KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Lappi – Vuotavan katon alle voi syntyä kosteusvaurioita

Jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto vuotaa Lapissa, on katon tiivistämisellä kiire – kattovuoto voi aiheuttaa kosteusvaurioiden syntymistä katon alle. Kosteusvaurioita voi syntyä, vaikka kattovuoto ei olisi suuren suuri – eli esimerkiksi silloin, kun katto vuotaa piipun juuresta. Myös vuotava kattoikkuna voi johtaa katon rakenteiden kastumiseen ja lahoamiseen, ja yläpohjan eristeiden homehtumiseen. Tällaiseen pystyy myös vuotava kattoluukku, TV-antennin kohdalta alkanut kattovuoto tai mikä tahansa muu läpivientivuoto, saumavuoto tai jiirivuoto. Mikä ihmeen jiirivuoto? Jiirivuoto tarkoittaa kattovuotoa katon sisätaitteen, eli toiselta nimeltään jiirin, kohdalta. Jiirivuodon voi laukaista vaikka jiirin päälle kasaantunut lumimassa, mikä voi esimerkiksi napsautella kattotiiliä rikki talven mittaan.

Jos autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa, voi kyse olla myös kattoon syntyneistä rei’istä. Kattoreikiä voi aiheuttaa vaikka ruoste, mikä ohentaa ja vääntää kattopeltejä. Huopakaton reiät voivat syntyä kattohuovan kuivuessa, kovettuessa ja halkeillessa. Tiilikaton rei’illä viitataan yleensä rikki menneisiin kattotiiliin. Kattoreikiä voi syntyä myös silloin, jos katolta alas valuva lumi tai kova tuuli irrottaa joitain kattotarvikkeita Lapissa, eli Enontekiöllä, Inarissa, Kemissä, Kemijärvellä, Keminmaalla, Kittilässä, Kolarissa, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Pellossa, Posiolla, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa, Savukoskella, Simossa, Sodankylässä, Tervolassa, Torniossa, Utsjoella ja Ylitorniossa. Tuolloin on mahdollista, että katon kevättarkastuksessa huomataan katon vuotavan viemärintuuletusputken kohdalta. Syystarkastaja saattaa huomata katon ilmanvaihtoputken vuotavan.

Olipa kyse millaisesta kattovuodosta tahansa (ja olipa se jatkunut miten pitkään hyvänsä), ota yhteyttä meidän katon korjauspalveluumme saadaksesi kattosi jälleen kuntoon. Teemme asianmukaisen kattokorjauksen ripeästi ja annamme siitä kohtuuhintaisen laskun, minkä töiden osuus on yksityisasiakkaille verovähennyskelpoinen. Kotitalousvähennyksen ohella asiakkaamme voivat hakea myös yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta – rahoitusta, millä voi tarvittaessa kustantaa vaikka kattoremontin.

Myrskytuuli – miksi se voi saada huopakaton, peltikaton tai tiilikaton vuotamaan Lapissa?

Kattovuoto Lapissa ei suinkaan aina johdu kattoläpivientien tiivisteiden haurastumisesta, mikä olisi tavanomainen selitys esimerkiksi piipunjuurivuodolle tai vuotavalle kattoikkunalle. Kattovuodosta ei aina voi syyttää muitakaan kuluneita, ikääntyneitä ja haurastuneita rakenteita, sillä aivan uusikin katto voi alkaa vuotaa. Jos uusi katto vuotaa, on selitys mahdollisesti jokin asennusvirhe, mutta syy voi löytyä myös kattoa painaneesta lumitaakasta, kerta Lapissa ollaan. Kattolumen kuutiopaino voi kevättalvella saavuttaa huolestuttavat mittasuhteet, joten kiinteistön katto voi painua luokalle tai alkaa vuotaa (mahdollisesti jostain liitoskohdasta). Keväällä lumimassat saattavat pudota katolta, ja taas voi syntyä vaurioita ja kattovuotoja (siksi suosittelemmekin lumenpudotuksia ja lumiesteitä).

Myös myrsky voi saada aaltopeltikaton, betonitiilikaton tai vaikka palahuopakaton vuotamaan Lapissa. Myrsky voi irrottaa kattotiiliä tai kattopeltejä, tai repiä kattohuopavuotia. Myrsky voi aiheuttaa myös kattoturvatuotteiden ja muiden katon tarvikkeiden irtoamista sekä katon reikiintymistä. Isoimmat myrskyvauriot koetaan, jos koko katto lähtee tuulen mukaan (mikä on erittäin harvinaista) tai jos puu kaatuu katolle. Niin tai näin, meidän katonkorjauspalvelumme laittaa kattosi kuntoon parhaalla mahdollisella tavalla, joten ota yhteyttä katon vuotokorjausten tiimoilta.

Kiinteistön kattovuodon korjaamisen kolme eri tasoa Lapissa

Jos kiinteistön kattovuotoa päästään korjaamaan jo aikaisessa vaiheessa, saatetaan selvitä kevyimmällä mahdollisella kattokorjauksella, eli pelkällä vesikaton tiivistyksellä. Jos kattovuoto Lapissa on päässyt jo kastelemaan katon alla olevat rakenteet, on meidän tehtävä vesikatteen tiivistyksen lisäksi myös aluskatteen korjaus, kastuneiden kattorakenteiden kuivatus tai uusiminen ja märkien eristeiden vaihto. Kolmas taso onkin kattoremontti, mitä tarvitaan esimerkiksi silloin, kun vuotava katto on teoreettisen käyttöikänsä päässä.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa aluskatteen korjauksessa sekä missä tahansa muussa kattoasiassa osaavaan kattotiimiimme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.