KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Laitila – Kattovuodon korjaus silloin, kun sitä tarvitset

Vuotaako katto piipun juuresta? Paljastiko kevättarkastus vuotavan kattoikkunan, vai vuotaako kattoluukku vettä kesäsateella? Jos autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Laitilassa, on se korjattava heti eikä vasta joskus tulevaisuudessa. Ota yhteyttä, vuotipa katto sitten antennin juuresta tai mistä tahansa muusta kohtaa, niin saat asiantuntijoiden tekemän kattokorjauksen niin pian kuin mahdollista. Tulemme korjaamaan niin vuotavat läpiviennit kuin myös vuotavat jiirit, eli katon sisätaitteet. Osaamme puuttua myös rakenteiden ikääntymisestä johtuviin kattovuotoihin, kuten pakkasrapautumisen ja ruosteen aiheuttamiin. Lopuksi teemme kattotarkastuksen, jotta voisimme olla varmoja siitä, ettei mikään muu kohta jää huonoon kuntoon. Katon kuntotarkastuksen jälkeen saatamme suositella ennakoivia kattokorjauksia tai joitain kattohuoltoja, joilla tulevaisuuden kattovuotoja Laitilassa, Eurassa, Mynämäellä, Pyhärannassa, Raumalla, Uudessakaupungissa tai Vehmaalla voi ehkäistä.

Ota yhteyttä heti kun huomaat katon vuotavan, niin kattovuoto voidaan korjata ennen, kuin katon alle muodostuu kosteusvaurioita. Jos katon alapuoliset rakenteet kuitenkin ehtivät kastua, teemme tarvittavat toimenpiteet kosteuden poistamiseksi. Puurakenteet voitaneen kuivattaa, mutta mahdolliset lahovauriot johtavat puuosien vaihtoon. Eristeetkin pitää uusia, jos niissä on kosteutta, sillä sade- ja sulamisvedet voivat saada yläpohjan eristeet homehtumaan.

Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton korjauksen voi maksaa yhteistyökumppaniltamme saatavalla rahoituksella. Huomaathan myös sen, että omakotitalon ja kesämökin katon korjaamisesta voi saada kotitalousvähennystä – tuosta verovähennysmahdollisuudesta voi lukea lisää Verohallinnon verkkosivuilta.

Tässä syitä sille, miksi huopakatto, peltikatto tai tiilikatto voi vuotaa Laitilassa

Mikä voi aiheuttaa kattovuodon? Uusikin tiilikatto, huopakatto tai peltikatto voi vuotaa Laitilassa, jos sitä ei ole asennettu oikein. Myös katon läpivientien toteuttamisella on väliä, sillä muuten katto voi alkaa vuotaa vaikka ilmanvaihtoputken kohdalta.

Parhainkaan asentaja ei saa kattoa pysymään tiiviinä vuosikymmenestä toiseen, jos kattoa ei huolleta. Kaikki katot palahuopakatoista savitiilikattoihin kannattaa huoltaa puolivuosittain, jotta katon kuntoa voitaisiin tukea sen tarvitsemilla tavoilla. Kattohuolloista tärkein on katon tarkastus puolen vuoden välein. Kattotarkastuksen jälkeen tiedetään, jos katto vuotaa tai uhkaa vuotaa jostain kohtaa (esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta), ja asiaan voidaan puuttua ajoissa.

Kattovuotoja, joiden ennaltaehkäiseminen on hankalampaa, ovat lumen ja myrskyn tekemien tuhojen aiheuttamat kattovuodot. Lumen paino voi rasittaa kattoa niin, että se alkaa vuotaa jiiristä tai esimerkiksi piipun juuresta. Sekä lumen putoaminen katolta että oikein kovan tuulen puhaltaminen voivat saada irrotettua joitain kattotarvikkeita katosta, ja silloinkin katon läpi voi päästä vettä. Kattotarkastuksen aikana kannattaakin tarkastaa jiirien tiiviys ja katon varusteiden kiinnitykset, sekä tarve lisätä kattopeltien kiinnikkeitä – myös lumenpudottajiltamme saa apua tällaisten kattovuotojen ehkäisyssä.

Konstimme peltikattoisten, tiilikattoisten ja huopakattoisten kiinteistöjen kattovuotojen ehkäisemiseen Laitilassa

Millä kattohuolloilla peltikaton, tiilikaton ja huopakaton vuotoja voi ehkäistä Laitilassa? Yksi yleinen syy kattovuodoille on ajan hammas. Ajan hammas saa peltikaton ruostumaan, mikä heikentää sen tiiviyttä. Suosittelemmekin, että ruostetta ehkäistään puhdistamalla lukkosaumakatto tai muu peltikatto puolivuosittain. 10–15 vuoden välein katto kannattaa maalata, jotta ruosteesta ei olisi haittaa.

Huopakattoa kuluttavat ennen kaikkea sammalet ja aurinko. Katon puhdistusten avulla katto voidaan pitää mahdollisimman siistinä ja tiiviinä. Keski-ikäinen bitumikatto on hyvä pinnoittaa, jotta aurinko ei pääse kuivattamaan katetta liikaa.

Tiilikattokin kärsii sammaleista – jotta se ei ikääntyisi ennen aikojaan, kannattaa sammalet poistaa hyvissä ajoin. Paras suoja pakkasrapautumiselta ja sen aiheuttamilta kattovuodoilta saadaan pinnoittamalla tiilet uudestaan katon ollessa noin kolmekymppinen.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.