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna.Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.