KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Kuhmoinen – Kattovuodon takana voi olla vaikka harha-askel

Jos omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai muun kiinteistön katto vuotaa Kuhmoisissa, voi kattovuodon syy löytyä niin katolla maanneesta lumitaakasta kuin kattohuoltajan harha-askeleesta, mikä on rikkonut kattotiilen. Lumi voi saada katon vuotamaan jiiristä – etenkin, jos lumi on kerääntynyt katon sisätaitteen päälle. Lumi voi aiheuttaa myös kattovuodon jonkin läpiviennin kohdalta, joten lunta voi kiittää esimerkiksi keväällä vuotavasta kattoikkunasta tai piipun juuresta alkaneesta kattovuodosta. Jotta kattoluukku ei vuotaisi eikä katto alkaisi vuotaa myöskään antennin juuresta, kannattaa kaikkien katon läpivientien kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa – näin mahdolliset tiivistykset osataan tehdä aina oikeaan aikaan. Kattotarkastukseen kannattaa liittää myös muiden kattovarusteiden kunnon tarkastus, voivathan ne tarvita esimerkiksi kiinnitysten kiristämistä. Jos kiinnitykset ovat löysällä, voi katosta irrota kattovarusteita kovalla tuulella, tai kevättalvisten lumien pudotessa alas katolta – seurauksena voi olla se, että katto vuotaa ilmanvaihtoputken kohdalta, ei ehkäpä kattovuoto viemärintuuletusputken kohdalta.

Toki kattovuoto voi johtua yksinkertaisesti siitä, että katto on vanha ja kulunut – peltikatto voi vuotaa ikääntymisen mukanaan tuomien ruostevaurioiden takia, tiilikatto taas rapautuneisuuttaan. Aika kohtelee huopakattojakin kovalla kädellä, aiheuttaen huovan kulumista, sammaloitumista ja saumojen aukeamista. Luvassa voi olla myös halkeamia ja kattoreikiä, joista vanha huopakatto voi vuotaa Kuhmoisissa, Jämsässä, Kangasalla, Luhangalla, Orivedellä, Padasjoella tai Sysmässä.

Olipa kattovuodon aiheuttaja mikä tahansa, ota mahdollisimman nopeasti yhteyttä meidän katonkorjauspalveluumme, niin kiirehdimme korjaamaan jiirivuodon tai muun vesivuodon. Pikaisen toiminnan ansiosta on mahdollista, että katto saadaan kuntoon jo ennen katon vesivahinkoa, eli katon alla olevien rakenteiden kastumista, mutta myös katon vesivahingon kunnostuksesta voi hakea kotitalousvähennystä. Haettavillasi on myös kattotöiden rahoitus. Tämä lainaa haetaan yhteistyökumppaniltamme meidän nettisivujemme kautta.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa? Vähennä kattovuotojen todennäköisyyttä kattohuolloilla

Kaikkia kattovuotoja ei voi estää ennalta, mutta kattohuolloilla, kattotarkastuksilla ja ennakoivilla kattokorjauksilla voidaan vähentää sen todennäköisyyttä, että tiilikatto, peltikatto tai huopakatto alkaisi vuotaa Kuhmoisissa. Otetaan vaikkapa peltikatto – se kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa (kuten kaikki muutkin katot), jotta mikään kattoreikä tai esimerkiksi huonokuntoinen läpivienti ei ehtisi aiheuttaa sen suurempia ongelmia. Kattohuoltoja, mitkä vähentävät aaltopeltikaton, lukkosaumakaton, tiilikuvioisen peltikaton tai jonkin muun katon alttiutta vuotaa sateella, ovat ainakin katon harjaus ja katon huoltomaalaus. Tarvittaessa kannattaa vaihdattaa peltikattonaulat kateruuveiksi, sillä ne pysyvät paremmin kiinni ruodelaudoituksissa. Näin ei ole pelko siitä, että katto vuotaisi tyhjiksi jääneistä naulanrei’istä, eikä tuulikaan irrota kovin helposti kunnolla kiinnitettyjä kattopeltiä.

Tiilikaton vesivuodot johtuvat usein tiilien rapautumista, mitä voi hillitä katon harjauksilla, sammaleiden poistolla sekä kertaluonteisella kattomaalauksella. Samat vinkit pätevät myös huopakaton tiiviyden varmistamiseen, paitsi että se kannattaa harjauksen sijaan ilmapuhaltaa.

Kiinteistön kattovuoto Kuhmoisissa voi johtaa kattoremonttiin

Kattovuoto voi johtaa kattoremonttiin Kuhmoisissa, ainakin jos katto on kovin iäkäs. Koska esimerkiksi peltikaton teoreettinen käyttöikä on 50 vuotta, ei yli 40-vuotiasta peltikattoa kannata korjata kovinkaan mittavasti (kattoreikien paikkaus on eri juttu).

Myös silloin tarjoamme katon vaihtoa, jos vuotava katto on asbestia sisältävä varttikatto, tai jos katon alla olevat kosteusvauriot ovat äityneet pahoiksi. Aluskate on iso apu kosteusvaurioiden ehkäisemisessä, sillä ehjä aluskate kiidättää vesikaton läpi vuotavat vedet saman tien räystäille, eivätkä kattorakenteet kastu lainkaan. Aluskatekin voi kuormittua liikaa ja antaa periksi, joten edes hiljattain uusittu aluskate ei ole validi peruste lykätä vuotavan katon korjaamista Kuhmoisissa tai sen naapurikunnissa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.