KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kymenlaakso – Aluskatteen avulla olet aina valmiina kattovuotoihin

Kattovuoto voi aiheuttaa lukuisten eri rakenteiden kastumisen ja vaurioitumisen. Kattovuotoja voi ehkäistä muun muassa tarkastamalla katon usein uusien huolto- tai paikkaustarpeiden varalta, mutta huonolla tuurilla katto alkaa vuotaa Kymenlaaksossa kaikesta huolimatta. Kattojen käyttöiät ovat kuitenkin useiden kymmenien vuosien mittaiset, ja noihin vuosikymmeniin mahtuu kaikenlaisia rasituksia aina rajuilmoista ruostevaurioihin.

Omakotitalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (paritalojen, rivitalojen tai vaikka kerrostalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet ovat olemassa siksi, että kattovuoto ei aiheuttaisi katon vesivahinkoa. Oikein asennettu ja ehjänä pidetty aluskate kiidättää katon alle päässeen kosteuden pois katolta, joten katon puurakenteet eivät kastu ja lahoa, eikä vaaraa ole myöskään yläpohjan eristeiden kastumisesta aiheutuvista homeongelmista.

Aluskatteen korjaaminen ja paikkaaminen ei ole mitään jokavuotista hommaa – voi olla, ettei sitä tarvita kertaakaan Kymenlaaksossa (siis Haminassa, Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa, Miehikkälässä, Pyhtäällä ja Virolahdella). Mikäli aluskatettasi kuitenkin pitäisi korjata (esimerkiksi katon sisätaitteen, toiselta nimeltään jiirin kohdalta), ota yhteyttä meidän katonkorjauspalveluumme. Korjaamme myös sellaisen aluskatteen, mikä on asennettu väärin jonkin läpiviennin (kuten kattoluukun tai savupiipun) kohdalta. Tarvittaessa toteutamme aluskatteen osittaisen vaihdon, tai uusimme koko aluskatteen. Olipa kyse peltikaton tai tiilikaton aluskatteen kunnostamisesta tai vaikka läpivientien ja saumausten tiivistämisestä, voi yksityisasiakas hakea töistämme kotitalousvähennystä. Yhteistyökumppanimme palvelee kattotöiden rahoituksen tiimoilta, eli heiltä voi hakea rahoitusta vaikka peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteisiin liittyvien töiden maksamiseen.

Asennus- ja uusimistyöt Kymenlaaksossa niin vesi- kuin aluskatteille

Rivitalon ja omakotitalon vesikate pitää aina silloin tällöin uusia. Jos vanha katto on asennettu ammattilaisten toimesta ja siitä on pidetty asianmukaista huolta, voi mennä jopa 50–70 vuotta, ennen kuin katto pitää uusia. Pitkäikäisimmät katot, kuten savitiilikatot, voivat kestää Kymenlaaksossa jopa 100 vuotta. Aluskate kestänee saman verran vesikatteen kanssa, onhan aluskatteet suunniteltu sitä varten. Aluskatetta ei tarvinne uusia ennen kattoremonttia eikä edes korjata mistään kohdasta, jos se on asennettu oikein, eikä kattovuoto ole rasittanut aluskatteen kuntoa koskaan liikaa. Aluskatteen korjaustarpeita voi estää myös tiivistämällä katon tuuletusaukot – näin linnut eivät pääse nokkimaan aluskatetta, eikä aluskatteelle päädy myöskään roskia, mitkä voisivat sitoa sille kosteutta (liiallinen kosteus kuluttaa aluskatteen voiden saada sen vuotamaan).

Jätä sekä aluskatteen asentaminen että aluskatteen uusiminen meille. Asiantuntijamme tekevät taidokkaasti myös erilaiset aluskatteen korjaukset, jos vaikka linnut ovat päässeet aluskatteen kimppuun. Oikea asennustapa Kymenlaaksossa tarkoittaa muun muassa sitä, että aluskatetta on nostettu kaikkia kattoläpivientejä vasten, ja ettei aluskate ole sen paremmin liian löysällä kuin liian kireälläkään.

Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskatteen toiminta Kymenlaaksossa muutamaan lauseeseen tiivistettynä

Aluskate pystyy suojaamaan omakotitalon, paritalon, kesämökin ja esimerkiksi luhtitalon kattorakenteita kosteudelta, koska se ohjaa kaikki katon läpi vuotavat vedet suoraa tietä räystäille. Aluskate pitää vettä, joten kaikki vedet valuvat pois sen piukalta pinnalta.

Aluskate voi auttaa välttymään myös sellaisilta kosteusvaurioilta, joita kondenssivesi voi aiheuttaa. Kondenssivesi on vettä, mitä saattaa tiivistyä viileille pinnoille, kun tilaan ilmaantuu lämmintä ilmaa. Jotta tiilikaton tai peltikaton alle ei syntyisi kondenssiveden aiheuttamia ongelmia, tarvitaan ensinnäkin ehjää aluskatetta, toimivia ilmanvaihtoratkaisuja ja riittävää eristystä. Ehjä aluskate vie liiallisen kosteuden pois yläpohjasta, kun taas ilmanvaihtoaukot, -hormit ja mahdollinen alipainetuuletin huolehtivat siitä, että lämmin ja kostea ilma tuulettuu ulos niin pian kuin suinkin. Kun talon yläpohjassa on nykystandardien mukainen määrä eristeitä, pysyy lämmin ilma paremmin sisällä Kymenlaaksossa.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.