KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kuhmoinen – Aluskate näyttelee varsin tärkeää roolia

Omakotitalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (paritalojen, rivitalojen tai vaikka kerrostalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteilla on varsin tärkeä rooli kattorakenteiden kuivuuden ja terveyden takaajina. Aluskatteen tehtävä on ottaa vastaan ne vedet, mitkä vesikate saattaa pitkän elinkaarensa jossain vaiheessa päästää lävitseen. Katto voi vuotaa vaikka piipun juuresta tai esimerkiksi jostain saumasta, mutta hätä ei ole tämän näköinen, jos ulkokaton alle on asennettu aluskate – ja tuo aluskate on aina tarpeen tulleen korjattu tai paikattu.

Aluskate toimii myös kondenssiveden aiheuttamien vesivahinkojen ehkäisijänä Kuhmoisissa, joten aluskate on korvaamaton apulainen katon ylläpidossa. Tilatkaa peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen aluskatteet ja niiden asennukset meiltä, niin saatte parasta palvelua asian tiimoilta. Meiltä luonnistuu myös aluskatteen korjaus, vaikkapa jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta, eikä aluskatteen korjaus savupiipun, kattoluukun tai minkään muunkaan läpiviennin kohdalta tee tiukkaa.

Samalla kun teemme aluskatteen osittaisen uusimisen tai jonkin muun peltikaton tai tiilikaton aluskatteeseen liittyvän työn, voimme hoitaa kuntoon katon muutkin tarpeet, kuten esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistyksen. Kaikki kattotyömme niiden sisällöstä riippumatta voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella – tuota luottoa haetaan meidän nettisivujemme kautta. Omakotitalon tai mökin kattotöiden teettäjän kannattaa huomioida mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Tuota verovähennystä voi hakea Verohallinnon verkkopalvelussa, esimerkiksi Kuhmoisissa, Jämsässä, Kangasalla, Luhangalla, Orivedellä, Padasjoella tai Sysmässä tehdyn aluskatteen uusimisen jälkeen.

Aluskatteen asentamisessa ja uusimisessa monia vaiheita, joissa homma voi mennä pieleen Kuhmoisissa

Aluskatteen asentaminen ei ole lastenleikkiä, vaan urakassa piilee monia kompastuskiviä, joissa urakka voi mennä pieleen Kuhmoisissa. Aluskatteen uusimisessa ja korjaamisessa (mikä tarkoittaa usein samaa kuin aluskatteen osittainen tai täydellinen uusiminen; paikan päälle selviää, mikä on paras tapa korjata sinun kattosi aluskate) piilevät nämä samat riskit.

Yksi haaste on saada aluskate asennettua tarpeeksi kireälle. Jos aluskatteen tulee pingottaneeksi liian kireälle, se ratkeaa ja repeää, mutta se ei saisi missään tapauksessa olla liian löysälläkään. Jos aluskate roikkuu liian löysällä, voi se alkaa kerätä vettä, ja lopputuloksena syntyvän vesipussin pohja voi haurastua alkaen vuotaa. Kun omakotitalon tai esimerkiksi luhtitalon aluskate on juuri oikealla kireydellä, vie se kaikki päälleen ajautuneet vedet saman tien räystäille ja sitä kautta kokonaan pois katolta.

Aluskatteen asentajan on oltava kieli keskellä suuta myös silloin, kun hän toteuttaa aluskatteen läpivientejä. Aluskate tulee tiivistää ilmanvaihtoputkia ja muita kattoläpivientejä vasten sitä, että aluskatetta nostetaan läpivientiä vasten. Näin saavutetaan paras mahdollinen suoja kattoläpivientien mahdollisilta vesivuodoilta.

Jos vanhan katon aluskate on väärin asennettu, saatamme saada sen korjattua ilman tarvetta uusia aluskatetta. Ota yhteyttä, niin tulemme selvittämään tilanteen Kuhmoisiin!

Aluskatteen asennuksen syy nro 2 Kuhmoisissa

Edellä jo kävikin ilmi, että aluskate estää mahdollisia kattovuotoja kastelemasta katon alla olevia rakenteita ja eristeitä. Aluskatteen asentamiselle löytyy myös toinen syy, ja se liittyy tiilikatoille ja peltikatoille suhteellisen yleiseen kondensoitumiseen Kuhmoisissa. Aluskate estää sen, että välikatolle kohoava lämmin ilma tiivistyisi kosteudeksi ulkokaton alapinnalle tai muille, kylmän ilman viilentämille kattorakenteille. Kondenssivesi voi aiheuttaa ihan samanlaisia home- ja lahovaurioita katon alla kuin saumoista, jiireistä, katon läpivienneistä tai esimerkiksi kattorei’istä katon alle vuotava vesi. Jotta kondensoitumisesta ei olisi haittaa, tulee huolehtia myös riittävästä ilmanvaihdosta – tarvittaessa teemme vaikka katon korotuksen, jos alipainetuulettimen tai uusien IV-kanavien asentaminen ei riitä. Lämmön runsaan karkaamisen asuintiloista voi pysäyttää lisäämällä yläpohjaan eristeitä.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.