KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kouvola – Aluskate usein varsin aliarvostettu

Omakotitalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (paritalojen, rivitalojen tai vaikka kerrostalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet ovat aliarvostettuja, vaikka niiden rooli kattorakenteiden kuivuuden ja terveyden takaajina on verraton! Ilman aluskatetta myös pieni ja vain vähän aikaa kestänyt kattovuoto voi aiheuttaa katon vesivahingon laho- ja homevaurioineen.

Peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen aluskatteet ovat hyvin kestäviä, joten aluskatteen korjaus ja paikkaus ei ole mitään jokavuotista hommaa. Aluskatetta ei tarvitse korjata ehkä milloinkaan – ei jiirin (eli katon sisätaitteen) tai minkään muunkaan paikan kohdalta.

Aluskatteen kunto kannattaa joka tapauksessa tarkastaa usein, sillä on mahdollista, että linnut ovat nokkineet siihen reikiä, ja aluskate pitää siksi korjata ja paikata Kouvolassa. Myös liiallinen kosteusrasitus on voinut saada aluskatteen haurastumaan ja hajoamaan Kouvolassa, Haminassa, Heinolassa, Iitissä, Kotkassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Luumäellä, Miehikkälässä, Mäntyharjulla, Pyhtäällä tai Savitaipaleella. Kosteusrasitus on aiheutunut ehkä kattovuodosta, tai sitten aluskatteella on ollut roskia, mitkä ovat hidastaneet sen kuivumista.

Jos aluskate tarvitsee uusimista tai jos sitä tarvitsee korjata savupiipun, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta, aloita projekti ottamalla yhteyttä meihin. Me laitamme aluskatteen kuntoon, ja voimme samalla suorittaa kaikki muutkin katon tarvitsemat huollot ja korjaukset, kuten esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistyksen. Aluskatteen osittaisesta uusimisesta, aluskatteen asentamisesta, peltikaton ja tiilikaton aluskatteen paikkaamisesta ja kaikista muista aluskatetta koskevista töistä syntyvät kustannukset voi hoitaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus kotitalousvähennykseen – sitä haetaan Verohallinnon verkkopalvelussa.

Aluskatteen asentamisessa ja uusimisessa ammattitaito punnitaan – myös Kouvolassa

Aluskatteen asentaminen ja uusiminen sekä aluskatteen korjaaminen tai paikkaaminen (mitkä tarkoittavat usein samaa kuin aluskatteen osittainen vaihto) ovat kattotöitä, joissa tarvitaan valtavasti ammattitaitoa ja osaamista. On varsin helppoa asentaa aluskate väärin päin, liian kireälle tai liian löysälle. Myös läpivientien toteuttaminen oikein on haastavaa, ja aina välillä käykin niin, että aluskate tulee asennettua väärin savupiipun tai muiden katon läpivientien kohdalta – ei tosin meille, sillä me osaamme asiamme. Meillä on pitkä kokemus erilaisten aluskatteiden asentamisesta ja kunnostamisesta, joten aluskate on varmasti sopivalla kireydellä, eikä sen läpivienneissäkään ole moittimista.

Miksi aluskatteen asentajalla tulee olla kieli keskellä suuta? Siksi, että oikea asennustapa (toki myös materiaalin hyvä laatu) varmistaa sen, että aluskate kestää yhtä pitkään kuin vesikatekin. Koska tiilikatto voi kestää 70 vuotta, voi aluskatteellakin olla edessään lukuisia, lukuisia vuosikymmeniä. Aluskate ei kuitenkaan ole kovin elinvoimainen, jos se on liian kireällä, sillä liiallinen tiukkuus voi saada aluskatteen ratkeamaan Kouvolassa. Jos aluskate olisi liian löysällä, keräisi se päälleen vettä, eikä sekään ole aluskatteen tarkoitus: vesipussin pohjan pettäminen on vain ajan kysymys. Sekin on oleellisen tärkeää, että aluskate on asennettu oikein läpivientien kohdalta, sillä näin se voi suojata kattorakenteita ja lämmöneristeitä silloinkin, jos katto vuotaa läpiviennin kohdalta.

Kaksi hyvää syytä peltikaton ja tiilikaton aluskatteen hankkimiselle Kouvolassa

Aluskate on olemassa, jotta kattovuoto ei kastelisi katon alla olevia puurakenteita ja lämmön karkaamista estäviä eristeitä. Peltikaton ja tiilikaton aluskatteelle löytyy myös toinen syy, ja se on kondenssivesi. Kondenssivettä voi tiivistyä tiilikaton ja peltikaton alle talvisin, kun sisältä kohoavan ilman ja välikaton ilman lämpötilaerot ovat suurimmillaan. Aluskate estää kondenssivettä kastelemasta yläpohjarakenteita, mutta toki katon alle tulee järjestää myös kunnollinen tuuletus (ja riittävä määrä eristeitä), jotta kondensoitumisesta ei olisi haittaa Kouvolassa.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.