KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Lappi – Aluskate suojaa kattorakenteita, joten siitä kannattaa huolehtia

Aluskate ei ole mikään turha juttu, vaan käytännössä välttämätön osa jokaisen kiinteistön kattoa. Jos katto alkaa vuotaa, voi aluskate estää katon puurakenteiden ja eristeiden kastumisen, ja säästää kiinteistön omistajan isommilta korjauskustannuksilta. Peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen aluskatteet asennetaan yleensä yhtä aikaa vesikatteen kanssa, mutta jos sinun rakennuksessasi ei aluskatetta vielä ole, ole yhteydessä kattopalveluumme uuden aluskatteen tiimoilta. Asennamme aluskatteet tyylipuhtaasti kaikkiin kohteisiin. Tarvittaessa teemme Lapissa myös aluskatteen korjauksen ja paikkauksen.

Se, miten aluskate kannattaa tiivistää, selviää paikan päällä. Aluskatteen korjaamiseksi saattaa riittää esimerkiksi aluskatteen korjaus jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta. Aluskatteen korjaaminen saattaa tarkoittaa myös aluskatteen paikallista korjaamista jonkin läpiviennin, kuten savupiipun, kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta. Jos peltikaton tai tiilikaton aluskate on erityisen huonossa kunnossa, voitaneen se uusia joko kokonaan tai osittain. Meiltä luonnistuvat harjaantunein ottein kaikki taloyhtiöiden (eli paritalojen, kerrostalojen ja rivitalojen), kesämökkien, omakotitalojen ja muiden kiinteistöjen aluskatteisiin liittyvät työt, joten ota yhteyttä kaikkialla Lapissa – eli Enontekiöllä, Inarissa, Kemissä, Kemijärvellä, Keminmaalla, Kittilässä, Kolarissa, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Pellossa, Posiolla, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa, Savukoskella, Simossa, Sodankylässä, Tervolassa, Torniossa, Utsjoella ja Ylitorniossa. Aluskatteen korjaamisesta saa kotitalousvähennystä siinä kuin läpivientien ja saumausten tiivistyksestäkin, ja kaikille kattotöille voi hakea kauttamme rahoitusta.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Lapissa – mitä samaa sillä on vesikatteen asennuksen ja vaihdon kanssa?

Alus- ja vesikatteilla on paljon yhdistäviä tekijöitä. Alus- ja vesikatteet kuuluu asentaa yhtä aikaa, ja tarkoitus olisi, että ne myös uusittaisiin samalla kertaa. Tosin pelti- ja tiilikatteet voidaan uusia ilman aluskatteen vaihtamista (tällaista normaalista poikkeavaa kattoremonttia kutsutaan osittaiseksi katon vaihdoksi). Jossain tapauksissa taas aluskate voidaan uusia ilman, että tiili- tai peltikate uusittaisiin samalla, joten poikkeuksia esiintyy.

Alus- ja vesikatteita yhdistää myös se, että ne kannattaa asennuttaa ja uusia alan ammattilaisilla. Meiltä saat parasta ammattitaitoa niin palahuopakaton asentamiseen kuin tiilikaton aluskatteen uusimiseenkin. Jos asennus- tai uusimistöissä tapahtuu jokin virhe, on vaarana kattovuoto sekä katon vesivahinko.

Myös se yhdistää kiinteistöjen vesi- ja aluskatteita, että ne kannattaa tarkastaa usein. Kattokokonaisuus kannattaa tarkastaa Lapissa kaksi kertaa vuodessa, eli jokaisen talven jälkeen – ja ennen jokaista uutta talvea. Vesi- tai aluskatteessa voi olla jotain korjattavaa, ja niiden korjaustarpeisiin kannattaa ajoissa puuttua. Tiili- tai esimerkiksi aaltopeltikatossa voi olla jotain huollettavaakin, mistä kannattaa olla selvillä. Aluskatteita ei varsinaisesti huolleta, mutta kannattaa toki varmistaa, ettei aluskatteella ole roskia. Roskat kannattaa poistaa, jottei aluskatteeseen sitoudu kosteutta, ja niiden pääsy katteen alle voidaan estää harjatiivisteillä.

Omakotitalojen, kesämökkien ja rivitalojen aluskatteiden toiminta Lapissa – mistä se on kiinni?

Kesämökkien, omakotitalojen ja rivitalojen aluskatteet ovat olemassa siksi, että ei-toivottava mutta silti mahdollinen kattovuoto ei kastelisi kattorakenteita. Kattorakenteet voivat lahota, jos ne kastuvat esimerkiksi piipunjuurivuodon takia. Eristeisiin voi kasvaa hometta, jos ne kastuvat ulkokaton läpi valuvan veden takia. Aluskatteen toiminta on kiinni siitä, että se on ehjä ja oikealla kireydellä. Näin tämä täysin vedenpitävä materiaali pystyy estämään kattorakenteiden kastumisen mahdollisen kattovuodon aikana. Vesi ei pääse ehjän ja oikein asennetun aluskatteen läpi, vaan kaikki pisarat valuvat kohti räystäitä. Aluskate voi ohjata ulos välikatolta myös kondenssivettä, mikä on aluskatteen alle (eli yläpohjaan) lämpimästä ilmasta tiivistyvää vettä. Kondensoitumiseen kannattaa puuttua Lapissa myös IV-töillä ja/tai katon lisälämmöneristyksellä.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.