KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kuopio – Aluskate auttaa varautumaan kattovuotoihin

Omakotitalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (paritalojen, rivitalojen tai vaikka kerrostalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet auttavat varautumaan mahdollisiin kattovuotoihin Kuopiossa. Kukaan ei tietenkään tahdo kattonsa vuotavan, ja meidän ammattilaisemme tekevätkin kaikkensa, jotta katto pysyisi mahdollisimman tiiviinä. Kaikenlaista voi silti sattua, ja siksi kannattaa asennuttaa aluskate. Peltikaton ja tiilikaton aluskatteen kuntoa kannattaa lisäksi säännöllisesti seurata, jotta aluskate osattaisiin tarvittaessa uusia. Aina ei tarvita aluskatteen uusimista, ei edes aluskatteen satunnaista vaihtoa, vaikka aluskate menee rikki. Voi olla, että aluskatteen korjaus ja paikkaus riittää (esimerkiksi aluskatteen korjaus jiirin, eli katon sisätaitteen, kohdalta). Ota yhteyttä tähän kattokorjausfirmaan, jos tarvitset joitain peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskatteeseen liittyviä toimenpiteitä – me teemme työt parhaalla mahdollisella ammattitaidolla, etsien aina ne asiakkaan kannalta kannattavimmat ratkaisut. Työstä voi hakea kotitalousvähennystä, ja urakan voi maksaa kauttamme saatavalla remonttilainalla.

Aluskatteen korjaus läpiviennin (kuten savupiipun tai vaikka kattoluukun) kohdalta on kotitalousvähennyskelpoinen kattotyö siinä kuin läpivientien ja saumaustenkin korjaus, tai mikä tahansa muukin kattokorjaus. Kattotyömme Kuopiossa, Lapinlahdella, Iisalmessa, Leppävirralla, Rautavaaralla, Siilinjärvellä, Suonenjoella, Tervossa, Pielavedellä, Kaavilla, Juuassa ja Tuusniemellä voi maksaa myös kauttamme saatavalla rahoituksella, joten akuutti käteisvajekaan ei estä korjauttamasta aluskatetta mahdollisimman nopeasti – jos se edes sattuu hajoamaan, sillä vinkeillämme aluskate on mahdollista saada kestämään yhtä kauan kuin vesikatekin. Joskus aluskate on niin hyvässä kunnossa vesikatetta uusittaessa, että se voidaan jättää palvelemaan uudenkin katon alle – tällaista kattosaneerausta kutsutaan osittaiseksi tiili- tai peltikattoremontiksi.

Aluskatteen asentamisessa ja uusimisessa Kuopiossa oltava kieli keskellä suuta

Mikä tahansa aluskate ei suojaa omakotitalon, vapaa-ajan rakennuksen tai esimerkiksi rivitalon kattorakenteita kosteudelta. Aluskatteen tulee olla ensinnäkin oikein asennettu, ja toisekseen kauttaaltaan ehjä. Oikea asennustapa on helppo varmistaa – tilaa aluskatteen asennus meiltä, niin aluskate on oikein asennettu myös läpivientien kohdalta. Aluskate tulee nostaa piippua ja muita läpivientejä vasten, jotta se antaisi parhaan mahdollisen suojan mahdollisilta läpivientivuodoilta Kuopiossa. Oikea kireyskin on ratkaisevan tärkeä asia, sillä aluskatteen on tarkoitus olla riittävän kireällä ohjatakseen kaikki vedet pois katon alta. Jos aluskate roikkuu löysällä, ei vesi valu kohti räystäitä, vaan jää asumaan aluskatteelle. Tämän seurauksena aluskate voi kulua puhki. Aluskate ei kuitenkaan saa olla liian kireällä, sillä siinä tapauksessa se repeäisi rikki ennen pitkää.

Aluskatteen korjaaminen tarkoittaa usein samaa kuin aluskatteen uusiminen – joko kokonaan tai osittain. Siksi myös aluskatteen korjaajan tulee olla kieli keskellä suuta, jotta hän tulisi toteuttaneeksi tiiviin, toimivan ja pitkäkestoisen aluskatteen.

Miten tiilikaton, peltikaton ja huopakaton aluskatteet estävät kosteusvaurioita Kuopiossa?

Saatat miettiä, miten tiilikaton, peltikaton ja huopakaton aluskatteet estävät kosteusvaurioita Kuopiossa. Se tässä kerrottakoon. Aluskatteen toimintaperiaate on simppeli, mutta nerokas. Aluskate kuuluu asentaa heti ulkokaton alle, jotta se voisi ottaa vastaan piipun juuresta tai vaikka kattoreiästä katon alle valuvan kosteuden. Aluskate pitää vettä, ja se on (kuten edellä todetaan) riittävän kireällä ohjatakseen kaiken kosteuden pois katon alta räystäiden kautta.

Peltikaton ja tiilikaton alle voi syntyä myös kondenssiveden aiheuttamia kosteusvaurioita, sillä lämpimästä ilmasta talvella tiivistyä voiva kondenssivesi voi lahottaa kattorakenteet aivan samaan tapaan kuin katon läpi vuotava sadevesikin. Myös eristeet voisivat homehtua, jos ulkokaton alapinnalle tiivistyvä kondenssivesi tipahtelisi eristevilloihin kastellen ne vähän kerrallaan. Aluskate ohjaa kosteuden pois välikatolta, mutta kannattaa tarkastaa myös välikaton tuuletuksen tehokkuus ja eristeiden riittävyys, jotta kondenssivedeltä voitaisiin välttyä.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.