KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Lappi – Rännien toiminnan ylläpitäminen ei vaadi mahdottomia ponnistuksia

Sadevesijärjestelmän toiminnassa esiintyvät häiriöt voivat johtaa talon rakenteiden kastumiseen, sillä vuotavat rännit voivat kastella maaperän niin märäksi, että kosteus saavuttaa kiinteistön rakenteet lähtien nousemaan niitä ylöspäin. Sadevesijärjestelmän toimintahäiriöt johtuvat usein roskista, mitkä tukkivat rännit estäen niitä vetämästä kunnolla. Rännien puhdistus ehkäisee roskatukosten ja vuotojen syntymisen, joten kiinteistön sadevesijärjestelmän toiminnan ylläpitäminen Lapissa ei ole mitään salatiedettä, eikä se vaadi mahdottomia ponnistuksia. Jos oma aika ei riitä tukkeutuneiden rännien, vesikourujen ja alastuloputkien avaukseen tai korkean talon vesikourujen puhdistus ei houkuttele, ei hätää – me teemme niin omakotitalojen, taloyhtiöiden (rivitalojen, paritalojen ja kerrostalojen), autotallien, kesämökkien kuin kaikkien muidenkin kiinteistöjen vesikourujen puhdistukset hyvällä hinta-laatusuhteella.

Sadevesijärjestelmien puhdistusten (joita suosittelemme kaksi kertaa vuodessa tehtäviksi) lisäksi teemme Lapissa (siis Enontekiöllä, Inarissa, Kemissä, Kemijärvellä, Keminmaalla, Kittilässä, Kolarissa, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Pellossa, Posiolla, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa, Savukoskella, Simossa, Sodankylässä, Tervolassa, Torniossa, Utsjoella ja Ylitorniossa) kaikki muutkin sadevesijärjestelmiin liittyvät työt. Sadevesijärjestelmiin liittyviä töitä (mitkä voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella) ovat esimerkiksi rännien huoltomaalaus, uusien rännien asentaminen ja jäätyneiden rännien höyrysulatus. Omakotitalon tai vapaa-ajan rakennuksen ränneihin ja alastuloputkiin liittyvistä kattotöistä voi hakea kotitalousvähennystäkin.

Näppärimmät tavat rännien puhdistamiseen Lapissa

Meidän ammattilaisemme ovat kokeneita konkareita, joilta luonnistuvat kaikki kattotyöt ympäri Lappia. Pitkä kokemus on opettanut näppärimmät, turvallisimmat ja kattoystävällisimmät tavat kaikenlaisiin kattotöihin, myös katon sadevesijärjestelmään liittyviin. Tiedämme, miten työt kannattaa tehdä, ja millaisia virheitä kannattaa varoa.

Rännien puhdistaminenkin voi väärin tehtynä olla haitallista, turhaa tai vaarallista. Vaarallista rakennuksen sadevesijärjestelmän puhdistaminen on silloin, jos työ tehdään nojatikkailta käsin – tai ilman työturvallisuustuotteita. Silloin rännien puhdistaminen on lähestulkoon turhaa, jos se tehdään sokkona, eli maasta käsin käytettävillä rännipuhdistimilla. Ränneihin voi jäädä roskia, mitkä edistävät ruoste- ja jäätymisvaurioiden syntymistä sekä tukosten syntymistä. Rännien kuntotarkastuskin jäisi tuolloin väliin, vaikka se olisi tarpeen esimerkiksi kaatojen korjaustarpeen huomaamiseksi. Jos kaadot osoittavat väärään suuntaan, voi ränni alkaa vuotaa tai jäätyä roskien poistosta huolimatta.

Haitallistakin rännien avaaminen voi olla, ainakin jos kyse on jään poistosta, ja se tehdään mekaanisesti. Paras tapa avata jäätynyt sadevesijärjestelmä on käyttää kuumaa vesihöyryä.

Rännien puhdistus Lapissa palvelee montaa tarkoitusta

Vesikourujen puhdistusta suositellaan yleensä painottaen juuri sitä, että vuotava sadevesijärjestelmä voi johtaa talon rakenteiden kastumiseen. Rännien puhtaanapito palvelee montaa muutakin tarkoitusta. Rännit kestävät pidempään Lapissa, kun alituinen kosteus ei ruoki niiden ruostumista, ohenemista ja reikiintymistä. Rännien jokasyksyinen puhdistus estää vesikouruja jäätymistä talvella – ilmiö, mikä voisi rikkoa räystäskouruja ja alastuloputkia sekä aiheuttaa vaaraa talon vieressä kulkeville. Jäiset rännit tai jääpuikot voivat nimittäin pudota alas kerrostalon, omakotitalon tai vaikka paritalon katon reunoilta.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.