KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Laitila – Aluskate tarjoaa talon omistajalle mielenrauhaa

Kattovuoto on asia, miltä jokainen taloyhtiö ja talon omistaja tahtoo välttyä, sillä katon vesivuoto voi johtaa talon eri rakenteiden kastumiseen ja vaurioitumiseen. Vaarana on myös yläpohjan homevaurio, millä voi olla vaikutusta sisäilman laatuun ja talon asukkaiden terveydentilaan. Jos katto on ammattilaisten asentama ja hyvin huollettu (ennen kaikkea säännöllisesti tarkastettu!), ovat kattovuodot mahdollisimman epätodennäköisiä. Piipunjuurivuoto tai muu satunnainen ja pienimuotoinen kattovuoto ei pääse aiheuttamaan katon vesivahinkoa, jos vesikaton alta löytyy oikein asennettu ja täysin tiivis vesikate.

Jos katon alta ei aluskatetta löydy, ota yhteyttä meidän kattopalveluumme Laitilassa, niin voimme tulla asentamaan mielenrauhaa ja vuotosuojaa tuovan aluskatteen. Asennamme mielihyvin niin omakotitalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (paritalojen, kerrostalojen tai rivitalojen) kuin muidenkin kiinteistöjen aluskatteet.

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteiden on tarkoitus kestää yhtä pitkään kuin vesikate, mutta joskus aluskate voi kuormittua niin, että se tarvitsee kesken kaiken korjausta tai paikkausta. Tietyissä tilanteissa aluskate voidaan joutua uusimaankin. Jos koko aluskatetta ei tarvitse uusia, voidaan se vaihtaa vain osittain. Peltikaton ja tiilikaton aluskatteiden kuntoa kannattaa seurata, jotta liiallisen kosteuden tai esimerkiksi pikkulintujen aiheuttamat vauriot saataisiin kuntoon ennen kattovuotoja. Me korjaamme aluskatteet niin jiirien (eli katon sisätaitteiden) kuin esimerkiksi läpivientienkin kohdalta. Onkin melko tyypillistä joutua korjaamaan aluskatetta kattoluukun, -ikkunan, savupiipun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta, sillä takavuosina on tehty kohtalaisen paljon asennusvirheitä. Jos aluskate ei ole nostettu katon läpivientejä vasten, ei se tarjoa parasta suojaa kattovuodoilta ja katon vesivahingoilta Laitilassa, Eurassa, Mynämäellä, Pyhärannassa, Raumalla, Uudessakaupungissa tai Vehmaalla.

Niin aluskatetta koskevista töistä kuin esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistyksestäkin voi hakea kotitalousvähennystä, jos on liikkeellä yksityisasiakkaana. Kaikkien asiakkaidemme haettavilla on myös kattotöiden rahoitus – tuon rahoituksen avulla maksat niin kattoremontit, kourusaneeraukset, aluskatteen vaihdot kuin vaikkapa katon lisälämmöneristyksetkin.

Mitä yhteistä on vesi- ja aluskatteiden asennuksella sekä uusimisella Laitilassa?

Mitä yhteistä on vesi- ja aluskatteiden asennuksella sekä uusimisella? Ainakin se, ettei niiden yhteydessä saa tapahtua asennusvirheitä, tai muuten katon tiiviys on huonolla tolalla. Myös se on yhteistä erilaisten vesi- ja aluskatteiden asentamiselle ja uusimiselle, että me teemme nämä työt Laitilassa kerrassaan erinomaisella hinta-laatusuhteella. Kun tahdot kaiken menevän putkeen, ota yhteyttä ja jätä alus- tai vesikatteeseen liittyvät työt meille!

Vesikatteiden asentaminen ja uusiminen on tarkkaa puuhaa, mutta kyllä aluskatteen asentaja tai uusijakin saa olla kieli keskellä suuta. Aluskatetta asentaessa pitää muistaa toteuttaa jokainen läpivienti juuri oikealla tavalla, tai muuten aluskate ei anna tarpeeksi hyvää suojaa esimerkiksi piipunjuurivuodoilta. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota oikean kireyteen. Jotta kaikki vesi valuisi heti pois aluskatteelta, on sen oltava tarpeeksi kireällä, mutta ei (repeytymisvaaran takia) kuitenkaan liian tiukalla.

Muutama sana omakotitalojen, rivitalojen ja muiden kiinteistöjen aluskatteiden toiminnasta Laitilassa

Vielä on erittelemättä, mihin aluskatteen kosteudelta antama suoja perustuu. Aluskatteiden toimintaa on loppujen lopuksi helppo ymmärtää. Kiinteistön aluskate on vedenpitävä kerros, mikä on pingotettu heti vesikatteen alle niin, että jos katto vuotaa, päätyy jokainen tippa aluskatteelle. Aluskatteelta vesi jatkaa matkaansa räystäille, ja näin ollen kattorakenteet jäävät kastumatta ja vaurioitumatta Laitilassa. Aluskate voi suojata myös kondenssiveden aiheuttamilta laho- ja homevaurioilta, sillä vanhemmat aluskatteet ohjaavat allaan olevan kosteuden ulos katolta. Uudemmat aluskatteet haihduttavat kosteutta lävitseen, joten ne antavat hieman anteeksi välikaton heikkoa tuulettumista (esimerkiksi tuuletustilan mataluudesta johtuvaa).

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.