KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Kymenlaakso – Kattovuotojen korjauksiin monta eri tapaa

Mikä on paras tapa reagoida siihen, että omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Kymenlaaksossa? Tämä selviää paikan päällä, siksi tulemme aina tarkastamaan, mistä katto vuotaa (kattohan voi vuotaa niin piipun juuresta kuin jonkin rikkinäisen tiilenkin kohdalta), ja mitä vuotava kattoläpivienti tai muu ongelmakohta on aiheuttanut. Myös katon ikä vaikuttaa siihen, miten vuotava katto kannattaa korjata Kymenlaaksossa, eli Haminassa, Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa, Miehikkälässä, Pyhtäällä ja Virolahdella.

Jos mahdollista, teemme katon osittaisen korjauksen, eli esimerkiksi korjaamme vuotavan kattoikkunan. Vuotava kattoluukku voidaan myös uusia tai poistaa katolta – neuvottelemme kanssasi parhaasta tavasta puuttua tuollaisiin ongelmiin. Kattovuoto antennin juuresta tai jonkin muun läpiviennin kohdalta ei ehkä ole aiheuttanut katon vesivahinkoa. Jos katon alla olevat rakenteet ovat ehjät ja kuivat, voi elämä jatkua normaaliin tapaan heti, kun tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi pulpettikatto on kunnostettu. Varmistamme, ettei katto vuoda mistään muusta kohtaa, kuten katon viemärintuuletusputken kohdalta. Jos jokin kohta on ennakoivan korjauksen tai jonkin kattohuollon tarpeessa, kerromme siitä asiakkaalle hyvän tarjouksen kera, ja näin voidaan saada estettyä esimerkiksi kattovuoto ilmanvaihtoputken kohdalta.

Sikäli mikäli katto on vuotanut esimerkiksi jiiristä (eli katon sisätaitteesta) niin, että katon alla olevat rakenteet ovat kastuneet, on kattovuodon korjaamiseen liitettävä kosteusvaurioiden korjaus. Puurakenteet voitaneen kuivattaa, ellei niissä ole lahoa – lahovaurioihin on reagoitava uusimalla vaurioituneet puuosat. Jos yläpohjan eristeetkin ovat päässeet kastumaan, pitää ne purkaa ja vaihtaa, sillä kosteus voi saada aikaan yläpohjan homevaurion.

Joissain tilanteissa paras vaihtoehto vuotavan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton korjaamiseksi on kattoremontti. Myös kattoremontista voi hakea kotitalousvähennystä, eli tämä yksityisasiakkaille suotu mahdollisuus ei kosketa vain katon korjaamista. Tutustu myös yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitukseen, mikä on joustava tapa maksaa katon kunnostaminen.

Parhaat vinkit, joilla huopakattoa, peltikattoa tai tiilikattoa voi estää vuotamasta

Meiltä kuulet parhaat vinkit siihen, miten huopakattoa, peltikattoa tai tiilikattoa voi estää vuotamasta Kymenlaaksossa. Vinkit annetaan tapauskohtaisesti, joten ensin meidän tulee tietää, mikä on omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi kerrostalon katon lähtötilanne. Meillä onkin tapana tarjota ilmainen kattotarkastus kaikkien kattotöidemme yhteydessä, ja kertoa asiakkaalle kattokokonaisuuden kunnosta sen jälkeen lisää. Samalla annamme tarjouksen mahdollisesti tarvituista kattokorjauksista ja -huolloista. Jotta katto pysyisi tiiviinä ja toimivana vuosikymmenestä toiseen, kannattaa katto tarkastaa kahdesti vuodessa – harkitse siis kevät- ja syyshuoltojen teettämistä meillä.

Peltikaton omistajalle saatamme vinkata vaikka peltikattonaulojen vaihtamisesta kateruuveiksi, sillä näin myrsky ei revi kattopeltejä, eivätkä naulanreiät ala vuotaa. Tiilikatolle tarjoamme tarvittaessa sammaleiden poistoa, sillä sammalet pahentavat pakkasrapautumista. Huopakatto voi vuotaa kuivuessaan ja kovettuessaan – siksi voimme tarjota suojapinnoitteen uusimista.

Milloin kiinteistön vuotava katto johtaa kattoremonttiin Kymenlaaksossa?

Mitä vanhempi katto, sitä todennäköisemmin tarjoamme kattoremonttia, jos kiinteistön katto vuotaa Kymenlaaksossa. Vanha katto pitäisi muutenkin kohta uusia, joten sen paikkaamiseen ei kannata investoida ainakaan suuria summia. Myös silloin tarjoamme kattoremonttia, jos katon haurastuminen ja katon alapuoliset kosteusvauriot ovat pitkälle edenneitä. Oikea korjaustapa ratkaistaan aina paikan päällä, eli vasta tutkittuamme vuotavan katon alapuolisine osineen.

Vain silloin tarjoamme suoralta kädeltä kattoremonttia, jos vuotava katto on asbestia sisältävä vartti- eli mineriittikatto. Laki estää tällaisten kattojen (kuten kaikkien muidenkin asbestia sisältävien rakenteiden) korjaamisen, joten meidän tulee järjestää katon purku ja vaihto. Mineriittikaton tilalle voi harkita vaikka tiilikuvioista peltikattoa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.